George Soros ( Open Society) ontwijkt Amerikaanse belastingen voor 18 miljard dollar

Bijna geheel onopgemerkt, zeker in Europa , “verhuisde” George Soros, bekend via de Open Society , 18 miljard dollar, toch altijd nog een dikke 15 miljard euro via een stichting uit de gretige handen van de Amerikaanse Belastingdienst, de IRS, naar zijn een liefdadigheidsinstelling.

Niet dat wij nu moeten vrezen dat Soros naar de voedselbank zal moeten, want volgens schattingen houdt hij altijd nog 6 miljard euro over voor de noodzakelijke van levensonderhouden bovendien houdt hij de volledige zeggenschap over zijn “geëmigreerde”geld.

Terwijl de Amerikaanse Congres nog steeds op zoek is naar manieren om te betalen voor een geplande belastingverlaging , zouden ze er goed aandoen wat meer aandacht besteden aan het nieuws van vorige maand dat George Soros $18 miljard van zijn fortuin had overgedragen aan een particuliere liefdadigheidsinstelling die hij controleert. Daar zal het geld  voor altijd worden beschermd tegen de klauwen van de I.R.S.

Dit  zou wel eens grootste in een enkele transactie uitgevoerde  belastingontduiking in de Amerikaanse geschiedenis kunnen zijn, maar niemand uit de politiek zowel democraten als Republikeinen hebben hierop gereageerd.

Zonder het voor u te ingewikkeld te maken betekent dit,  dat de o.a.  winsten die Soros maakte via zijn beleggingsfondsen hiermee onttrokken worden aan de belastingen, want het Amerikaanse belastingsysteem maakt het mogelijk dat deze winsten eenmaal ondergebracht in een liefdadigheidsinstelling, niet belast worden.

Maar Soros is niet de enige. Ook de oprichter en medeigenaar van Facebook, Mark Zuckerberg, heeft 99% van zijn aandelen in een liefdadigheidsinstelling ondergebracht , waarbij de huidige beurswaarde wordt geschat op 85 miljard. Bill Gates en Warren Buffet hebben beide circa 25 miljard euro aan waarde in de Bill en Melinda Gates Stichting gestald, waardoor deze stichting kans zag in een keer in Seattle een nieuw kantoorgebouw van 90.000 vierkante meter voor 1.500 van hun werknemers neer te laten zetten. En hetzelfde geldt voor de voormalige burgemeester van New York, Michael Bloomberg, altijd nog goed voor ruim 42 miljard euro.

Velen in de VS vragen zich dan ook af, of de Amerikaanse Congres zich niet eens met deze verkapte wijze van belastingen ontduiken bezig dient te houden.