Paradise Papers, wat doen de oranjes ?

Om te beginnen hoeven de oranjes mits hun naam  voorkomt in de gelekte files van adviesbureau Appleby zich heen zorgen te maken. Nederland beschikt immers over een uiterst gehoorzame aan de Haagse leiband lopende MSM en zoals Dagblad Trouw al bekend maakte, zullen er indien er namen van Nederlanders of Nederlandse bedrijven in de Paradise Papers voorkomen, deze niet worden gepubliceerd!

Daarmee volgen Trouw en het FD de inmiddels in Nederland gangbare traditie, die je beter kunt omschrijven als de “kat in het donker knijpen” , en daarna net doen al of er niets aan de hand is. Daarmee houdt het land zijn ijzersterke positie op plek nummer 7 in stand op de jaarlijks gepubliceerde lijst van “eerlijke “landen in de wereld. Niet weten, niet aangeven, dan is er ook niets aan de hand.

Trouw zegt net als het FD deel uit te maken van International Consortium of Investigative Journalists, maar net al als in het geval van de Panama Papers is het meer meerijden op het werk en onderzoek van andere bekendere media zoals de Guardian, New York Times, Le Monde, de Süddeutsche Zeitung die in het dossier Paradise Papers de leidinggevende rol speelt.

En met de mededeling van Trouw en FD hoeven de Nederlanders en zeker de oranjes zich voorlopig weer geen zorgen te maken dat hun handel en wandel (via de Nederlandse pers) bekend zou worden, iets dat nogmaals indruist tegen de gangbare mentaliteit , zeker als het gaat om de oranjes.

Vast staat echter dat ook deze familie er niet voor schuwt om wegen te bewandelen die indien u deze zou volgen u onmiddellijk een oproep om eens bij meneer de belasting inspecteur langs te komen op zou leveren.  Maar ook hij is ambtenaar,  moet aan zijn verdere loopbaan denken en zal het in het geval dat iemand van de oranjes middels een adviseur wegen bewandeld die voor anderen een risico opleveren, discreet de andere kant uitkijken. De MSM doen dan de rest en komen met vergoelijkende excuses en daarmee is het klus geklaard.

Hoe zat het ook weer met de aankoop van de villa van W.A. in Mozambique ( Machangulo ) ? Werd de commissie voor de makelaar niet betaald aan diens op een van de Britste Kanaaleilanden gevestigd “spaarpotje ” ?

En wat was er aan de hand met de erfenis van prinses Christina, die weliswaar Brits ingezetene is, maar om de successierechten te ontlopen haar erfenis onderbracht op eveneens Jersey ? Wij hebben het dan over het Daffodil fonds dat weer werd beheert door een “protective “fonds gevestigd in het werkpaleis van Beatrix.

Terwijl de oranjes naar buiten toe “bol staan van de kak “, als wij Beatrix hoorden praten, vroegen wij ons wel eens af of zij met die hete aardappel in de keel  het einde van een zin nog zou halen, is het laakbaar dat de “royals” de grenzen opzoeken naar van de  randen van de wet . Zeker niet wanneer de zogenoemde belastingparadijzen in een kwaad daglicht staan, wegens vermeend witwassen van criminele gelden en belastingontduiking en ook niet als de constructies op zich zelf legaal zouden zijn.

Was het niet voormalig premier Jan Peter Balkenende die tot 3 maal toe driemaal toe de zogenoemde ‘commissie stiekem’ heeft gebruikt om mededelingen te doen over de gang van zaken rond het huis in Machangulo.   Leden van deze commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten ­- de fractievoorzitters van alle politieke partijen – hebben zwijgplicht. Zo hielden de premier en toenmalig minister Ernst Hirsch Ballin informatie over de betaling buiten het politieke en publieke debat over de villa in Machangulo.

En wat te denken van Margriet die samen met haar man Pieter  in 2006 de Stichting Royale oprichtte  om daarmee de erfbelasting voor haar kinderen en kleinkinderen te minimaliseren. De Stichting is  een zogeheten ABN Amro ‘Familie Vermogen Fonds’. Voordeel van de constructie is dat de rendementen op het er in ondergebrachte vermogen dat Margriet erfde van haar ouders onbelast kunnen worden doorgeschoven naar de (klein)kinderen.

Overigens werd in die zelfde periode het  het Lys-fonds van prinses Irene opgericht, wederom gevestigd in het werkpaleis van de Beatrix. Ook hier was sprake van fiscale voordelen: via het Lys-fonds kon eenvoudig en onder gunstige voorwaarden gelden onder de kinderen worden verdeeld. Dit ‘besloten fonds voor gemene rekening’ verhuisde na kritiek op het feit dat het werd aangestuurd vanuit Noordeinde naar het privéadres van één van de zoons van prinses Irene in Amsterdam.

En zo zijn onze oranje manieren, waarbij en wij herhalen het nog maar eens de grenzen van het toelaatbare werden opgezocht. Of de Paradise Papers ook een glimpje “oranje “gekleurd zullen zijn ? Daarvoor moeten we  zeker niet bij Trouw en het FD zijn,  dat zou niet netjes zijn.

Wij doen ons best !

 

 

 


4 Reacties

 1. Onno zei:

  Vast staat echter dat ook deze familie er niet voor schuwt om wegen te bewandelen die indien u deze zou volgen u onmiddellijk een oproep om eens bij meneer de belasting inspecteur langs te komen op zou leveren….
  ——————
  Of……..een nog minder prettige oproep om (in hun geval wegens staatkundig totaal/ondenkbaar onverantwoorde en uiterst schadelijke vlucht in oorlogstijd, hierbij om te beginnen ons leger in de rug stekend en alle verdere dramatische gevolgen van dien) voor het vuurpeloton te verschijnen.

  Dan nog maar liever je geld aan de belastinginspecteur, zullen de meeste goedgelovigen (die denken dat de Oranje Royals, of überhaupt van adellijke afkomst zijn, i.p.v. in de Middeleeuwen ook door de adel niet herkende, kenmerkend ijskoud, gewetenloos en hondsbrutaal, aalglad gewiekst en, misbruik makend van elke menselijke poging om zich te organiseren en te verbeteren, de adel geïnfiltreerd hebbende psychopathische schurken van het allerlaagste allooi).

  De morele debiliteit van deze optelsom van ware krankzinnigheid, veroorzaakt ook het anti-sociale (hoewel wettelijk wellicht niet “met naam en toenaam verboden”) opzoeken van de mazen van de wet t.a.v. het betalen van belastingen t.b.v. algemene voorzieningen.

 2. AllIWant zei:

  Personen zijn peanuts, zelfs die van ‘King Size’. Als al jarenlang (yes, ook door genoemde MSM) wordt aangetoond dat de kern rot is.
  Nederland faciliteert bewust en massaal belastingontwijking. “Vergeet Bermuda, kom naar Nederland”.

  https://www.trouw.nl/home/waar-je-je-nike-s-ook-koopt-de-kassa-rinkelt-in-holland~a0167497/

  Wij flansen voor Silicon City en alle groten dezer aarde op zo’n ingenieuze manier belastingconstructies in elkaar dat ze – NAAR NEDERLANDS RECHT – niet illegaal zijn.

  Al staan ze soms – zelfs bij de EU – (Starbucks) wel nadrukkelijk te boek
  als ‘verboden staatssteun’ en is NL daarvoor al beboet.

 3. formidabele zei:

  Die kunnen beter vast maar hun geld gaan tellen, want dit wordt de grootste roof aller tijden?
  De Bitcoin is reeds voorgegaan?

 4. Tonnie van der Heijden zei:

  Personen zijn peanuts ze zijn er om ons te behagen anders zorgen wij wel dat ze niet meer op deze aardbodem zijn, we hebben valstrikken genoeg en er is geen haan die er naar kraait.

Comments are closed.