Tienduizenden demonstranten in Rome de straat op ; wij willen een Exit uit de EU Maffia (video)

Tienduizenden boze Italianen gingen afgelopen zaterdag in Rome de straat op om te demonstreren tegen de EU, die volgens hen Italië in een knellende houdgreep houdt. Het aantal demonstranten verraste de politie die aanzienlijk minder mensen verwacht had en de Amerikaanse ambassade in Rome verspreidde razendsnel een bericht waarin hun landgenoten werden gewaarschuwd niet de straat op te gaan

EU sceptisisme  is op dit moment in Italië een “hot item ” , waarbij met name de vakbonden hier trachten een graantje van mee te pikken door de met name ontevredenheid van de Italiaanse jongeren aan te wakkeren. Maar ook de recente referenda in Veneto en Lombardije tonen aan dat veel Italianen het gehad hebben met de bemoeizucht van Brussel die zoals wij op de meegedragen spandoeken wordt betiteld als de EU MAFIA en waarop wordt opgeroepen de EU te verlaten.

De boze Italianen willen dat de controle over hun land weer wordt teruggebracht naar Rome , ofschoon ook de regering daar onder kritiek staat van met name de eerder genoemde Noord Italiaanse regio’s.

De demonstratie in Rome moesten met een uur worden vertraagd, omdat de organisatoren EuroStop niet hadden gerekend op een dermate grote toestroom die leden en aanhangers van ruim 40 politieke en sociale groeperingen  samen op de been hadden gebracht.

Alle reden om in Brussel toch eens serieus na te gaan denken hoe het praktisch tot nul gereduceerde imago van de EU nog gered kan worden, daar er slechts nog weinig EU landen zijn, waar de burgers het allemaal prima vinden zoals Nederland, Duitsland en de vier Noordelijke landen.

Maar de EU heeft momenteel andere problemen, zoals de Brexit onderhandelingen en in de wandelgangen wordt er nu al gesproken over het samenstellen van een plan B , mochten de onderhandelingen met Groot Brittannië falen, ondanks de groeiende kritiek die premier Theresa May in het parlement krijgt met name door een openlijke protestbrief geschreven door een veertigtal Labour parlementsleden.

Ook in Polen gingen 80.000 mensen de straat op  in een demonstratie gericht tegen de invloed van de oprukkende islam, waarvoor zij ( terecht) de EU grotendeels verantwoordelijk houden


4 Reacties

 1. Tonnie zei:

  IK OOK graag een NEXIT, het is er zo verdomd stil daar in wie schaffen das……
  Dat is een slecht teken.

 2. jan zei:

  ik vind dat dit artiekel een beetje te kort door de bocht. met dat de vakbonden een graantje mee willen pikken. van wat dan?
  uit de eu en de lire weer terrug is de redding voor italie. dan kan de regeering ook niet meer op bais van de solide euro als een gek blijven lenen.
  de lire terrug en dan devalueren schulden verklijnen en de export verhogen
  is de engie verstandige optie voor italie maar het einde van de eu en de banken.

  italie is falliet en de burger weet het. dragi probeert het land nog te redden met QE. we zien wel wat er gebeurt maar ik denk dat de banken en brussel niet toe zal laten

 3. AllIWant zei:

  De eigen politici en banken vertrouwen de Italianen nog wel het minst van allen. Dat is niet zonder reden erfelijk.

  Het land zal pas écht te klein zijn als het nationale elftal zich vanavond tegen Zweden niet weet te plaatsen voor het WK voetbal, volgend jaar in Rusland 🙂

 4. Loek zei:

  @AIIIWant:
  geef het plebs brood en spelen.. sinds de Romeinse tijd is er niets veranderd. We weten hoe het Romeinse rijk ten onder is gegaan.. aan decadentie en barbaarse invallen. Onze Westerse beschaving is na 2000 jaar ten dode opgeschreven!

Comments are closed.