Wie vermoorde John F. Kennedy ? (video)

Of moeten wij schrijven “wie liet” John F. Kennedy vermoorden ? De mededeling van de Amerikaanse president Donald Trump dat er 3.000 tot nu toe geheime dossiers/ pagina’s openbaar gemaakt zouden worden, waardoor er een einde zou komen aan de al tientallen jaren durende samenzweringstheorieën heeft niet veel nieuws opgeleverd.

Nu herhalen wij het nog maar eens, feiten, feiten, feiten zijn het belangrijkste in de onderzoeksjournalistiek en daar mankeert het veelal aan, als er weer een nieuw “heet spoor” wordt aangedragen voor iets waar het grote publiek geen oorzaak voor kan aangeven, maar het vooral “spannend ” is om een zaak op te blazen.

Even terug naar de bekende feiten: JFK werd tijdens een rondrit door Dallas dodelijk getroffen door  drie tal kogels afgevuurd door naar wat de politieberichten naar buiten brachten èèn schutter,  Lee Harvey Oswald, die vanuit de 6e etage van een gebouw naast de route die JFK volgde met een Italiaans 6.5 mm Mannlicher – Carcano geweer met richttelescoop de president trof.  Binnen èèn uur na zijn daad werd Oswald gearresteerd en werd hij zelf twee dagen nadat hij JFK had neergeschoten tijdens vervoer onder politie begeleiding ook vermoord door een crimineel uit de onderwereld van Dallas , Jack Ruby , wiens echte naam Jacob Rubinstein was.

Een aantal feiten die meer vraagtekens oproepen dan wat de 3.000 vrijgegeven pagina’s laten zien :

 1. Een wapenexpert die het zelfde geweer gebruikt als dat wat Oswald gebruikte, laat zien dat het onmogelijk is om in een periode van 5 seconden ( FBI politierapport) 3 schoten af te vuren EN te richten. Drie schoten kan, maar zonder richten.
 2. Een opgedoken filmfragment dat wij bijvoegen zou ! moeten aantonen dat JKK getroffen werd door 2 verschillende types kogels, zie fragment 225  en 313. De kogel op fragment 313 is van een zgn. Dum Dum type, waarbij de kogel als hij b.v. in dit geval een schedel penetreert , splijt, hetgeen er toe leidde dat het hoofd van FFK praktische werd “opgeblazen.
 3. Twee verschillende kogeltypes af te vuren vanuit een geweer in een tijdsbestek van 5 seconden en… richten via een vizier … onmogelijk. Waren er dus toch twee schutters ?

Nadat Oswald eveneens binnen 2 dagen was doodgeschoten, hij verklaarde altijd onschuldig te zijn geweest, onderzoek aantoonde dat zijn moordenaar Rubinstein contacten had met de FBI , volgde er een serie van plotselinge “ongelukken” van mensen die in het onderzoek waren betrokken, waarbij alle ongelukken een dodelijke afloop hadden!

In de twee jaar volgend op de moord op JFK “stierven”  onder mysterieuze omstandigheden een aantal mensen die over enige informatie beschikten over de moord op JFK

Marineofficier William Pitzer, die de gesloten-circuit camera in de autopsiezaal in het Bethesda Naval Hospital beheerde en de autopsie  procedure filmde , verdween, bleek toen zelfmoord te hebben gepleegd,  maar  de band van de film was verdwenen. Een week later werd de taxichauffeur William Whaley  die Oswald op de dag van de moord van  het gebouw van waaruit Oswald , JFK had neergeschoten naar huis reed, gedood bij een auto-ongeluk. Hetzelfde lot beleefde een van de getuigen van de Kennedy-moordenaar Lee Bowers, die verklaarde dat hij gezien had  dat er “twee mannen van achter de omheining schoten.” eveneens tijdens een auto-ongeluk gedood.  Drie van de vijf mensen die op de avond van 24 november 1963 in het huis van Jack Ruby aanwezig waren, werden doodgeschoten (de advocaat Tom Howard en de verslaggevers Bill Hunter en Jim Koethe)…. En op 8 november 1965,  stierf Dorothy Killgalen, de enige journaliste die Ruby kon interviewen aan een overdosis drugs, terwijl bekend was dat zij nooit drugs had gebruikt.

Op 29 november 1963 gaf de opvolger van JFK , de voormalige vice president Lyndon Johnson opdracht aan de commissie Warren de doodsoorzaak te onderzoeken. Het rapport vermelde echter niet wie JFK vermoord zou kunnen hebben en melde alleen de bekende naam , Oswald. Senator Hale Boggs uit Louisiana die openlijk kritiek uitoefende op het rapport , kwam in oktober 1972  om tijdens een vliegtuigongeluk in Alaska.

De Amerikaanse senaat nam geen genoegen met de uitslag, kwam weer met een onderzoek en de conclusie was, dat er mogelijk sprake zou kunnen zijn van een samenzwering tegen JKF. Wie daar echter achter zou kunnen zitten, bleef onduidelijk.  Uiteraard kwam de mogelijke rol van de Maffia naar voren, maar nogmaals een concreet resultaat bleef uit en… belangrijk ook waarom de mogelijke “opdrachtgevers ‘voor een moord dit gedaan zouden hebben.

Wij komen hier nog op terug, maar willen benadrukken dat het hier veelal gaat om vermoedens, die soms zoals in dit soort zaken een eigen leven gaan leiden. Onwaarschijnlijk , een geplande moord door ??? . Nee, want ook in Nederlands zijn er “ongelukken “gebeurd, die tot op de dag van heden velen aan het twijfelen brengen, te beginnen met de moord op Pim Fortuyn.


2 Reacties

 1. carlos zei:

  de belanghebbenden zijn zeer machtig en als individu is het gevaarlijk om je hier mee bezig te houden. Denk maar eens aan de moord op de briljante Pim Fortuyn.
  De simpele ziel F. v d G. heeft dit niet alleen gedaan.

 2. hillbilly zei:

  Het is een inside job geweest vd de fbi…dan wel de corrupte zionistische elite..JFK wilde de banken en wallstreet minder macht geven door de corruptie in de amerikaanse overheid aan te pakken. Hij liet zich niet omkopen…

Comments are closed.