CDA en D66 : Gas CV ketels moeten verdwijnen, Zeer Groen Links komt met tegenvoorstel

Volgens CDA 2e kamerlid Agnes Mulder en haar collega Rob Jetten D66 moeten de huidige gasgestookte CV ketels worden “uitgefaseerd” . Daartoe hebben zowel CDA als ook  D66 aan het slimste jongetje van het kabinet Eric Wiebes, de man van de zeer geslaagde Belastinghervorming,  een verzoek ingediend om 400.000 van de huidige kachels per jaar te vervangen.

De huidige HR en andere energie zuinige CV installaties moeten vervangen worden door hybride kachels die b.v. wel het huis via gas verwarmen , maar het water via elektriciteit, beter voor het klimaat (?), de kachelindustrie, maar zoals een leek dat zelfs kan zien slechter voor de portemonnee van de eigenaren van de huidige kachels, want naast de aanschaf van de nieuwe kachel, zal ook de elektriciteitsrekening  extra gaan stijgen, daar water verwarmen via elektriciteit  en dus duurder is dan via gas. Maar dat argument telt in de politiek niet mee, het gaat erom met iets nieuws te komen, want anders tel je als Kamerlid niet mee.

Dat moet ook Kamerlid Azbuari  van Zeer Groen Links gedacht hebben, die gelijk in actie kwam met een alternatief plan. Net terug van een studie- annex vakantiereis in  zijn geboorteland Mongolië liet hij woensdag in de Kamer beelden zien hoe zijn familie praktisch GRATIS hun huis verwarmen en voor warm water zorgen. De mest van de Jak ( 0ok wel bromrund genoemd)  kudde die zijn familie rond hun Yurt huis  houden, wordt verzamelt, dan met de hand !! uitgesmeerd zodat er een dunne laag wordt bloot gesteld aan de zon, zo beter  kan drogen en dan als stookmateriaal kan worden gebruikt.

 

Azubari die zelf achter zijn kleine boerderij in Drenthe een Yurt heeft geplaatst, krijgt van de boeren in zijn omgeving gratis koeienstront, die volgens hem een hogere energetische   waarde heeft dan die van de Jaks van zijn familie, daar het voer van de Nederlandse koe een hogere voedingswaarde heeft. Maar liet Azubari aan de verblufte Kamerleden weten, er komt gelet de problemen die boeren hebben hun koeienstront kwijt te raken een moment dat de boer graag bereid is diegene die hem van de stront af wil helpen daarvoor te betalen.

Een  win – win situatie, Nederland dat al omkomt in de koeienstront, raakt daarvan af, de burgers die op gedroogde koeienstront gaan stoken ontvangen gratis stookmateriaal  en daar het om organisch materiaal gaat, is het bovendien nog  milieu vriendelijk ook.

Wat doet hij hier eigenlijk terwijl Mongolië heel veel behoefte heeft aan dit soort geweldige mensen met vooruitziende blik? Terug naar je eigen land zouden wij zeggen en daar de boel opbouwen in plaats van hier afbreken! En er niet meer op vakantie gaan, maar gewoon aan het werk!

Maar ja dat is moeilijk voor een kamerlid!


7 Reacties

 1. Lies zei:

  Wat kan hier achter zitten? Zo’n maatregel heeft meestal een “dubbele bodem”. Moeten we aan de kernenergie, zg. schoon, maar een onzichtbare vervuiling.

 2. kernreactor zei:

  De reden hiervoor is meer afname van stroom waardoor een grid (gekoppeld electrisch energienet) gemakkelijker beheerd en gemanipuleerd kan worden. Banken en energiemaatschappijen hebben net een joint venture afgesproken, we krijgen straks een X-aantal toegekende energie rekeneenheden en daar moet je het dan per dag mee doen, tel op je vingers maar na waar dat voor bedoelt is en toe leidt.

 3. Ivanneau zei:

  Alles is er om begonnen dat we afhankelijker moeten worden van de criminele overheid en hun vriendjes. Men is nu bezig om de bestaande wet te veranderen waardoor huizen verplicht op het gasnet worden aangesloten. Daar wil men vanaf. Gelijk er achteraan komt er een wet waarmee gemeenten kunnen besluiten om een hele wijk van het gasnet af te sluiten. Tegelijk wil men zoveel mogelijk kolencentrales sluiten en moet alles zogenaamde groene stroom worden. D.w.z. windmolens en zonnepanelen. De huidige machthebbers zijn daarom niets meer of minder dan een criminele organisatie die bezig zijn de bevolking in een situatie te manoeuvreren dat ze volkomen van de overheid afhankelijk zijn en deze hen kan sturen waar ze willen. De prijzen voor eerste levensbehoeften zoals warmte en energie zullen als gevolg van deze maatregelen torenhoog worden zodat men zich alleen nog maar uit de naad kan werken om aan de eerste levensbehoeften te kunnen voldoen. Het is niet voor niets dat het raadgevende referendum met grote spoed wordt afgeschaft. De stem van de bevolking, of die nu invloed heeft of niet, kunnen ze niet gebruiken bij het doordrukken van hun criminele plannen. Helaas zolang het gros van de bevolking alleen nog maar aandacht heeft voor hun schermpje en daarbij een duimverrekking oploopt zal er niets veranderen. Men zal niet eerder wakker worden voor het te laat is.

 4. Claudia M. zei:

  Over een jaartje of tien zijn ze de eerste. De ketel hangt net 5 jaar en geld voor hun plannen, heb ik niet. Sparen lukt ook niet meer zo goed onder de laatste kabinetten, dus als het volledig vergoed wordt, prima.

  Dan moeten we ook direct even praten over het uitstekend werkende gasfornuis, waarvan de vervanging ook nog ettelijke jaren op zich kan laten wachten.

  Tot die tijd kunnen ze wat mij betreft de wachtkamer in. Ik begin het spuugzat te worden voortdurend voor hun decennialange verspillende beleid telkens de portemonnee te moeten trekken.

 5. check zei:

  Ziek en corrupt baggerland dat geregeerd wordt door de multinationals. Te beginnen; België dat geheel afhankelijk is van sterk verouderde kerncentrales die elk moment een afschuwelijk ongeluk veroorzaken en half Nederland uitroeit. Om dat te voorkomen delen de imbecielen in baggerland jodium pillen uit alsof dat helpt. Puur crimineel.
  Duitsland dat nog steeds de meest smerige brandstof in centrales opstookt m.n. met zwaar zwavelhoudend bruinkool. De uitstoot stopt niet bij de grens dus ademt men in baggerland de rotzooi en smok in. Dan Frankrijk met zijn 55 sterk verouderde kerncentrales waarvan bijna dagelijks een net niet fatale catastrofe plaatsvind. Vervolgens hier in Spanje , waar men nu overal aardgasleidingen door het land aan het aanleggen is. De pijpleiding vanaf Valencia naar het meest dichtstbijzijnde Ibiza en vanaf daaruit naar Mallorca is voltooid. en men is door heel Mallorca verder de vertakkingen aan het aanleggen. Ik woon op Menorca en wij zijn helaas het laatste eiland dat vanaf Mallorca met een aardgas leiding worden aangesloten. De aanvoer van LNG wordt met schepen naar Valencia uitgevoerd met voornameljk LNG uit Libie en Algerije.
  En in baggerland schaffen ze het af want daar zijn ze gewoon knettergek.

 6. arie kanarie zei:

  Groen links raaskalt maar aan, Nederland loopt in Europa voorop met de al geplaatste HR ketels,.. wij hadden hier in NL het neusje van de zalm op stooktechnieken in handen die volgens meneer Vaillant niet mogelijk waren. Die hele industrie wordt naar de kloten geholpen door dom en achterlijk beleid die nergens op gestoelt is,… want laten we eerlijk zijn wat vervuilt een HR ketel op aardgas nou eigenlijk,… NIKS NADA NOPPES NUL,… tenminste als je CO2 niet meerekent bij een volledige verbranding van CH4,…. scheikunde weet U nog ?? CH4 + O2 = CO2 + H2O,…. erg he,… Maar die groene mongolen snappen niks, willen niks snappen en drammen hun onzalige plannetjes door zonder enige onderbouwing buiten het CO2 verhaal. Ik heb een verrassing ( en eigenlijk liever een verassing) voor die Groen Linkse lullen,… CH4 is als broeikasgas gevaarlijker dan CO2,…. Ik wordt dan ook moe van dat liederlijk domme gelul over het mlieu door figuren die daar het verstand van hebben en een IQ ontberen die overeenkomt met de gemiddelde huiskamertemperatuur in NL,… 21 namelijk.

 7. arie kanarie zei:

  En daarbij komt dat boeren vroeger boven hun gierkelders al die koeienstrontdampen afvingen comprimeerden en hun ketels op stookten,…. en raad eens,.. dat werd verboden door de overheid ,… Dus laat me niet lachen in dit verschrikkelijk naar de kloten geholpen wordend land.

Comments are closed.