De keiharde beerput dictatuur van de kabinetten Rutte 1, 2 en 3 en zijn medewerkers

En zover het u nog niet duidelijk was de keiharde dictatuur van de opeenvolgende kabinetten Rutte 1, 2  en 3 laat een stinkend spoor achter.

De regering geeft aan zgn. onafhankelijk werkzame adviescolleges , in dit geval het WODC, een verzelfstandigd onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid, opdrachten voor studies, waarbij zoals nu blijkt, indien de inhoud niet confrom het verwachtinspatroon van de ambtenaren , spreek regering is het rapport opnieuw moet worden herschreven, dit maal met een “conclusie of advies “dat Rutte 1, 2 en 3 wel bevalt. Hierna worden regels en wetten desnoods aangepast en/of veranderd.

En hoe luidt het op de pagina van het WODC ?

Gegeven zijn basispositie als wetenschappelijk instituut  heeft het WODC de vrijheid  om het onderzoeksmateriaal en de aard van de getrokken conclusies te publiceren. Bewindspersonen en ambtenaren nemen kennis van de uitkomsten van de door het WODC uitgevoerde (externe) onderzoeken. Dienstopdrachten aan het WODC om formuleringen, uitkomsten onderzoeksmethodes of veronderstellingen die ten grondslag liggen aan het onderzoek aan te passen of anderszins te veranderen zijn niet mogelijk. Om de onafhankelijkheid van het WODC te onderstrepen wordt in elk rapport van het WODC vastgelegd dat de inhoud van de publicaties van het WODC niet het standpunt van de minister van Veiligheid en Justitie behoeft weer te geven.

En dat is nu juist wat er in opdracht van ambtenaren, wederom in opdracht van de regering wel is gebeurd. Een onderzoek waarbij na het schrijven, de inhoud van het rapport wel moeten worden aangepast naar de wensen van een minister is ontoelaatbaar. Echter directeur Frans Leeuw zwichtte in 2014  voor de opdracht van de toenmalige minister van VenJ , Ivo Opstelten, die al onlangs weer eens in het nieuws kwam vanwege zijn kwalijke rol in een milieu schandaal.

Werk aan de winkel voor zijn opvolger Ferdinand Grapperhaus, echter daar de coalitie overeind moet blijven om de positie van Rutte te waarborgen verwachten wij weinig concrete stappen.

Feit is, dat Nederland nog nooit zo vaak getroffen is door schandalen en schandaaltjes, uitsluitend om tegemoet te komen aan de opdrachten van Rutte en zijn broodheer of -vrouw.

En wat gebeurd er nu met mevrouw de Whistleblower die het schandaal naar buiten heeft gebracht?

Baantje kwijt, afwaskeuken of dakloze?


2 Reacties

 1. andre zei:

  wie betaalt bepaalt en dat zijn uiteindelijk wij. het duurt eventjes voor het doordringt bij het klootjesvolk maar we gaan steeds een stapje voorwaarts.

  Deze is ook te leuk, omdat de nitwits en dombo s in brussel het niet willen en niet kunnen doet polen uit naam van de visegrad landen eventjes 50 miljoen euro storten aan de EIB om de vluchteling lievelingetjes van soros elders af te handelen met de poolse middelvinger naar juncker en zn nitwit fransje timmermans

  http://www.visegradgroup.eu/news/poland-to-donate-eur-50

 2. Theo Hofman zei:

  Uit de raportage kon ook worden opgemaakt dat het niet de eerste keer was dat dit soort praktijken zijn voorgevallen en dat steeds in opdracht van een gekozen volksvertegenwoordiging in uw DDR-democratie.

  Laat ik het nog duidelijker verwoorden, het is de normale gang van zaken!

  Gelukkig mag u binnenkort weer gebruikmaken van uw “democratisch” recht om de gang te mogen maken, ten behoeve van het volgende ambtelijke baantjes carrousel.
  Wellicht heeft u met uw stem deze keer wel bonus en stemt u zonder het te weten op de volgende bilderberg Charlatan!

Comments are closed.