Israël verwelkomt beslissing Trump, soort zoekt soort .

Het was te verwachten, het eerste land en tot nu toe ook een van de weinigen die de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om Jerusalem te erkennen als hoofdstad van Israël, was uiteraard het land zelf, terwijl de rest van de wereld inclusief de EU landen afkeurend reageerden.

Toch heeft Trump wel een punt. In principe had de Amerikaanse senaat al lang haar goedkeuring gegeven Jerusalem als hoofdstad van Israël te erkennen. Maar via een slim ingeschoven bij wetje, kon de op dat moment in ambt zijnde Amerikaanse president telkens om de 6 maanden deze genomen beslissing “uitstellen”.  En dat laatste heeft Trump nu niet gedaan en daarmee een van zijn verkiezingsbeloften ingelost. Een van de redenen voor dat nakomen van de belofte is de enorme financiële steun tijdens zijn verkiezingscampagne die Trump ontvangen heeft van de in de VS woonachtige Joden. De campagne kostte naar schatting 1 miljard dollar en er waren enkele puissant rijke Joden zoals Sheldon Adelson, de eigenaar van een Las Vegas gok imperium die Trump steunden, Adelson naar verluidt met 100 miljoen dollar. Maar ook de mede oprichter van Facebook Dustin Moskovitz  deed met 35 miljoen dollar “een duit in het zakje”.

De Joodse lobby en haar geld is een politieke factor in de VS die niet over het hoofd gezien kan worden en zo is de beslissing van Trump voor de erkenning van Jerusalem dan ook mede te zien als een interne politieke schuldaflossing en niet als een diplomatieke zet.

Een ander argument dat Trump gisteren in zijn bekendmaking gebruikte is het feit dat er nu al sinds kort na de 2e wereldoorlog toen Israël een VN resolutie gewoon negeerde en aan haar nog steeds niet tot stilstand gekomen uitbreiding begon, het niet erkennen van Jerusalem als hoofdstad niets heeft bijgedragen om de spanningen tussen Joden en de Arabische wereld te verminderen, in tegendeel, dus dat zijn beslissing nu wel genomen kon worden om de partijen er toe te brengen het eens te worden. Een misschien wat vreemde beslissing maar wel met een kern van waarheid, daar welke resolutie de VN ook nam, deze door Israël telkens werd genegeerd, met de VS stilzwijgend de andere kant uit kijkend, nogmaals gelet de gigantisch grote invloed van talloze in de VS gevestigde Zionistische lobby organisaties  met een haast onuitputtelijke financiële reserve.

Dat het nog onrustiger gaat worden in het Midden Oosten als tot nu toe, kan worden aangenomen en een samen aan tafel zitten van de strijdende partijen mag voorlopig als onmogelijk worden beschouwd.  Dat de Joodse invloed wereldwijd  niet te verwaarlozen is, en deze invloed te pas en te onpas zolang het hen uitkomt wordt gebruikt, is hiermee weer eens overduidelijk aangetoond.

 


5 Reacties

 1. Eelke Piers zei:

  Er is een Volkerenbond resolutie waarin, na de val van het Ottomaanse Rijk, Het huidige Israël en Jordanië aan Israël werd toegewezen.
  Er is een andere resolutie waarin alles tenweste van de Jordaan aan Israël werd toegewezen met een aparte VN-status voor Jerusalem. Beide resoluties zijn nooit teniet gedaan.

  Toen GB in 1947 met de staart tussen de benen uit Palestina vluchtte was het Jordanië die de Westbank veroverde en direkt annexseerde. Dit was ook niet overeenkomstig de VN resoluties.
  Israël heeft de VN resoluties nooit genegeerd omdat in elke resolutie een opdracht stond om te onderhandelen wat onmogelijk gemaakt werd door die z.g Palestijnen die alleen maar voor 100% hun eisen wilde doordrukken.

 2. Theo Hofman zei:

  Voor mij is het bericht van de ambassade verplaatsing, wat overigens pas over 3 tot 4 jaar zal plaatsvinden, de boodschap aan het Noord Koreaanse regiem Pyongyang dat Trump doet wat hij zegt!

  Toeval, vergeet het maar!

  Vorige week heeft Noord Korea (na lange tijd) nog een raketje getest, precies voor de geplande militaire oefening.
  Maandag is de grote oefening begonnen samen met Zuid Korea en DAARNA kwam dit bericht.
  De oefening duurt tot morgen en morgen gaat Amerikaanse VN gezant huppel de pup naar Noord Korea.

  En wie zich laat meeslepen in de berichtgeving dat Trump voor spanningen in de regio zorgt.
  Er is niets anders dan spanning in het Midden Oosten en het is niets anders dan wachten tot ergens de bom barst!

  Maar kim jong-un vreet heel veel Goudse kaas, dus ook hier zou rutte’s verontrustende export waarschuwing op plaats zijn.

 3. friese canadees zei:

  @theo hofman

  Goed doordacht:er is geen toeval in dit spel denk ik

  Vwb die goudse kaas: och aan Zimbabwe oid kan altijd wel wat te kauwen gegeven worden

 4. AllIWant zei:

  De VS en de rest van de ‘ontwikkelde’ wereld zijn failliet. Nog nooit zoveel schulden, bubbels en ‘speculatieve’ risico’s die niet meer glad te strijken zijn. De missie van centrale banken is volbracht.
  Met zijn pakket aan voetzoekers en boobytraps, wereldwijd, zoekt Trump met goedkeuring (lees: in opdracht) van de deep state (Wall St) confrontatie en provocatie en laat de kat uit de zak.
  Wie de geschiedenis kent zal onmogelijk gerust kunnen zijn op de gevolgen.

 5. Jantje zei:

  Terecht dat Trump dit heeft gedaan. Van de Gazanen en West-Bankers is nog nooit wat goeds gekomen, terwijl er wel miljarden in zijn gestopt. Ze gebruiken dat geld alleen maar om hun zakken te vullen en oorlogstuig te kopen. De bevolking staat hier volkomen achter omdat ze Hamas, willens en wetens, in het zadel hebben geholpen.
  In het handvest van Hamas staat nog steeds dat ze Israël van de aardbodem willen vegen en nu krijgt Hesbollah aan de noordgrens steeds meer hulp van Iran, die israël ook van de aardbodem willen vegen.
  Een steun in de rug heeft Israël hard nodig, de dreigende taal van de moslims blijft hetzelfde.

Comments are closed.