Maxima : Stop maar in mijn wasmasjien” en laat maar lekker draaien…..

Er was eens in een klein plaatsje in Argentinië een slimme meid die op haar toekomst als baas van een ver gelegen land was voorbereid. Zo zou de tekst kunnen luiden van dit artikel dat wij in 2010 publiceerden met de titel “de oranje wasmachine ” En met alle turbulentie om in vliegers termen te blijven rond Julio Poch is het wel aardig om het artikel nog eens te herhalen. Zet een gezellig bijpassend  muziekje aan terwijl u dit artikel leest en geniet.

Wat ons overigens opviel, is dat de mannen die betrokken waren bij de lafhartige wijze waarop Poch werd uitgeleverd aan Spanje om daarna naar Argentinië te worden gestuurd nu opeens zich afvragen hoe dat heeft kunnen gebeuren. De kroon spant voormalig KLM directeur Peter Hartman, die in de Telegraaf !!!! liet weten dat hij “pisnijdig “was , toen hij over de laatste vlucht van Poch hoorde. Uiterst vreemd, want de Argentijnse aanklager Torres was enkele malen  in het geheim te gast in het KLM hoofdkantoor om daar met de KLM en Transavia directie plus het Nederlandse OM te bespreken hoe de zaak Poch in elkaar zat en wat de oplossing zou kunnen zijn hoe Nederland een eigen staatsburger kon uitleveren naar Argentinië.

Maar goed terug naar 2010,  toen wij schreven:

Toegegeven, geen oranje gekleurde wasmachine op deze foto, maar wat niet is kan nog komen, want zoals het afgelopen jaar aantoonde, was er op z’n minst een familie in ons land die het witwassen en achteroverdrukken van euro’s professioneel aanpakte. Nu kun je natuurlijk debatteren of het verzinnen van een belastingconstructie gelijk staat aan geld (wit)wassen, maar waar demissionair minister Kees Jan de Jager er als de kippen bij is om mensen met wat meer centen ondergebracht in voor de fiscus veilige constructies gelijk hard aan te pakken, zijn de heer De Jager of zijn medewerkers naar ons weten nog nooit gesignaleerd op paleis Noordeinde,  Huisje Weltevree in Wassenaar of andere oranje buitenplaatsen.

Wat zal de toendetijd nieuwe schoondochter van Hare Maje wel gedacht hebben, toen zij in de gaten kreeg dat het in huize Oranje niet erg calvinistsich toeging , als het de centen betrof. Of , was zij diegene , die haar schoonfamilie nog wel wat meerdere trucjes kon leren ?

In de periode 1990  tot 1999 had het Mexicaanse Juarez drugskartel  een constructie nodig om de miljoenen dollars die binnenkwamen enigszins te legaliseren. Daartoe werden rekeningen geopend bij de CITI Group in New York, die onder het beheer stond van een keurige Nederlander, een zekere Onno Ruding ( nadere toelichting onnodig ?). In de bovengenoemde periode liep er via deze bank een stroom van $ 330 miljoen naar ….. Argentinië. Daar hield o.a. de Banco Republica zich met de ontvangst van deze centen bezig en wie bekleedde bij deze bank die in ’99 ter ziele ging een directiefunctie ?…  Jorge Zorreguieta, die uiteraard niet wist waar de dollars oorspronkelijk vandaan kwamen, terwijl zijn dochter zorgde voor een  keurige doorsluisconstructie naar de Kaaiman eilanden.

Nu was er toch al een band tussen deze  2 heren, want nadat professor Baud een onderzoek naar de vermeende ? betrokkenheid bij de smerige oorlog onder het Videla regime instelde en niet wist hoe hij met een voor alle betrokkenen , d.w.z. het Nederlandse volk en natuurlijk de familie von Amsberg positief resultaat moest komen, was het hoog tijd, dat er aan het imago van Zorreguieta gesleuteld moest worden. Immers 2 plotselinge verdwijningen van medewerkers van het door Zorreguieta geleide ministerie van landbouw zijn nog steeds niet opgelost, dus naast zijn functie onder Videla, hij werd zelfs gepromoveerd ! was er wel wat uit te leggen.

Er werd een gezellig etentje georganiseerd in een kasteeltje net buiten Brussel, Chateau La Hulpe, en daar kwamen de beide families elkaar tegen om elkaar maar eens in de ogen te kijken. Daarbij was praktisch de volledige von Amsberg familie clan aanwezig , zodat Jorge eens goed onder het vergrootglas gelegd kon worden. Soort zoekt soort.

Miljoenen dollars werden weer via Argentinië doorgesluist naar o.a. de Kaaiman eilanden en was het toevallig dat onze Maxima juist zich in de oprichting en het organiseren van de structuur op deze belastinggunstig gelegen eilandengroep specialiseerde ?  Zij werkte op dat moment toevallig  bij de mercado Abierto Bank S.A, volgens onze eigen RVD , een organisatie die zich bezig hield met het ontwikkelen van bankgerichte software, maar juist dit geadvanceerde software programa maakte het mogelijk voor de Mercado Abierto Bank op de Kaaiman eilanden, de naar deze bank toegesluisde financiën te beheren.

Ik zal u de de moorden besparen , of zo u wilt het verdwijnen en later in levenloze staat teruggevonden andere participanten van deze wassalon, maar nadat een Argentijnse politica mevrouw Carrió met een onderzoeksrapport op de proppen kwam, was je je leven als bankier niet meer zeker, zoals o.a.Perel mocht ondervinden. Perel werkte voor een beleggingsmaatschappij Antifactory Latin America, een dochter van de CITICORP.

Jong geleerd, oud gedaan, of om de oude filmtitel maar eens te gebruiken “it takes a thief to catch one” en misschien daarom was het niet verbazingwekkend, dat juist Maxima een paar dagen geleden gastspreekster was ( als ” Pleitbezorgster” !!! ) van een congres van de FTAF, de Financial Action Task Force on Money Laundering in Amsterdam, zie het YouTube filmpje :

http://eijshorst.nl/video/504/máxima-spreekt-tijdens-paul-vlaanderen-zijn-laatste-bijeenkomst-als-voorzitter-van-de-ftaf

En zo is het cirkeltje weer rond en mocht de Argentijnse regering het opa Jorge toch te moeilijk maken, vooruit voor deze ene immigrant maken wij een uitzondering ook zonder inburgeringscursus ze heeft er in ieder geval genoeg voor betaald.

 


2 Reacties

  1. Saskia Leemans zei:

    Een geweldig artikel en daarbij komt nog het verhaal de Oranjes hoeven geen belasting te betalen, het verhaal van Mabel Wisse Smit, gaat het altijd over gaat om geld financiële tirannie, macht, geheime genootschappen, pedofielen, rituelen, jachten op kinderen, Bilderberg, Club van 1001, slavernij, Ja het is me een clubje!!!
    Om VAN TE WALGEN!!

Comments are closed.