Misschien een voorbeeld aan nemen : Puigdemont spreekt 45.000 betogers toe

Terwijl er in eerste instantie sprake was van 25.000 Catalanen die gisteren in Brussel zouden komen demonstreren voor de onafhankelijkheid van hun land werden het er 45.000 !!!!  BRAVO!  Een volk om trots op te zijn!

De Catalaanse betoging in Brussel heeft zo’n 45.000 Catalanen en sympathisanten op de been gebracht, meer dan het dubbele van waarop de organisatoren hadden gehoopt. Dat toont aan dat er in Europa toch nog burgers zijn die hun wens en wil tonen voor een zaak die zij bepleiten , of u nu van mening bent dat deze gewenste onafhankelijkheid gerechtvaardigd is of niet.

Terwijl in Nederland, leraren overwegen te gaan staken, maar dit uiteraard niet ten koste mag gaan van hun vrije dagen en er tijdens de staking gezorgd moeten worden voor het bekende “natje en droogje ” zijn er in Europa gelukkig nog mensen die bereid waren in hun auto’s te stappen, 1.300 kilometer naar Brussel  en nog eens 1.300 kilometer terug naar Catalonië te rijden om hun onvrede kenbaar te maken.

De kreet “ik schaam mij voor mijn Nederlanderschap ” horen en lezen wij steeds vaker en deze kreet is terecht. Als u ziet wat er momenteel en overigens reeds sinds enige tijd tijdens de kabinetten Rutte 1 , 2 en 3 in het land gaande is , hoe de burger wordt bedrogen en gemanipuleerd, kleine minderheidsgroepen van handophouders en querulanten zoals tijdens de demonstraties in Dokkum , hun wil opleggen aan een overgrote meerderheid, dit gefaciliteerd door een laf wegkruipende PvdA burgemeester, politici van hoog tot laag menen dat de door hen opgestelde regels en wetten er niet voor hen zijn, maar slechts voor het stel loonslaven waartoe u wordt geteld, dan is het een uniek gebeuren, dat de Nederlandse burger zich dit alles laat welgevallen.

En toch is dat zo en toont de recente geschiedsschrijving aan dat het in de laatste 200 jaar niet veel anders geweest is. 200 Jaar geleden was het daarmee afgelopen, kwezelachtige burgers ontvingen een wildvreemde man, die zich “vorst”noemde  en vanaf dat moment ging het zienderogen “duin-afwaarts” niet in de laatste plaats doordat de burger telkens weer gebukt ging staan om de figuurlijke stokslagen welwillig in ontvangst te nemen. Tot op de dag van heden blijft het ook in het zogenaamde parlement een beetje elkaars  vliegen afsnoepen, maar dit alles binnen de veilige grenzen van je stevig vast houden aan het pluche. Goedkope “one liners” via de sociale media moeten de schijn geven dat er in Den Haag nog gedacht wordt aan het welzijn van de burger, maar niets is  minder waard.

Ook FvD leider Thierry Baudet die wij in eerste instantie nog wel enige kansen gaven begint zich net als zijn collega Geert Wilders daar schuldig aan te maken. N.a.v. de gebeurtenissen in Amsterdam  waar een man de ruiten van een Joods restaurant insloeg, wenst Baudet nu beveiliging voor Joodse gelegenheden in het land ! De waanzin en onuitvoerbaarheid ten top, maar kan Baudet weer wat leden bijschrijven .

Een droevig zooitje.


6 Reacties

 1. Tom zei:

  Een mooi legertje, nu nog voorzien van de middelen en optrekken naar de heilige graal Brussel om een kordaat en snel einde te maken aan het EU schrikbewind.

 2. check zei:

  Ik zou er als het om afscheid van Spanje van de EU van harte toejuichen en achter gaan staan. Ware het niet dat deze zelfbenoemde lafaard Puidgemont net zo corrupt en incapabel is als de rest van het politieke tuig van de richel in Europa. Wel /niet onafhankelijkheid uitroepen dat heeft de pannenkoek niet gedaan en gewoon omheen blijven draaien , de laffe hond. Catalonië heeft economisch gezien geen enkel bestaansrecht , daar hoor ik niemand over zoals gebruikelijk bij de politieke gangsters zullen de bevolking weer het gelag betalen. De schade veroorzaakt door deze nietsnut is al gigantisch om maar te zwijgen van zijn voorgangers die zwaar corrupt zijn en voor het gerecht moeten komen. Mind you voor de dromers onder u Spanje heeft 500.000 politici verdeeld over de elke autonomie die het er goed van nemen. Maar dat kennen we reeds als baggerlander nietwaar. Er is maar een redding mogelijk voor alle landen in Europa; schaf dat hele gajes zooitje aan politieke oplichters per direct af en zet er gewoon zakelijke bestuurders neer. Wat zal dat een enorme boost geven en vooral biljoenen besparen

 3. Henk/Paris zei:

  Geachte heer Check,
  Wij zijn oude bekenden totdat u het met mij oneens zijnde mij de huid vol schold, maar dat is inmiddels een tijdje geleden dus sans rancune.
  Dat u Puigdemont en de Catalanen die een onafhankelijkheid wensen niet hoog in het vaandel hebt, heb ik inmiddels met belangstelling kunnen concluderen in uw diverse reacties over P en zijn aanhangers.
  Maar met de ook voor u vorderende leeftijd wil ik u er toch op wijzen dat ondanks uw expertise in deze zaak het m.i. in het artikel slechts om gaat te wijzen op de lafheid van ons beider landgenoten die in tegenstelling tot de 45.000 in Brussel aanwezige Catalanen WEL de moeite nemen hun visie hoe verkeerd die dan ook moge zijn ??? te verdedigen, terwijl de bewoners van , om u te citeren en ik ben het daar mee eens “baggerland ” het laten bij wat bewerken van de toetsen van hun computers en andere elektronische apparaten.
  Uw suggestie om de uitvreters van welke nationaliteit, zoals ook hier in Frankrijk naar huis te sturen, wat zou het prachtig zijn. Maar let wel ook de Franse revolutie liet honderd jaar op zich wachten totdat het moment daar was, een mooi moment overigens, zoals u met mij eens zult zijn.
  Het was mij een genoegen weer eens met u van gedachten te kunnen wisselen dank zij deze site, die volgens mij nog steeds door te weinig “baggerlanders “gelezen wordt.

 4. check zei:

  Hallo Henk/Paris

  Om heel eerlijk te zijn, kan me niet herinneren ooit een kwaad woord in uw richting te hebben afgegeven en mocht dat toch zo zijn , duizend maal excuses. Dacht dat we vaak op dezelfde frequentie te zitten. Het is inderdaad juist Puigdemont een enorm laf schijthuis vind en nog erger een van de ratten die de domme mensen allerlei mooie verhalen op de mouw weet te spelden waar geen moer van terecht komt. Dat Catalanen wel in beweging komen en baggerlanders niet is iedereen wel bekend. Wat is er sinds de bevrijding in 1945 veranderd in de laffe en verraderlijke houding van de gemiddelde Nederlander.? Het enige waar ze in baggerland aan denken is aan hun eigen hachje en vooral zakken. Het verraad en lafheid zit in de genen , daarom worden ze door veel allochtonen zonder enige vrees vernedert, uitgescholden, misbruikt en in elkaar geslagen. Staaltje van lafheid gisteren weer via de tv mogen aanschouwen , een Israëlisch eethuisje de ramen ingeslagen door een Palestijnen kakkerlak , terwijl de politie staat toe te kijken. Ook geen enkele omstander dit ongedierte een doodschop zien geven en ach op de sociale media geen storm van verontwaardiging . De baggerlanders worden keihard uitgelachen door de allochtonen want ze weten wat een lafaards het zijn. Had toen ik een twintiger/dertiger was NOOIT gebeurd dat een zooitje zwarten of Marokkanen zo’n grote bek hadden die werd gelijk dichtgeslagen. Of je vrouw of dochter als hoer te laten uitschelden zonder een enorm stuk hout in de nek stuk te slaan. Moet je de laffe en verraderlijke houding zien van veel laffe baggerlanders over een Sinterklaas kinderfeestje . Maar wat wil je met de vele Vichy regeringen in Europa die alle macht aan de moffen hebben gegeven en zoals wij uit de geschiedenis boeken moeten weten is dat je een mof niet moet likken , maar elke keer zwaar in het kruis trappen als ze een al te grote bek krijgen. Trouwens dat geldt voor de sukkels in den Haag ook, keihard tegen de zak trappen en als het ff kan ook de tanden een beurt geven. Kom binnenkort weer naar baggerland , niet voor de lol moet ik zeggen , alleen mijn bejaarde moeder , kinderen en een paar vrienden met de Kerstdagen te zien. De rest kan me aan mijn dingetje roesten !

Comments are closed.