Waar blijven uw belastingcenten, 70% van overheidsgeld verdwijnt in het luchtledige

Nu niet flauw doen en zeggen dat er afgelopen weekend weer een half miljoen is verbrand om een stel  beroepsoproerkraaiers  onder politiebegeleiding van Amsterdam naar Dokkum v.v. te brengen. Al hoewel ? Wettelijk kan het niet, maar wordt het niet eens hoog tijd dat de organisatoren van evenementen zelf (mee) betalen aan de door de overheid spreek belastingbetaler te maken kosten voor hun feestjes ? Zgn. risisco voetbalwedstrijden zijn hier een goed voorbeeld van.

Maar ter zake, waar blijven uw belastingcenten ? Hebben geleerden rondom Den Haag een soort gapend groot zwart gat ontdekt, een Den Haag driehoek, waar zonder verklaarbare  reden euro’s zo maar verdwijnen in het niets ? Het lijkt er wel op, want de Rekenkamer die moet toezien hoe de overheid uw geld spendeert, ziet maar in slechts 30% van de gevallen duidelijk waar het geld naar toe gaat.  ZEVENTIG PROCENT  (70%) !!!! verdwijnt in het luchtledige en niemand die het schijnt te weten, en wat nog veel erger  is de Rekenkamer heeft geen enkel sanctiemiddel om de diverse ministeries hard aan te pakken, desnoods de geldkraan dicht te draaien totdat een lek is gevonden en uitgelegd

Wat wij wel weten mede dankzij het EU bureau voor de statistiek, Eurostat, is dat sinds de crisis in 2008, de nieuwe ligt in 2018 al op de loer, maar daar wordt nog weinig in de MSM over gepraat, Nederland d.w.z. de Nederlandse burger behoort tot die groep EU burgers die er het meest op achteruit is gegaan,( 6.4 procent ) ondanks dat volgens een voormalige krokettendraaier bij Unilever juist zo goed gaat in het land en het in 2018 nog beter gaat worden. Kijk hier even zelf, vergeet de hinkepoten Griekenland en Italië en zie wat er om u heen gebeurt. Zelfs Willem Alexander wist het niet en dat wil wat zeggen, want hij en al  zijn familie leden gaan er juist ieder jaar gemiddeld ruim 2 procent op vooruit.

En nu wij u toch even uit de roze droom halen, waarvoor onze welgemeende excuses, het door ??? zo geprezen Nederlandse leerstelsel , iets waarop u uw toekomst moet bouwen ziet er ook al niet zo rooskleurig uit. In vergelijk met de omliggende landen zitten er namelijk in Nederland meer leerlingen in een klas dan ook weer in de omliggende landen en het resultaat tref je aan in de studie eisen , maar nog belangrijker de resultaten. Ofschoon als wij naar het gemiddelde niveau kijken van de leden van ons kabinet, dan moet deze ontwikkeling al zeer lange tijd gaande zijn.

Het had maar weinig gescheeld of de Nederlandse Marine had een helikopter met bemanning ingezet op een strand in Jemen om daar Kipje Dessing op te halen. De laatste keer dat de Marine dit in Libië probeerde met een andere blonde kip , liep dat niet zo goed af, maar inmiddels is de ster van Nederlands reiswezen gevlucht naar Djibouti  en kan het hele land weer opgelucht adem halen, want stel je voor Dessing opeens in een geheime CNN film als blanke slavin opgedoken in Libië  en een echte nationale crisis was het gevolg geweest.


7 Reacties

 1. Lies zei:

  Als men 6,4 procent is achteruit gegaan, hoe kan het dan dat er steeds meer geld uitgegeven wordt? Let op hoeveel geld er straks weer besteed wordt aan vuurwerk bijvoorbeeld.
  Zolang mensen maar veel geld uit blijven geven, blijft de regering wel plukken: men heeft blijkbaar toch genoeg??

 2. carlos zei:

  Heb de uitzending gezien Yvonne, schandalig wat een tuig en meneer Opstelten en Nely hoorden het aan en deden niets zoals ook verschillende burgemeesters.
  Waar komt de kanker vandaan.

 3. Onno zei:

  Het geld zal in de zakken en projecten van psychopaten verdwijnen, die door het aanstellings(WAN)beleid van Prins Bernhard = in zijn kielzog zeg maar, vanaf 1945 tot aan zijn helaas op hoge leeftijd, toen de hongerige hellepoort voor zijn geestesoog begon op te doemen, ge-euthanaseerd worden, continu de overheid zijn binnengeloodst, teneinde zijn glibberglad onder een “liefdevolle” democratisch ogende ‘mask of sanity’ verholen SS psychopathocratie van de grond te tillen en voor zijn illustere nageslacht bestendig te maken.

 4. AllIWant zei:

  @Lies: het gaat hier kennelijk om een macro-economisch plaatje, waarbij niet alleen de koopkracht, maar de totale vermogenspositie van de gezinnen is meegenomen.
  In Nederland speelt daarbij de waarde van het eigen woningbezit een grote rol en die heeft in de achterliggende jaren een enorme klap gehad en daarmee het (particuliere) vermogen, hoofdzakelijk via hypotheekschulden ‘belegd’ in de eigen woning. Zonder dat dit (gemiddeld) ten koste ging van de koopkracht.
  Maar de hand ging wel jarenlang op de knip en het consumentenvertrouwen in de diepvries.

  Recentelijk is weer een (gedeeltelijke) opleving te zien van de woningmarkt en de kredietmogelijkheden en daarmee van het consumentenvertrouwen en de bestedingsbereidheid.

 5. Lies zei:

  @ Yvonne. Schandalig wat er gebeurt. En waarom moet in een overbevolkt land als Nederland afval verwerkt worden uit Afrika?
  Het verbaast me trouwens dat dit op TV was.

 6. Theo Hofman zei:

  Koopkracht verbetering was toch de boodschap aan alle goedgelovige!
  Behalve voor de ouderen, die hebben meer dan genoeg.

  @ Yvonne,
  Je filmpje bekijkend.
  Volgens de overheid is deze uitzending achterhaald.

  Het laatste nieuws was dat waterverontreiniging wordt veroorzaakt door ouderen die hun medicijnen doorspoelen en dat de waterzuiveringsmaatschappijen het daarom moeilijk hebben met het zuiveren van water!

  Gelukkig kan de Nedriglander nieuws maar twee dagen opslaan en kan de trukendoos van uw overheid weer open worden getrokken om hun volgende kunstje openbaar te maken.

Comments are closed.