De Tweede Kamer vind wel dat uw Uw mening telt ( video)

Toch maar even de brillenglazen gepoetst, want het staat er echt : Door uw mening te laten weten, kunt u de politiek beïnvloeden. Door te stemmen, bepaalt u samen met anderen hoe en door wie Nederland wordt bestuurd. Maar ook na de verkiezingen kunt u nog kritiek en invloed uitoefenen op het doen en laten van de regering en de Tweede Kamerleden.

 

U leest het goed en daar begint de misleiding om niet te spreken van leugens  , “ook na de verkiezingen kunt u nog kritiek en invloed uitoefenen op het doen en laten van de regering en de Tweede Kamerleden.

En daarmee stopt het niet want , …. als individu hebt u vaak weinig invloed. Maar als u zich verenigt met mensen met dezelfde mening en gemeenschappelijke belangen kunt u uw denkbeelden met meer kracht naar voren brengen. Hier vindt u een overzicht van de verschillende manieren om uw mening en denkbeelden te laten weten aan het parlement ……

waarna er een opsomming volgt van de manieren waarop u uw mening kunt doen gelden, hetgeen , en wij herhalen het nog maar eens, wat natuurlijk niet wil betekenen dat, ook al bent u het met een aantal mensen eens er iets mee gedaan zal worden, afgezien van het snel laten verdwijnen van deze mening in de onderste lade of de papier versnipperraar.

Als handreiking krijgt u vervolgens enige opties, zoals de media bewerken, lid worden van een politieke partij , een lobby vormen, demonstreren en actie voeren,  contact op nemen met uw volksvertegenwoordiger, een petitie aanbieden, een burgerinitiatief vormen of een verzoekschrift indien. Wilt u het zelf nog even doorlezen klik dan hier.

Nu zijn deze “suggesties” niet geheel onredelijk, nogmaals los van het feit wat er met uw mening gedaan wordt. Maar als wij naar de samen- stellig kijken van de Tweede Kamer, die uit 13 politieke partijen bestaat, in de Eerste Kamer zijn het er 11, terwijl er ook nog eens 11  partijen zijn die in de lokale politiek vertegenwoordigd zijn plus …. nog eens 13 niet vertegenwoordigde partijen en….11 provinciale partijen  met daarbij nog 15 lokale partijen die met z’n allen circa 300.000 leden hebben dan kunnen wij u garanderen dat er geen land in Europa is dat over een dermate grote hoeveelheid partijen beschikt en dus zo verdeeld is.

Dit aantal partijen is echter een weerspiegeling van de verdeeldheid van het Nederlandse volk. De ene roept, dat dit prachtig is , want het toont ons individuele karakter aan, waardoor het land groot en weer klein geworden is, terwijl de ander weer zegt dat dit nu juist “democratie “betekent, iedereen mag zijn eigen mening vrij verkondigen.

Maar er is niet veel voor nodig om te begrijpen dat uitgaande van de mening van de burgers er nooit een dermate grote eensgezindheid zal komen om een aantal zaken baanbrekend te wijzigen.

En dat weer de “politiek” maar al te goed. “Verdeel en heers “is het oude devies en nergens werkt dat zo goed als in Nederland. Er is een korte oprisping van protest, misschien wel een staking, maar het door Den Haag geïntroduceerde “poldermodel” zal uiteindelijk overwinnen. We komen altijd tot een compromis, houden de zaak rustig en zullen nogmaals zaken die een brandend probleem vormen nooit worden opgelost.

En zoals een van onze lezers ons via deze link liet weten, eigenlijk zijn wij  op vele vlakken juist door deze houding gewoon allen watjes .

Daarom hoeft een Nederlandse regering in tegenstelling tot haar buitenlandse collega’s zich nooit zorgen te maken over “opstand” . Die opstand woedt slechts vanaf toetsenborden, een enkele keer komen er wat verdwaalde mensen eens kijken hoe “hun leider “het er vanaf brengt, om dan maar gauw weer thuis achter de gordijnen te gaan, voldaan nog een laatste commentaar of tweet schrijvend, waarna er ruimschoots is voldaan aan een protest.

Kortom , lijken we niet allemaal een beetje op Wim Sonneveld ?


9 Reacties

 1. Tonnie zei:

  Nee de misere komt met het bootje juist binnen, voor de verdere rest heeft ie gelijk “Zo heerlijk rustig jaja” Wij zijn de watjes die niet uit onze stoel komen om naar DEN-HAAG te gaan een protest uit te gaan brengen daar ,of dat helpt betwijfel ik, alles is dicht getimmerd zodat het niet leuk meer is om nog iets te vermelden in Den-Haag en zonde van mijn reiskosten met de trein.

 2. salver zei:

  nog een jaar of wat en je kent nederland niet meer terug volkomen gesloopt door onze lachebek rutte&co.
  denk maar niet dat ook maar enigszins om de burger wordt gedacht.
  laten we wel zijn dit is al begonnen met balkenende en consorten.
  als we inderdaad in onze stoel blijven zitten gaat het slopen nog een stuk sneller.

 3. harry zei:

  O…ja mijn mening telt ..zeker ,…wel als ik op de wc zit dan.
  Want wie het kortste bij het vuur zit warmt zich het beste, en die op de wc zit kan ook lekker kakken.!
  Nederland of te wel NEDERIG landje..wat willen we toch ?
  De wereld regeren ?
  De aarde redden , hahaha Groningen zakt de grond in, in Limburg zakte een winkelcentrum de grond in (kolen mijnen ) ! Och wat zijn we toch ..lief en aardig, geef ze een paar centjes en pik het ergens anders weer er af..zo gaat het gewoon. We stellen niks meer voor, zwart mag niet zwart meer zijn, maar straks mogen we ons wel blauw betalen… aan vele die komen eten en drinken, wonen en profiteren van onze ,,rechten” die ze nu in snel treinvaart afbreken. Vrijheid ? haha ja hier op dit toetsenbord nog wel, maar vadertje staat kijkt mee …en pas op..later komen ze met ouwe koeien uit de sloot waarvan jij al lang niks meer weet….en dan hang je alsnog.
  Er is veel mis..maar dat zal ook inderdaad ook altijd zo blijven…nog effe geduld..dan is de wereld toch naar de klote, en dan verzuipen ze overal met de honderd duizenden,ze komen allemaal dan hier naar toe met rubber bootjes , of we gaan ze gewoon halen ..kan ook. ‘K hoop dat de mens nooit een andere planeet bereiken kan en zal… dan blijft dat tenminste nog een beetje goed. Want hier op deze bol zal nooit vrede zijn, en nooit zal er eten zijn en drinken voor iedereen, want daar zorgen ze wel voor. Wees blij je mag straks door werken tot je 80 ste. en dat geld van die pensioenen ? och dat is straks toch door de ,, crises ” verdampt…weet je toch al.!
  Dus buig en hoop…en wees de baas op jouw wc. Daar mag je stinken en schelden..je mag er aan alles je kont aan afvegen hahahaha .
  MEER heb je niks te zeggen..en ik al helemaal niet…want ik ben al uit het systeem afgevoerd als nutteloos oud versleten en afgedankt , hahahaa leef zo lang het nog duurt.! Tis zo voorbij.!

 4. AllIWant zei:

  Aan negatieve karikaturen geen gebrek. Waarom en waartoe?

  – De ‘mentaliteit’ van een volk kan ook worden afgeleid van zijn bereidheid om VRIJWILLIG dienstbaar te zijn aan de samenleving.

  – 36% van de totale NL bevolking doet op de een of andere manier en omvang en op alle mogelijke gebieden, van (bejaarden)zorg tot voedselbank en van openbaar vervoer tot onderwijs, sport- en jeugdverenigingen, aan (onbetaald en onverplicht) vrijwilligerswerk.

  – Daarmee is NL absolute koploper.

  Mensen die niet thuis op de bank of na hun pensioen niet als pensionado met hun buik in de zon liggen en de godganselijke dag op hun appjes staren.

  – Het is niet overdreven om te zeggen dat de miljoenen vrijwilligers in dit land toenemend de smering zijn die de participatiemaatschappij, waaruit de overheid zich steeds meer terugtrekt, draaiende houdt. Ook en speciaal daar waar de overheid het – door ontoereikend of falend beleid – laat afweten.

 5. Theo Hofman zei:

  @Alliwant,

  In dit artikel is dacht ik geen enkeke negatieve karikatuur te bespeuren wat verwilligerswerk aangaat!

  Het gaat over uw overheid die ten onrechte roeptoetert en aan de burger wil doen voorkomen dat deze politieke invloed heeft en dat zelfs nog na de verkiezingen, door zich te verenigen.

  Maar op dat vrijwilligerswerk van u wil ik toch wel reageren.
  “Ook daar en speciaal waar de overheid het door ontoereikend en falend beleid laat afweten”.
  Het handelen van de overheid is niet anders dan als een door vrijwilligers gestart initiatief een succes wordt en/of te veel invloed krijgt, dan wil die falende en ontoereikende overheid wel de directe invloed hebben.
  Ze geeft altijd eerst geld en propt er één van haar poppetjes tussen, stelt daarna de regels op en bepaalt het beleid!

  En dan uw misplaatste opmerking over mentaliteit en vrijwillige dienstbaarheid aan de samenleving.
  Er is een familie die door de burger verplicht en vorstelijk wordt onderhouden om dienstbaar te zijn en hoeven daar vrijwillig niets van te bakken!

  Maar u komt niet verder met een voorbeeld van een iemand die zijn levenlang gewerkt heeft te benoemen, die de hele dag liggend in de zon iets onzinnings aan het doen is.
  Dat is nu net één van de door uw overheid ingepepert hersenspinsel dat valt onder politieke beïnvloeding waar dit artikel nu net overgaat, wat overigens bij u goed is gelukt!

 6. AllIWant zei:

  @Theo Hofman:
  “Kortom, lijken we niet allemaal een beetje op Wim Sonneveld ?”
  Ook als persiflage is en blijft het een scheve karikatuur van ‘de Nederlander die niet van zijn stoel komt’.

  Vrijwilligers, en dat zijn 6 miljoen landgenoten, houden de boel ondanks alles en in het algemeen zonder politieke bijbedoelingen aan de gang. Dat voorkomt ook dat wij binnenkort door de vergrijzing net zo lang MOETEN werken als de Japanners.
  Ze mogen toch wel eens op een positieve manier in het zonnetje worden gezet, of niet?

 7. AvanWerven47 zei:

  t.a.v. alliwant, gelukkig dat wij in Nederland de optimistische natuurtjes zoals u hebben. . Prachtig dat 35% van de Nederlanders in vrijwilligerswerk actief zijn, maar u vergeet aan te geven in welke sectoren. Als wij kijken naar voedselbanken, dierenvoedselbanken, dierenvoedselbanken, ruilwinkels, vrijwilligers die in bejaarden- of zorghuizen helpen dan zijn die mensen te prijzen ! Maar dat iets dergelijks in een volgens Rutte dan “rijk land “nodig is, omdat anders het zaakje helemaal vastloopt, dat is de schuld van een incompetente overheid, die echter de dom gehouden burger voorhoudt dat hij in een mooi land woont dat nog mooier gaat worden.
  Mensen zoals u, die toch in deze bereidheid van Nederlanders een mooi facet ontdekken , de GOEDPRATERS, zijn slechts een hulpje voor die zelfde overheid en funest voor de toekomst van het land.

 8. AllIWant zei:

  @AvanWerven47: alle begrip voor uw weerwoord.
  Maarrr…, wat we vaak in blogs en reacties zien: als mensen té lang door een té donkere bril kijken zien ze na verloop van tijd het verschil tussen nacht en dag niet meer.

  Jammer, want soms is er ook nog iets goeds te melden. Niet als ‘goedpratertje’ of ‘Gutmenschen’ en zeker niet als ‘landverraders’.
  Ondanks een massa verkeerde politieke beleidskeuzes, die (terecht) dagelijks worden bekritiseerd, maar aanhoudend gesomber leidt tot niets.

  De vrijwillig helpende hand helpt MENSEN in een afbrokkelende verzorgingsstaat, waarin het vanaf de zijlijn makkelijker is om de trein te laten ontsporen dan hem volgens schema op de rit te houden.

 9. Barry zei:

  AllIwant misschien is het wel eens goed om de trein te laten ontsporen, er is kennelijk een schokeffect nodig om mensen te laten beseffen dat zij eigenlijk de enige zijn die bestuurders, overheid en dergelijke naar huis kunnen sturen.
  Maar ja, het gaat, met enkele andere europese landen, nog te goed met ons.
  We gaan nog ruim op vakantie, supermarkten liggen overvol en niet te vergeten de spelshows op de televisie, wat is het toch gezellig. Wanneer langzaam maar zeker het besef komt dat ze eigenlijk hier zelf dik voor moeten betalen, en hun toekomst er helemaal niet zo rooskleurig uitziet, dan is het waarschijnlijk te laat en ik bedoel echt te laat.

Comments are closed.