EU komt 9 miljard euro te kort, wil Nederland ( U ) even dokken ?

De Brexit werpt zijn schaduw vooruit en de meeste hoofdpijn bij de EU “big spenders” zit  met name in het feit dat als het VK terecht de EU verlaten heeft er een tekort in het inkomsten budget ontstaat van circa 9 miljard euro.

Maar zoals EU commissaris Gerhard Oettinger, de man die nog slechter Engels spreekt dan onze Mark Rutte , en dat is echt een hele toer, liet weten, dat de rijke EU landen dat verschil moeten gaan bijpassen. Dat betekent voor Nederland een verhoging van de contributie aan deze open inrichting in Brussel van geschat 2 miljard euro wat wederom iedere Nederlander ongeveer 100 euro per jaar extra kost of iedere echte belastingbetaler die aan het normale arbeidsproces deelneemt 15 euro per maand netto.

Maar dat heeft u zoals wij aan mogen nemen er weer graag voor over!

Nu zou je denken, en dat is al een groot verschil met het stel onrendabelen in Brussel, dat het bovenstaande wetend je de tering na de nering  moet gaan zetten. Immers zoals je in een van de eerste lessen economie leert en dat behoort bij het snel minder wordende aantal Nederlandse huishoudens nog steeds tot een bij de geboorte ingegeven zaak, je moet zonder vooruitzicht op een inkomstenverbetering, zorgen dat je de uitgaven reduceert.

Niet zo bij de EU, waar de machtshonger hoogtij viert, geld het raam sneller uitvliegt dan het binnenkomt. Zo bedraagt het percentage dat uit gegeven wordt aan “administratie” 6% van de totale uitgaven die wij hangende de nieuwe cijfers maar gemakshalve op 150 miljard ramen. De kosten voor een nog steeds uitdijend personeels apparaat bedragen 3% , dus totaal 1.35 miljard. Daar de activiteit neuspeuteren , die wederom ook de “administratie” belast een favoriete bezigheid is in Brussel en Straatsburg, kun je daar om te beginnen het mes inzetten en de kosten met 50% reduceren. Toegegeven op 9 miljard is dat “slechts” 700 miljoen, maar het begin is er.

Dan is het uit te leggen aan de subsidie slurpende landen, waaronder overigens ook ons land behoort, dat het verdelen van financiële snoepjes tot het verleden behoort en in die 135 miljard het mes gezet wordt. Geen douceurtjes meer voor nooit gebruikte vliegvelden of autosnelwegen, de olijfgaard boeren in Spanje moeten de eigen broek maar op zien te houden,  geen dure “hoe maken wij de jeugd enthousiast voor de EU “pret paketten” meer en….. hoe sluiten wij de grenzen en houden het gelukszoekerstuig buiten de deur dat ieder EU land miljarden kost.

Alleen al het reduceren van de gelukszoekersstroom met 30% zou als je de cijfers afzet tegen die van ons land en Duitsland , zonder problemen berekend over de hele EU 5 tot 6 miljard kunnen opleveren.  Kortom met enige wil en doorzettingsvermogen is het probleem van de heer Oettinger op te lossen.

Maar juist daar schuilt nu de problematiek. De EU, wie het dan ook bedenkt, wil helemaal niet als een goed huisvader met geld omgaan. En geef ze ongelijk, waar op deze aardbol tref je zoveel op lucratieve baantjes beluste mannen en vrouwen aan die ruimschoots voor het normale pensioen gerechtigde leeftijd het er in Brussel van gaan nemen ?

En dat Nederland, het kleinste land als sinds jaren de grootste netto betaler van de EU er volop van langs zal krijgen, daar mag u ons aan herinneren. Oetttinger gaf al aan dat de “rijkste “landen zullen moeten bijpassen  en als op 3 na de grootste contribuant van de EU zal elke regering in den Haag graag aan zijn verzoek voldoen. De beloning wacht immers.  0.4 procent van ons BNP doneerde Den Haag per jaar aan de EU, bij veruit het hoogste percentage, en die eervolle plek willen wij toch niet afstaan ?  In euro’s betekent dit, dat wij Brussel  ieder jaar netto 3.5 miljard betalen ( bruto bedrag minus terug ontvangen subsidies).

Baantje voor Rutte en zijn maten verzekert en U, toch straks maar naar de voedselbank???

 


4 Reacties

 1. nobody zei:

  De grenzen moeten weer dicht, wat zei Wilders ook alweer – er zijn vierhonderd grensovergangen. Die moeten makkelijk te bewaken zijn, voordat het zover is moeten we ons bevrijden van de terreur uit Brussel …. wij zijn met zovelen.
  Pfff als er niets gebeurt gaan wij eraan!

 2. AlIIWant zei:

  Natuurlijk is het niet alleen kommer en kwel.
  NL is (ook) één van de grootste (handels-) profiteurs van de EU.
  Alleen al het (uitvoer) volume van de handel met het VK bedraagt ca. 12% van onze totale economie.
  Het is nog zeer de vraag of – en zo ja, in welke omvang – dit na Brexit intact blijft.
  Het bedrijfsleven trekt voordeel uit de (door belastingbetalers lekker voorgefinancierde) EU ‘ontwikkelingshulp’ aan de nieuwe lidstaten, waar echter, zoals bekend, ook de grootste gaten qua corruptie en verspilling vallen.

  Het EU tekort van € 9 miljard? Herr Oetinger zou bv. ook een tijdje vlijtig kunnen gokken op de aandelenbeurzen (met een gemiddeld rendement van 17% ‘s-jaars is het gaatje zo gevuld).
  Wel snel, want de party is bijna over.

 3. Fred Megelink zei:

  Ik hoop de dag mee te maken dat de EU gaat knallen.
  Ondanks dat we dan van de export zouden profiteren zoals sommige mensen beweren, vind ik dat nog geen reden dat we ons land steeds meer in de uitverkoop zetten aan die gelegaliseerde criminelen in Brussel .
  Verder vind ik de EU een dictatuur in een zogenaamde democratische jas die steeds meer geld en macht naar zich toe trekt.
  Ook zonder de bemoeizucht van de EU kun je handels verdragen sluiten en laten ze ieder hun eigen land weer terug geven.
  En zoals Junker zegt dat de EU meer dan een kop koffie waard is, drink ik liever champagne in vrijheid.

Comments are closed.