Geld beleggen kan geld kosten, want ons ben zunig .

Voor veel mensen in Nederland die slechts voor het op de fiets stappen nog even snel een blik in de MSM te werpen zal de dag goed begonnen zijn. Want de snelle lezer zag slechts dat een vermogensbeheerder werkzaam bij het in het Brabantse Waalre gevestigde Box Consultants BV  dat tot haar cliënten o.a. het koninklijk huis telt, door het OM verdacht wordt van fraude.

Nog steeds volgens de berichten zou Remy M. wiens naam u voluit met zijn foto hier kunt aantreffen door even naar de website van Box te surfen een bedrag van 8 miljoen euro dat aan cliënten toe zou behoren niet aan hen heeft overgemaakt maar op de rekening van o.a. zijn privé BV Boulder. Die firma is overigens gevestigd aan de Burg. Mollaan 74, terwijl Box op nummer 72 haar kantoor heeft. Remy M. heeft in 2015 reeds 4 dagen in voorarrest gezeten, op verdenking van fraude en valsheid in geschrifte.

Box kwam al eerder in het nieuws toen bleek dat het bedrijf namens haar vermogende cliënten o.a. zaken had gedaan met Madoff, de Amerikaanse meesterzwendelaar bekend van het zgn. Ponzi scheme. Ook toen al circuleerden er in Nederland geruchten dat de koninklijke familie en andere rijke Nederlandse families  bij deze transacties geld verloren zou hebben, hetgeen overigens nooit bevestigd werd.

Wat weer eens overduidelijk wordt, is het feit dat geld beleggen een zeer gespecialiseerd vak is en dat daar risico’s aan verbonden zijn. De drang om een steeds hoger rendement te maken , ondanks alle kalmerende woorden van vermogensbeheerders dat zij zorgvuldig met uw centen om zullen gaan . Wij kunnen u verzekeren dat naar mate mensen rijker worden, zij ook steeds gieriger worden en dus naast een hoger voorgespiegeld rendement ook zo min mogelijk voor het behalen van dat rendement uit willen geven.  De koninklijke familie heeft naar verluidt een 50 tal spaarpotten bij Box ondergebracht en dit weer mede om mogelijke op de hen toekomende belastingheffingen te reduceren of zelfs geheel te vermijden.

Als wij eens even de lijst van de 100 meest belangrijke vermogensbeheerders ter wereld voor families bekijken dan komen wij Box daar niet op tegen. Zaken doen met in dit geval wat kleinere spelers in de markt, zeker met een beperkte horizon kan additionele risico’s met zich meebrengen, iets dat je bij de grote spelers gelet de veel sterkere interne controles ten dele kunt voorkomen.

Maar ja, uw weet “ons ben zunig ” , en dat kost soms geld.