Mannen en watjes , epiloog

Het is al weer enige tijd geleden, om precies te zijn  zelfs 10 jaar, toen wij een artikel plaatsten met de titel ” Mannen en watjes “. Het ging om de ook toen al lopende discussie over hoe een overheid om ging met  wat de door de ene partij gelukszoekerscrisis  werd genoemd , terwijl de andere partij er de voorkeur aangaf te praten over de crisis van de hulpbehoeftigen.

Terwijl de een , en dit geval Jan Peter Balkenende u trachtte te overtuigen dat in ons land er ruimschoots plaats was voor die mensen op te nemen, die van huis en haard waren verdreven, was aan de andere zijde van de aardbol er een man , de toenmalige Australische premier John Howard die zaken gewoon in duidelijke mensentaal  bij de naam noemde en niet draaikonterig  of soms drammerig irritant als hij geen uitweg meer wist, gewoon weigerde te antwoorden.

Howard heeft de moslim bevolking van Australië de wacht aangezegd en liet in de media het volgende weten :

Niet de Australiërs , maar de immigranten moeten zich aanpassen – Take it or leave it – ik ben moe van een land dat zich voortdurend zorgen moet maken  of  er zich iemand bedreigd of gediscrimineerd voelt.  Ik ben niet tegen het binnenhalen van immigranten, als zij van mening zijn, dat zij in Australië een betere toekomst op kunnen bouwen , dan in hun land van herkomst,  Maar er zijn een paar zaken die immigranten en zij die net ons land zijn binnengekomen moeten begrijpen : Australië heeft een multi-ethnische bevolking, maar de bevoking heeft slechts een nationaliteit en een identiteitsgevoel, namelijjk dat van Australië. Wij hebben onze eigen cultuur, onze eigen taal en onze eigen levensstijl. Het heeft ons 2 eeuwen gekost deze te onwikkelen en dat is te danken aan de vele miljoenen mensen die heden ten dage in ons land leven, wonen en werken. Wij spreken hoofdzakelijk  ENGELS en niet Spaaans, Arabisch, Chinees , Japans of welke taal dan ook, dus als u deel uit wilt gaan maken van onze gemeenschap LEER DIE TAAL ! De meeste Australiërs zijn christenen. Niet uit rechts politieke overweging, maar omdat christelijke mannen en vrouwen dit land hebben gesticht en opgebouwd. Als onze God een belediging voor jullie vormt, ga dan op een andere plek van deze  aarde wonen, want God is een gedeelte van onze cultuur. Wij zullen jullie geloof accepteren en daar niet aan  twijfelen, maar wij verzoeken jullie ook ons geloof te accepteren en om  daarmee in harmonie te willen leven. Wij zijn gelukkig met de wijze waarop wij leven en zijn niet van plan deze te veranderen en het interesseert ons niet hoe het was waar jullie leefden of vandaan komen. Behoudt jullie cultuur, maar tracht deze niet aan ons op te dringen. Dit is ons land, onze cultuur , onze wijze van leven en wij geven jullie de gelegenheid deze waarden met ons te delen. Maar komen jullie aan onze waarden, onze vlag, ons geloof, dan zijn jullie vrij om te vertrekken, want wij hebben jullie nooit gedwongen in Australië te komen wonen en leven.

En dat was  mannentaal. De hoop dat de bange wezels in Den Haag hier iets van over nemen is ver te zoeken. En zo ver hebben de Nederlandse burgers EN KIEZERS het laten komen. Een volk krijgt wat het verdient.

En ook toen al hadden wij reageerders, personen met wie wij in de loop van de jaren 2007 en daarop volgende een soort virtuele band op bouwden, die ons reacties stuurden zonder schelden , to the point en uit het hart gegrepen . Een daarvan willen wij u niet onthouden, de reactie van een man de ondanks het feit dat hij toen al  doodziek was, niet meer lang te gaan had, ons n.a.v. het bovenstaande het volgende schreef :

Woorden naar mijn hart! Maar woorden die ik onze laffe politici niet gauw zal horen zeggen. Het is beter klare wijn te schenken dan het eeuwige gesjoemel en gedogen dat hier tot hoogste waarde is verheven. De knieval die hier gemaakt wordt naar mensen afkomstig uit andere landen die proberen ons hun waarden en normen (indien aanwezig) op te dringen en in moskeeen hier horen wat er allemaal niet deugt in ons land, getuigt van een slappe knieen mentaliteit. De oorzaak hiervan is gelegen in onze devotie voor het koningshuis waarvoor wij, zo leerden we op school, het grootste respect dienden te hebben. En wat blijkt, de mensen hebben geleerd iets beter te kijken en na te denken (maar nog lang niet genoeg)en krijgen nu de rauwe werkelijkheid te zien en niet de prentjes die de RVD ons altijd onder de neus heeft gewreven. Moge bij de nog niet “verlichte” rest ook spoedig de schellen van de ogen vallen.

En dan kunnen wij ook weer vandaag slechts schrijven, een volk krijgt wat het verdient.

 


2 Reacties

 1. Tonnie zei:

  Hele goede brief, moet naar ons basis onderwijs en middelbaar, zodat ze weten op wie ze stemmen ,als ze al gaan stemmen.
  Want ik zeg nogmaals stemmen maakt niks uit, 1 keer mag je stemmen in de 4 jaar en dan je mond houden, ook al hebben ze zoveel beloofd zelfs die belofte die ze doen weten ze een dag na de verkiezing niks meer van. Ik denk aan de 1000 euro van Rutte voor werkende, de 500 euro van D666 van afgelopen jaar 2017 verkiezing, en wat kregen we: zorgkosten omhoog ,BTW van 6 naar 9 % een verhoging van 50% mag dat zomaar?
  Krijgen de mensen met pensioen hier een aanpassing voor? Die heel veel medicijnen nodig hebben, ik vrees van niet, nog erger laat ze maar in hun poepluier liggen, helaas zijn we voor Dieren liever.

 2. Theo Hofman zei:

  En dat al in 2007 en dan te moeten ervaren, dat er in de politieke gedachte gang geen enkele verbetering en/of verandering te bespeuren is.

  Triest!

  Als stemmen iets zou veranderen, zou dat “democratisch” “recht” gisteren zijn afgeschaft.
  Dat moet zo langzamerhand toch wel duidelijk worden!

  @Tonnie,
  Die Btw verhoging wordt pas in 2019 doorgevoerd, ter dekking van de verlaging van het belastingen.
  U weet wel, die verlaging van de belastingen om die enorme koopkracht verbetering te kunnen financieren die we NU met zijn ALLE aan den lijve ervaren! ? !

Comments are closed.