Moriaantje zo zwart als roet, komt hier alleen maar voor de poet

 

Het einde van 2017 is voorbij en dan is het de gelegenheid om eens aan hand  van concrete cijfers te bekijken hoeveel echte vluchtelingen en hoeveel doodordinaire economische gelukszoekers de EU en daarmee ook Nederland met hun bezoek komen verblijden.

Voor de cijfers baseren wij ons op gegevens van de UNCHR, de VN instantie die zich met  vluchtelingen wereldwijd bezig houdt. Uiteraard houden deze cijfers niet de talloze illegale vluchtbewegingen in.

Opvallend of toch niet, is het feit, dat het overgrote merendeel van de vluchtelingen uit de zogenaamd veilige landen komt, daarom bij aankomst in een EU land geen enkele kans maakt op een asiel of de aanvraag daartoe. Misschien zal op een onoplettend moment er een doorheen glippen die zegt dat hij om religieuze redenen of zijn seksuele geaardheid in zijn land van herkomst wordt vervolgd.

Maar eerst waar komen de vluchtelingen die de Middellandse Zee oversteken, daar de Balkan route praktisch dicht is, vandaan :

U ziet, het overgrote merendeel is afkomstig uit Afrika , met 10% uit Marokko en 6.5 % uit Algerije, beide eveneens veilige landen. Slechts 17.4% komt uit Syrië, dat we nog  oorlogsgebied kunnen noemen.

Gaan we dan nog een stapje verder en bekijken we hoe de samenstelling is van deze vluchtelingen dan zien we dat het overgrote merendeel bestaat uit jonge mannen , namelijk circa 70%.

De UNCHR berekende voorlopig dat er ongeveer 250.000 vluchtelingen in 2017 de oversteek vanuit Afrika naar Europa gemaakt hebben en dat wederom betekend dat er ongeveer 200.000 vluchtelingen zijn aangekomen die géén kans op asiel maken en dat het bij deze groep om 140.000 mannen gaat, die vanwege de situatie in hun thuisland en aangetrokken door de financiële welvaart in de EU de beslissing genomen hebben een kans te wagen.

Als we dan nog een stapje verder gaan en zien hoe deze groep zich over de EU verspreidt, dan mag je indachtig het feit dat de onbetrouwbare cijfers van het Nederlandse CBS aangeven dat er in 2017 ongeveer 50.000 nieuwkomers in Nederland zijn verwelkomt, en de UNCHT cijfers in het achterhoofd, dat Nederland slechts in 10.000 gevallen een asielaanvraag in behandeling zou moeten nemen. De overige 40.000 personen waarbij dus weer bijna 30.00 mannen voornamelijk uit veilige landen maken geen kans.

Toch blijven die voor een groot deel in Nederland “hangen” kosten de gemeenschap ongeveer ieder jaar per hoofd  30.000  of meer euro per hoofd waarmee onze titel toch niet geheel verkeerd gekozen kan zijn. Hangende hun soms 6 of meer jaar durende bij voorbaat al mislukte asielprocedures , kosten zij ons land d.w.z. de belastingbetaler miljarden, waartoe zij geen enkele bijdrage zullen leveren.

En met al deze cijfers die wij u naar het hoofd slingeren, misschien nog een uitsmijter. Dit onverantwoordelijke gedrag van “Den Haag ” kost u als werkende of pensioen genietende  Nederlander ruim € 1.000 aan extra belastingheffing !

En toch kijkt de overheid de andere kant uit en  de kerkelijke en linkse vluchtelingenlobby , weer gesubsidieerd door die zelfde overheid is zo sterk , dat er een soort “laissez faire “situatie is ontstaan, die wekelijks verslechterd.

Maar u heeft graag wat over voor uw “medemens”  en u laat zich graag plukken, totdat u niets meer heeft en niemand U zal helpen!!


 


6 Reacties

 1. Tonnie zei:

  Niks nieuws weten we allang we worden uitgeknepen waar we bij staan.
  gasaccijns sigaretten lage BTW omhoog , de zorg transportkosten op gas licht water.
  En daar krijgen we nu 7 Euro aow verhoging voor.
  Ook het OV de trein en er is altijd iets aan de hand als ik een keer weg moet.
  Welke scholing heeft Rutte gehad als hij zegt dat 7 euro genoeg is voor al deze kosten?
  En de gelukzoekers met eventuele gezinshereniging (was ik al vergeten)
  Laat ze in den-haag maar eens met een aow en klein pensioen (wordt ook steeds op beknibbeld) rond komen dan ruilen we wel voor 4 jaar.

 2. Robert-Panamá zei:

  Tonnie. Kom in Panama wonen. Met een AOW en klein pensioen is het hier heel goed toeven. ca. 35% goedkoper.

 3. Onno zei:

  Maar u heeft graag wat over voor uw “medemens” en u laat zich graag plukken, totdat u niets meer heeft en niemand U zal helpen!!

  Gelukkig weten alle Nederlanders dit al van tevoren, dus proberen ze zelf overal te plukken wat er te plukken valt (als Beatrix haar AOW zeg maar) en vervolgens niet te helpen. Ze zijn niet stom ofzo!

 4. Richard zei:

  Een groot deel van mijn tijd woon ik in Indonesie. Ook daar geldt: Een klein pensioen en een kleine AOW en je leeft als God in ……. Een moslimstaat? Jazeker, maar met zoveel moslims heb je daar absoluut geen last van. En omdat ze weten dat je altijd wat geld te besteden hebt, heb je veel vrienden (sic.).

 5. friese canadees zei:

  If you sleep with stray dogs then you wake up with fleas,- zeggen we hier-

  Cowardice, ignorance, and blind denial of reality, is widely seen and praised as “progressive”.

  But it is in reality a disorder.
  Several European “leaders” in that EU monster itself suffer from it
  May be it is Zeit geist or a self fulfilling prophecy, it does not really matter: the facts are there, and facts are FACTS.

  And Holland, you bought your ticket for this “ride/show”-less and less freedom and more poverty- a loooong time ago.
  “Enjoy” this” ride “to ………

  Do NOT have FAINT hope(hopen het zal wel los lopen), change this into GRIT, determination, just read and take to heart the last sentence of this article that was very well put( thanks red!!), and DO something or jump the sinking ship

  (volgende keer weer in het nederlands)
  Groeten uit west canada

Comments are closed.