Nederlandse kabinetsdelegatie onder leiding van Mark Rutte gaat de wereld redden

Ons land kent haar positie in het wereldgebeuren. Terwijl o.a. de VS slechts president Trump met wat palfreniers a.s. woensdag en donderdag naar het World Economic Form (WEF)  stuurt, pakken wij de zaken groots aan en zullen wij de wereld tonen, waar Mark de mosterd haalt en daarmee anderen  de weg kan wijzen, ondanks dat Davos door 175 cm sneeuw praktisch onbereikbaar is. 

Ook minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken, minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Hoekstra van Financiën en  Bruins voor Medische Zorg en Sport reizen af naar Davos en er zijn niet veel landen die dit aantal mee reizende ministers  kunnen evenaren. Zeker de aanwezigheid van Halbe Zijlstra zal bewonderende blikken opleveren, want amper 4 maanden actief gaat zijn naam al over de lippen van wereldleiders die graag willen weten hoe je postduiven moet houden, iets waarmee Halbe drie jaar ervaring heeft en in zijn speciaal voor hem ingerichte stand  graag zal laten zien, mits de bezoekers Nederlands of Fries spreken.

En dan PLO aanhangster Kaag, die zo gehoopt had dat juist zij gelet haar ruime Arabische ervaring de positie van Zijlstra had mogen bekleden. Jammer, dat ging niet door , want naast een Bonzo kluif voor Halbe omdat hij bewezen heeft zindelijk te zijn, vertegenwoordigt hij ons land in de grote wijde wereld, terwijl Kaag overhaast centjes uit mag delen aan de PLO nu de VS haar bijdrage heeft gehalveerd.

En dan hebben wij het nog niet gehad over Bruno. Bruno heeft iets met vervoer,  was laatstelijk directeur van Connexxion , waar het op sommige dagen als Fred Teeven dienst heeft goed koop reizen is daar u uw vervoersbonnetje rustig kwijt mag zijn.  Bruno heeft zijn aanstelling als minister van volksgezondheid te danken aan , ja natuurlijk door  een goede VVD relatie van Rutte te zijn en zijn baantje als Haagse wethouder voor beschermde stadsgezichten. Geen wonder dus dat Bruins mee mag, want hij zal een ademloos toehorend publiek ongetwijfeld prachtige vergezichten en beelden kunnen schetsen van een land waar het allemaal “pais en vee ” is en waar vele andere naties een puntje aan kunnen zuigen. Geen corruptie, geen nepotisme, een blije bevolking die dol van vreugde deze maand hun salarisstrookje zagen en niet weten waar zij met het vele meer verdiende geld naar toe moeten.

Zo’n padvinders  reisje kost geld en om nu vooral al  bij voorbaat vervelende vragen te voorkomen, wat dit allemaal weer niet gaat kosten, misschien zien we Maxima en Wim !! ook nog wel even, gaat Wopke mee. Wopke beheert de reis kas, thuis in Nederland doet hij dat voor het hele land. Wopke Hoekstra komt van het CDA en is o.a. lid van de Elf Steden Vereniging en zal in Davos de kwaliteit van het ijs in de Whisky’s en Gin and Tonics in de gaten houden.

Rest nog de reisleider van dit spul, Mark. Waar zou ons land zijn zonder Mark ? Wij durven te stellen , nergens. Een altijd goed gemutste vlotte babbelaar, in voor een kwinkslag of 2, 3, 4 , u zegt het maar , de man die ongetwijfeld in Davos  visitekaartjes uit zal reiken met zijn naam en daaronder EU “president in spe “.

Het kleinste land stuurt de meeste afgevaardigden!

Het thema van de vergadering dit jaar is Creating a Shared Future in a Fractured World en we zullen ze daar eens een poepje laten ruiken.

 


6 Reacties

 1. AllIWant zei:

  Waarom nog steeds een ‘understatement’?
  Calimerogedrag is fout. Nederland is wel een klein land, maar geen kleine speler op het economisch en financieel toneel. Meer dan ooit zijn nu fysieke aanwezigheid en ‘smoel’ vereist, ook Europees.
  Een advies: Nederland doe eindelijk je bek open, want voor wat hoort wat. De rest verwacht niet anders.

 2. Tonnie zei:

  Hij de wereld redden? Tjonge tjonge wat hebben wij het getroffen met deze aartsleugenaar hij weet van voren niet of ie van achteren leeft. Doet ie nou echt alles wat de Bilderberg Bea hem oplegt?
  Dan moet je wel geschift zijn om daar in te trappen.
  Dit geval moet opzouten want hij durft zijn mond niet open te doen naar onze andere lidstaten, en al helemaal niet naar ons.
  WERELD VERSLECHTEREN BEDOEL JE!

 3. Vingerprint zei:

  ‘Netherlands first!’ Why not?
  Iedereen preekt voor eigen parochie. De poppetjes worden betaald voor een marketingfunctie. Wat hebben de anderen te bieden, vergeleken met Nederland en de beste belastingdeals ter wereld?

 4. Roepiedeltoetie zei:

  Met dat zgn gestegen nationale brutoinkomen worden alleen de multinationals wijzer van, meestal nog ten koste van de welzijnstoestand van je e burger?

Comments are closed.