Turkije gaat islamofobie in EU onderzoeken.

De Turkse regering heeft aangegeven dat zij de islamofobie in een aantal EU landen wil gaan onderzoeken. Nee, u treft het, want Nederland behoort nog niet tot de uitverkoren landen op wie zich het onderzoek gaat toespitsen. Het gaat om Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en België .

Voor dit onderzoek wordt een  parlementscommissie opgericht, die vanaf dinsdag aan haar werk begint en die zich gaat richten op de boven genoemde landen waar volgens hen de islamofobie het sterkst is . Om het onderzoek na goede democratische Turkse waarden te laten verlopen wil de commissie de genoemde landen toestemming vragen om ter plekke onderzoek te komen voeren.

Het moet een hele opluchting zijn voor Den Haag dat ons land zich deze keer niet de toorn van Erdogan en de zijnen op de nek haalt, want toen er problemen waren met een Turkse minister in Rotterdam, had het niet veel gescheeld of de Turkse marine was de Waterweg opgevaren om dat ongelovige zooitje in Nederland tot orde te roepen.

De reden voor de Turken was een incident in Oostenrijk, waar een kind van moslim ouders als eerste in het nieuwe jaar in Wenen geboren, prominent met ouders op de foto kwam in de Oostenrijkse media, hetgeen de ouders gelijk een door “dappere” Oostenrijkers veroorzaakte shitstorm opleverde inclusief de traditioneel bijbehorende bedreigingen.

Laten wij het  duidelijk stellen ; een lafhartige en verwerpelijke actie, gepleegd vanachter de veilige toetsenborden van computers enz.

Wel tonen dit soort acties aan, dat de burgers zich in veel gevallen door de overheid steeds meer in de steek gelaten voelen, waartoe de talloze door moslims gepleegde geweldsdaden en intolerantie zeker niet positief bijdragen. Kijk naar de landen om ons heen en ook in eigen land, waar een overheid echter het probate middel schijnt te hebben uitgevonden dit soort zaken consequent buiten de media te houden.

En hoe verwerpelijk de actie van die Oostenrijkers ook, het toont tevens aan dat de houding en gedragswijze van veel moslims tot steeds meer groeiende aversie tegen deze bevolkingsgroep leid en zal leiden, totdat ergens in Europa de vlam in de pan slaat met alle gevolgen van dien. Dat de actie van de Turkse overheid er zeker niet toe bijdraagt de sfeer te verbeteren, in tegendeel, toont aan dat de mogelijkheid om op een normale wijze met de moslim medemens kleiner wordt, hetgeen door overheden door wegkijken en stilzwijgen ontkend wordt.

En stel, als afsluiting, dat de EU of een van de EU landen een parlementscommissie instelt die zich terecht bezig zou gaan houden met de ondemocratische wijze waarop dictator Erdogan meent zijn macht te moeten uitoefenen door iedereen die daar kritiek op uitoefent  gewoon zonder enige vorm van rechtsspraak maanden of langer achter de tralies te stoppen.

Misschien een leuke taak voor onze Halvezool  Zijlstra , onze Minister van BuZa, een ridder zonder vrees of blaam .


4 Reacties

 1. Joris zei:

  Vraag aan willekeurige Turken op straat, liefst die de Koran bestuderen, waarom er nooit een Christen tot Turks staatshoofd is gekozen . Of zal worden gekozen. Wat zei Fortuin ook al weer?

 2. Theo Hofman zei:

  Al het pro allah is omarmd en elk anti moslim geluid is verguisd door uw bestuurders en de politiek weet al decennia niet meer hoe zij het roer kunnen omgooien en pRuttelen maar door.

  Maar binnenkort mag u weer naar de stembus en staat er een record aan moslimpartijen op de kieslijsten en ga daar nu niet over piepen!

  Ik ben een gelukig mens met zo veel moslimpartijen, maar er komt een tijd en dan worden zij ook minder dom!

 3. AllIWant zei:

  “Lasst Nazis nicht regieren”, zeggen Oostenrijkers die het kunnen weten. Generaties nadat de ‘gote Führer’ in hun midden was opgestaan.
  Ze voelen zich niet tekort gedaan of gefrustreerd, integendeel, hun pure racistische haat is juist versterkt doordat hun nationalistische ‘Freiheitspartei’ heeft gewonnen en nu ook politiek de dienst uitmaakt in hun land.
  Binnenkort blijven hun afschuwelijke kreten niet meer beperkt tot de anonimiteit van het internet.

 4. Axel zei:

  AllIWant zei: 9 januari 2018 at 13:39

  U en uw ‘Oostenrijkers die het kunnen weten’ hebben dan ws 1 kleinigheidje ofwel over ’t hoofd gezien (hetgeen kan gebeuren),……. ofwel U en uw aangehaalde ‘Oostenrijkers’ behoren tot de categorie lieden die selectief winkelen in het geschiedenisboekje. (en da’s kwade opzet)
  Dit ‘kleinigheidje’ betreft nl. het feit dat uw ‘grote Führer’ buitengewoon goed overweg kon met islamieten. Reden, de ‘gezamelijke agenda’.
  In de rest van uw plembsel zet U de Oostenrijkse Freiheitspartei die zoals bekend weinig opheeft met de islamitische invasie, vervolgens weg als zijnde vertegenwoordiger van het Na-sozialistische gedachtegoed…………???!!
  (let mn. op het begrip ‘sozialistisch’ icm. de houding van de hedendaagse socialisten richting islam)

  Kortom uw ‘bijdrage’ alhier rammelt en is daarnaast van een buitengewoon bedenkelijk nivo!

Comments are closed.