Wilt u ook iedere dag een beloning ?

Nu niet gelijk argwanend worden, in de trant van “daar zal wel iets achter zitten ” . Stelt u zich voor u stopt bij een rood verkeerslicht en een camera fotografeert uw nummerplaat en voor dat goede gedrag ontvangt u via een door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan het einde van elk kwartaal een overzicht van de door u  behaalde bonuspunten. En die verzamelde bonuspunten leiden weer tot een belastingvermindering van wel tot duizenden euro’s aan het einde van het jaar.

De oplettende lezer zal zich onmiddellijk afvagen wat voor onzin bedacht door welke ambtenaar dit weer is, want het gaat in feite over belonen voor NORMAAL GEDRAG, stoppen voor een op rood staand verkeerslicht.

Voor het vinden van deze ambtenaar hoefden wij echter niet ver te zoeken, want het gaat om de wethouder Hans Marchal van Wijk bij Duurstede, die de jongeren in de gemeente beloont met een cheque van € 8.440 omdat zij tijdens de afgelopen Oudjaarviering  voor ruim €10.000 minder schade hebben aangericht dan in het jaar daarvoor. De jongeren mogen het geld gebruiken voor wat de wethouder “leuke dingen “noemt . Marchal is overigens lid van de Protestants Christelijke Groepering (PCG) en dat verklaart zijn roze kijk op de wereld.

Marchal zelf is reuze opgetogen met deze actie die een normaal denkende burger  slechts naar zijn voorhoofd doet grijpen . Maar, voegt hij er aan toe, ik ben blij dat de jongens hierdoor gemotiveerd werden, want je kunt wel dreigen met politie acties, maar als die politie er doodeenvoudig niet is, blijft het bij loze kreten.

En daarmee geeft Marchal in feite weer een stukje faillissement aan van onze rechtsstaat. Te weinig of helemaal geen toezicht, en de daarop volgende reacties leiden tot een verval van de maatschappij, waarna mannen als Marchal toegeven aan chantage en deze met belastinggeld, dus uw geld, afkopen.

Het paard niet alleen achter de wagen spannen, maar zoals wij steeds vaker moeten constateren toegeven aan chantage van een kleine minderheid, iets wat wij op vele fronten in nederlands steeds vaker zien gebeuren, maar valt onder het hoofdstuk “als het feit maar onzichtbaar wordt gemaakt, is het er ook niet, dus  zo houden wij de burgers rustig en tevreden “.

 


2 Reacties

 1. Tonnie zei:

  En dat allemaal van onze zuurverdiende belasting -euro’s dit is de omgekeerde wereld.
  Ik las het vanmorgen ook en ergerde me kapot.
  Het is gewoon je plicht om je vuurwerk niet af te steken in een dicht bewoonde straat en niks kapot te maken en niet tot last te zijn.
  Waar kan je terecht als er wel dingen kapot zijn?
  Wij hebben nog nooit schade aangericht omdat we geen vuurwerk kopen, zonde van het geld,welke beloning hebben wij verdiend???? 73 x ……Wij krijgen alleen maar AOW en daar naaien ze ons ook al weer mee.

 2. Stef zei:

  Graag wil ik ook mijn reactie geven, maar dat hoeft niet meer. Tonnie heeft namelijk al precies gezegd wat ik ook zou willen zeggen. Daar hoef ik niets aan toe te voegen en ben het helemaal eens met hem.

Comments are closed.