Breaking : Russische 2e Kamerleden ( Doema) vragen zich af of Halbe Zijlstra nog moet komen

“Het openlijk geven van valse informatie om daarmee te trachten een bepaald politiek beeld te schetsen is een onverantwoordelijk gedrag, dat de contacten tussen de Westerse politici en die van Rusland bemoeilijkt.”Dat is een paar woorden vertaald de stelling van leden van de Russische Doema ( 2e Kamer)  bij monde van de woordvoerder voor buitenlandse aangelegenheden Anton Morozow van de LDPR.  E.e.a. naar aanleiding van de door Zijlstra vertelde leugen over zijn vermeende aanwezigheid tijdens een gesprek in 2006 tussen president Poetin en genodigden.

Morozow deelde dit mede aan de Russische nieuwszender RIA Novosti, terwijl !!! de NOS in haar nieuws aan haar correspondent David Jan Godfroid in Moskou, vroeg of de zaak Zijlstra in Moskou bekend was en zijn antwoord “nee “luidde.

Morozow beklemtoonde dat de verhoudingen tussen Oost en West toch al moeilijk genoeg zijn om ook nog overschaduwd te worden door uitspraken van Zijlstra die met zijn leugen deze dialoog onnodig onder druk zet.

Uiteraard, zullen de Russen gebruik maken van deze onvergeeflijke domheid van Zijlstra, die toch al niet uitblinkt door handig optreden en voor wie het misschien beter geweest zou zijn zich bij zijn duivenmelkerij te houden waar hij volgens eigen zeggen 3 jaar mee bezig was.

Dit kon overigens door de bevraagde duiven niet bevestigd worden.

 


8 Reacties

 1. mikkie zei:

  Wat mij betreft komt ie er niet meer in. Nu niet en nooit niet! Dat laat ik liever over aan de wat intelligentere wezens…

 2. AllIWant zei:

  Het is toch volkomen van de idiote wat hier gebeurt.
  Zijlstra geniet blijkbaar nog van de belangstelling. En onze ‘vertegenwoordigers’ gooien er nog een debat tegenaan, terwijl de hoofdverantwoordelijke in Z-Korea vindt dat zijn MinBuZa na zijn bekentenis vrolijk door mag gaan.

  In diplomatieke zin heeft de man niets minder dan een misdrijf begaan.
  Wegwezen dus, en zonder wachtgeld. Iets, dat hij met een laatste restje fatsoen in zijn lijf al meteen bij zijn ‘bekentenis’ had moeten doen.

 3. Robert-Panamá zei:

  Ik las hier in de lokale krant online La Prensa de Panamá om 12.25 p.m. lokale tijd dat hij ontslag heeft genomen.

 4. Tom zei:

  Wat mij betreft mogen ze dat hele kabinet compleet met het altijd lachende opperhoofd een enkele reis naar Moskou sturen (Dhr. Vladimir Putin vragen om ze desnoods tegen betaling daar te houden), ze zijn stuk voor stuk geen haar beter dan Zijlstra.

 5. annehilverda zei:

  Halbe hield duiven in zijn jeugd.Postduiven. Vroeger werden die in oorlogstijd ingezet als een soort dubbelspionnen.De duif brengt een briefje naar b.v. Moskou en op het aankomstadres mag de duif rusten en neemt het antwoord mee terug.
  Misschien stond deze mogelijkheid Halbe toen al voor ogen.Duiven africhten op de nederlandse ambassade in Moskou?
  Een communistenhater staat voor niets. Die bedenkt complotten.Zelfs al in zijn jeugd.

Comments are closed.