EU commissaris vluchtelingenzaken Dimitris Avramopoulos beschuldigd van corruptieschandaal – 50 miljoen

Het Griekse parlement kreeg een rapport toegestuurd van het Griekse OM waarin de openbare aanklager tien politici, waaronder twee voormalige premiers, in verband brengt met een corruptieschandaal waarbij het in Zwitserland gevestigde farmaceutische bedrijf  Novartis betrokken zou zijn.

Op zich zelf niet iets om op  van te kijken, daar Griekenland nu niet bepaald geteld mag worden tot een van de netste landen in de EU, ware het niet dat ook de naam van de huidige EU commissaris voor o.a. vluchtelingenzaken Dimtris Avramopoulos in het dossier genoemd wordt.

Het Zwitserse bedrijf Novaritis is de producent van o.a. anti griep vaccins en deze zouden o.a. op grote schaal aan Griekenland geleverd zijn in de tijd dat Avramopoulos in Griekenland minister van gezondheid was.

Steekpenningen ter hoogte van 50 miljoen euro zouden in het totaal door Novaritis aan verschillende Griekse politici betaald zijn, om Novaritis de vaccins gedurende enkele jaren te laten leveren.

Het is nog onduidelijk wie van de 10 genoemden hoeveel geld ontvangen heeft, maar insiders spreken over tonnen per persoon.

Het dossier is verzegeld en de leden van het parlement mogen het alleen in een speciale zaal lezen voordat zij beslissen om de immuniteit op te heffen voor degenen die zich schuldig zouden maken aan betrokkenheid.

Avramopoulos verwerpt de beschuldigingen als absurd en ongegrond.

 

 

 


2 Reacties

  1. andre zei:

    kennelijk heeft elke politicus een dubbele verborgen agenda. nederland doet ook niet anders wij hadden ab klink met zn 34 miljoen griep prikken die overklaarbaar zijn ingekocht en betaald met belastinggeld. nadat alles een nep en fop storm in een glas water bleek lagen die griepprikken wel op de plank en raad eens waar ze naartoe zijn gegaan? naar de philipijnen via de VN en nog een keer over de kop verkocht. iets zegt in mij dat dit die 50 miljoen ver voorbij gaat. en dan natuurlijk hier niets van horen met ons fantastisch koningshuis.

  2. Willie zei:

    Whoehahahahahahahaha, wat een soap! Waar je gelijk in hebt andre. En het is allemaal eigenlijk allemaal nog veel en veel en veel erger en dat al heul heul heul veel jaren. \___/ Kots.

Comments are closed.