Frans Timmermans wil dat u meer gaat drinken

Nee, het is geen toeval. Nadat wij schreven hoe de EU denkt van de melkpoederberg af te komen, door dat Jean Claude Juncker nu de fles laat staat en overschakelt op warme chocolademelk geserveerd met een Maria’tje door zijn butler Frans, komt Timmermans nu zelf ook met een oplossing voor een geheel ander drankprobleem, namelijk water.

Eigenlijk zou je diep medelijden moeten hebben met een figuur als Timmermans, ware het niet dat hij met zijn negatieve uitstraling dat zeker niet verdient. Maar toch, je wordt vanuit Den Haag met de grof vuil afhaaldienst naar een stortplaats gebracht, die EU Brussel blijkt te heten, je denkt daar uiteindelijk in de voetstappen van “toonaangevende Europeanen”zoals van Rompuy en Barosso te stappen , je voert toneelstukjes op bij de VN  en toch wil het nog steeds niet lukken.

Nu komt Timmermans vandaag met het plan dat de EU haar lidstaten moet verplichten meer openbare water drinkplekken te installeren !

Want Tim is er achter gekomen dat met name , als u het niet meer kunt volgen, diep inademen , Roma’s , u weet wel die altijd even ijverige EU medebewoners te weinig openbare toegang tot drinkwater hebben, dus …. daardoor veel plastic containers gebruiken om als zij al bij een oase ergens in de EU zijn aangekomen, deze te vullen, maar dan het plastic eenmaal gebruikt zo maar achter te laten, hetgeen de zwerfafvallberg in de EU nog groter maakt dan hij al is.

Zou iemand je dit vertellen zonder de bron te vermelden, dan zou je de spreker aankijken en op je voorhoofd wijzen. Echter nu het blijkt zoals onze Brusselse correspondent ons vertelde, dat het om een plan van Timmermans gaat, zeg je , ach het is begrijpelijk , die man heeft het al zo moeilijk.

Maar hier stopt het nog niet mee. Timmermans heeft laten uitrekenen dat als er in het stad- of dorpsbeeld meer mogelijkheden komen met toegang tot het openbare drinkwater, mensen minder water in flesjes gaan kopen !!!! en daardoor er dus weer minder plastic zwerfafval het straatbeeld zal ontsieren hetgeen uiteindelijk de EU lidstaten € 600 miljoen aan kosten gaat besparen.

Het feit dat een inmiddels wanhopig door gebrek aan aandacht in vertwijfeling geraakte narcist de ruimte krijgt om dit soort paranoïde voorstellen te mogen doen en hiervoor geld uit mag geven om deze plannen te laten uitwerken , toont weer aan dat het hoogste tijd wordt een bezem of liever een schoonmaakwagen door die hele EU te halen, waar men wegkijkend van de echte problemen, overigens voor het merendeel veroorzaakt door die zelfde EU , dit soort onzin mag uitkramen.

Maar je weet het nooit met Frans, Net als zijn dreigingen aan het adres van Polen en Hongarije, zou ook ons land wel eens aan de beurt kunnen komen, want veel van die oude bekende groen waterfonteintjes de zgn, waterhappertjes  zijn er bij ons toch ook niet meer. Drinken uit de Hofvijver  dan maar ?

 


4 Reacties

 1. Eelke Piers zei:

  Frans vergeet dat die flesjes voor het water gemaakt moeten worden en dat hierdoor vele mensen werkeloos zullen worden.

 2. Tonnie zei:

  Frans vergeet dat je iets nodig hebt om het water in te doen voor je het drinkt een flesje of plastic glas?
  Frans het is bijna zover C A R N A V A L en dan zuip je ook uit plastic.
  Nu dan maar de poedermelk gaan drinken in LIMLAND.

 3. annehilverda zei:

  Natuurlijk worden er mensen werkeloos als plasticflessenfabriekjes dichtgaan.Maar er zijnzoveel andere mogelijkheden,misschien gaat zo’n fabriek tijdig over op ander verpakkingsmateriaal. Misschien gaan ze dan wel een service bedrijfje beginnen.Bijvoorbeeld een mogelijkheid om tweedehandskleding te brengen en er andere voor in de plaats te kopen voor weinig geld.Of een gaarkeuken te beginnen met biologische maaltijden.

  Maar vooral moet voorop staan dat er vissen,ook grote zoals orca’s bijvoorbeeld ,sterven doordat ze alleen maar plastic in hun maag hebben.
  En wat er dan verder nog dood gaat in de zeeën.
  Het is het begin van het einde voor ons allemaal..

 4. Tonnie zei:

  Dat doet onze gemeente al alle goede kleding wordt verkocht als 2e hands dus niet meer in de afvalbakken ….ze ruiken WEER geld, de gemeentes.
  Nu vangen ze van mij nix meer.

Comments are closed.