Gaat u ook emigreren naar Frankrijk, de makelaar helpt u graag

U las het , 50.000 Nederlanders meestal op wat gevorderde leeftijd verlieten afgelopen jaar Nederland om elders hun heil te zoeken tegen de steeds grotere anarchie die ons land in zijn greep dreigt te krijgen dus laat dat maar rustig na het zoveelste schandaal, aan de VVD over.

Nu rest natuurlijk de vraag hoe pak je dat dan aan, zeker als je niet meer in ons land wilt wonen, dus de handel in de Boedelbak, de trekhaak geïnspecteerd en de buren uitvoerig gekust. Au revoir, want we gaan naar Frankrijk.

Nu willen wij u in tegenstelling tot het legertje hulpvaardige Nederlanders die u graag de weg wijzen toch even laten zien hoe sommige vanachter de keukentafel samen met de Franse buurman die nog wel een leuke stulp weet, dit aanpakken. Je maakt een paar foto’s , zet een tekst in elkaar , hangt er een vraagprijs aan, in dit geval €478.000 k.k en dan maar wachten tot er iemand zich meldt die onder de indruk van het aangeboden pand, graag zijn euro’s bij de verkoper af wil komen dragen.

Daar gaan we dan, en geef toe na de aanbieding te hebben gelezen is iedere beschrijving van een huis op Funda toch slechts een slaap verwekkend verhaaltje ?

Tien minuten van Buxy, in een mooie dynamische buurtschap, omgeven door weelderige, heuvelachtige landschappen zul je dit geweldige oude gebouw volledig herzien in een eigentijdse stijl. Een enorme stenen portiek opent op een binnenplaats, dicht bij de 500 m², met beboste tuinen op onderdeel en ooit andere. Een trap altijd steen leidt u op een overdekte galerij, toegang tot het middelpunt van dit gebouw, gehost ruimte badend in lichte keuken en eetkamer van 75 m². De beige, volledig uitgeruste keuken met centraal eiland beschikt over alle faciliteiten nodig bereik, en twee ruimten maaltijd welke een receptie. Een paar stappen leiden tot het deel van de lounge met haard dubbelzijdig en de grote opening op de schaduwrijke veranda. Een aangename mezzanine kan dienen als een bibliotheek of op kantoor. Voor gemak, werd de ruimte van een vrienden gebouwd op dit zelfde niveau, met inbegrip van een slaapkamer en badkamer superieure onafhankelijke water. Lingerie. Een gehoste verdieping, een dessert corridor, 3 mooie slaapkamers openen op de binnenplaats, een grote badkamer met betegelde met douche en bad, wc onafhankelijk. Terug in het deel van de keuken leidt trap naar de garage, een mooi formaat gewelfde kelder en een prachtige kelder, waar u van de wijnen van de Côte Chalonnaise proeven kunt. Deze bijlagen hebben ook toegang van de binnenplaats. Uit onafhankelijke toegang, kunt u ontwikkelen sommige ‘gasten’ of professionele 80 m², bestaande uit 2 ruime kamers en gezondheid kantoren. Onder deze oude wijn boerderij, twee grote mooie hoogte workshops met behulp van afhankelijkheden en stookruimte. Diverse niet-aangrenzende voor een totaal van 1.9 hectare huis en begrepen Hof weilanden, hout en tuin ooit goedkeuring. Candrsquo is een eigenschap van 1872, volledig gerestaureerd, sinds de jusquandrsquo van de bijlagen aan het dak, nandrsquo u zal hebben geen verrassingen, vraag het maar aan uw meubels en genieten van de omgeving…

Nog steeds onder de indruk ? Begrijpen wij niet. Want als je voor een verkoopprijs van bijna 5 ton nog te belazerd bent om een goede vertaling op het www. te zetten, dan verdien je als eigenaar en makelaar om de rest van je leven boven je dubbelzijdige haard geroosterd te worden.

Maar, let op het zijn niet alleen de Fransen die dit soort grappen uithalen. Legioenen in Nederland uitgekakte gelukszoekers zullen trachten u verder te helpen en  hebben dezelfde cursus gevolgd als Rutte & Zijlstra bij de Orde van de liegende Zusters in Klught.  Zo maakten wij een Nederlandse makelaar er eens op attent dat zijn opmerking dat een huis slechts ander half uur rijden van de kust lag, daar toch enige coureurs eigenschappen plus een Ferrari voor noodzakelijk waren,  300 kilometer in de Franse binnenlanden, niet te doen. De makelaar reageerde nijdig , want dit was onzerzijds niet netjes.

Een andere nog steeds uitvoerig in Frankrijk op het net aanwezige Nederlander maakte ons uit voor “bruinhemden” toen wij in een naar wij dachten amicale chat onze waardering uitspraken voor Marine Le Pen.

Kortom van onze verhuisde  landslieden moet je het hebben, net als de man die ruim 10 jaar ja, u leest het goed, een villa in Orange te koop heeft waar je zo een B&B kunt beginnen. Toen wij achteloos vroegen hoe het zat met de verkeersrotonde naast het huis en de in aanbouw zijnde migrantenwijk aan de andere zijde, reageerde ook deze man die vanuit Nederland nog steeds zijn diensten aanbiedt als Frankrijk deskundige nijdig.

U zult zich afvragen waarom deze “bemoeizucht” . Om te voorkomen dat deze vaak bedrogen uitkomende mensen bij ons op de stoep staan voor juridische hulp, als het dan al niet veel te laat is.

 


3 Reacties

  1. check zei:

    Landgenoten in het buitenland blijken vaak niet zo cosher als het om behulpzaamheid gaat. Zeker niet als er wat te verdienen valt. Ook hier in Spanje sterft het van de ex patatbakkers en/of andere zgn ambachtslieden die je wel even snel van je geld af zullen helpen. Ze hebben zo hun adresjes waar je vooral naar toe moet gaan en vooral erbij moet zeggen dat hij/zij je bennen gestuurd. Reden vaak omdat ze daar commissie vangen of gewoon een aantal zaken goedkoper of cadeau krijgen als ze iemand aanbrengen. Ik heb het geluk dat ik veel voor mijn werk in het buitenland vertoeft hebt en de nodige ervaring heb opgedaan. Vaak ben je met de lokalen veel beter af zeker als je een paar avonden in de lokale kroeg doorbrengt en je daar vaak de meest nuttige informatie ,na een paar rondjes gegeven, krijgt. Maar Ollanders benne zunig nietwaar en veel niet de taal spreken van het land waar ze hun leven willen doorbrengen heb je al een groot probleem. Zo af en toe krijg ik er wat van mee door op de Nlse kwelbuis programma’s zoals o.a. ik vertrek te kijken. Totaal onvoorbereid gaat men een avontuur aan waar ze in hun onnozelheid geen notie van hebben. Resultaat geld kwijt en een illusie armer. Gaan we gewoon weer terug naar Nederland hoor ik vaak zeggen. Waar ik woon zitten weinig Nederlanders en als ik er eens iemand tegenkom zijn het niet de mensen waar ik in NL mee om zou gaan. Voor je het weet willen ze beslag op je leggen en verlangen dat je allerlei hand en spandiensten verleend , omdat ze te beroerd zijn om zelf op pad te gaan of de handen uit de mouwen te steken. Daar heb ik snel een eind aan gemaakt en als ik er bij toeval weer een zie aankomen loop ik er met een grote boog omheen. Als je te lui en/of te dom bent om alvorens je vertrekt eens een serieuze studie te maken naar de omstandigheden van het land, streek of stad waar je naartoe wilt verhuizen , blijf dan lekker thuis.

Comments are closed.