Mark Rutte in Brussel, doet ïe” het wel, of doet “ie” het niet ?

En met deze vaag bedoelen wij natuurlijk of rubberen Rutte de belofte waar gaat maken om  Nederland  geen hogere bijdrage aan de EU te laten betalen, zoals  hij dat deze week nog eens benadrukte. U weet , de woorden van Rutte zijn nog minder waard dan die van een 10e hands autohandelaar, die je een 6 maanden garantie geeft voor een wagentje van € 250 euro.

Nederland is de grootste netto betaler in EU verband, de gevraagde hogere bijdrage zou betekenen dat het land nog eens een bedrag van tussen de 350 en 400 miljoen extra naar Brussel zou gaan overmaken, geld dat gewoon in een bodemloze put belandt, net als geld voor ontwikkelings- hulp. De resultaten van dit soort bijdragen zijn bekend.

Om tot een verhoging van de bijdrage te komen is de uniforme overeenstemming van alle 27 lidstaten noodzakelijk. Groot Brittannië doet wat dat betreft niet meer mee. Op dit moment hebben juist de meest kritische EU lidstaten zoals de Visegrad landen gezegd akkoord te willen gaan met de verhoging van 1% van het GBI naar 1.1? %, maar laten Oostenrijk, Zweden en ons land weten daar niets voor te voelen.

Wat gemopper in de Tweede Slaapkamer die daar nog eens met Rutte over wil spreken.  Opvallend is dat toen in de algemene begroting besprekingen na Prinsjesdag afgelopen jaar en daar middels een brief van de toenmalige Minister van Financiën Dijsselbloem d.d. 26.10.2017 al duidelijk werd aangegeven dat de bijdrage in 2018 +++  zou stijgen niemand van de Kamerleden daarop reageerde. Wij schreven hier reeds over.

De coalitiepartners zijn het voorlopig afgezien van D66 eens met elkaar : geen verhoging, terwijl D66 dat standpunt niet deelt. Maar alles zal afhangen van Rutte die in eigen land de sterke man tracht uit te hangen door te zeggen dat Nederland niet meer gaat betalen, maar zeker na zijn bliksem bezoek aan Berlijn afgelopen maandag van Merkel te horen gekregen heeft dat zij dit geen goed idee vindt. U kent dan de gevolgen, want van enige standvastigheid is bij deze leugenachtige narcist uitsluitend gericht op zijn eigen loopbaan nog nooit iets te bespeuren geweest.

Dit is het “boodschappenlijstje waar Rutte mee op pad wordt gestuurd ( brief van de Tweede Kamer aan de EU commissaris Oetinger die in Den Haag vorig week om meer geld kwam bedelen ) :

en dan denk je , dat laat weinig aan duidelijkheid over, Rutte doe je best. Maar als je dan weer ziet hoe de Tweede Kamer met cruciale gegevens om gaat, ook in het zelfde gesprek met Oettinger  dan zakt de moed je in de schoenen en weet je bij voorbaat al wat er gaat gebeuren , zeker met de wetenschap dat de persoonlijke belangen van Rutte in de beslissing meer of niet meer te betalen zeer belangrijk, zo niet doorslaggevend zijn :

Ten slotte heeft de Poolse Minister van Buitenlandse Zaken Szymanski al laten weten dat zijn land het voorstel van Merkel om de bijdrage die EU lidstaten ontvangen afhankelijk te stellen van de wil om “asielzoekers “op te nemen, zal trachten te blokkeren. Hij vindt dit een inmenging in internationale nationale aangelegenheden en Polen ziet niets in het toelaten van moslims, zeker niet met de aantoonbare problemen die landen zoals Duitsland, Frankrijk, Nederland, België , Zweden met deze bevolkingsgroepen hebben.

Nu Nederland geen minister van BuZa heeft, het wachten schijnt steeds meer te gaan lijken op de terugkeer van “Hotlips Hennis “zou het misschien verstandiger zijn zelf geen minister meer aan te stellen en Polen te vragen of dat land de buitenlandse zaken voor ons kan behartigen.

Haast is geboden daar de waarnemende minister Sigrid Kaag gehuwd met een Palestijn kwistig met onze belastingcenten omgaat om de geloofsgenoten van haar man te helpen.

 


8 Reacties

 1. Wil zei:

  De EU is zeg maar nazi Duitsland maar dan zonder tanks. Merkel is een communist en wil overdracht van rijke landen naar arme landen. De arme landen hebben geen “bezwaar” tegen verhoging want krijgen meer terug dan ze betalen. De rijke landen betalen meer maar krijgen minder terug. Waarschijnlijk gaan de armere landen lekker op hun lauwere rusten want het geld rolt wel binnen. Zo verdwijnen alle creatieve vermogens van de mensen in de EU en worden we straks net als de Sovjet-Unie voor de val. China, Rusland en Amerika zijn dan de spelers in de wereld en wij tellen niet meer mee. Merkel moet weg zij is zeker niet meer van deze tijd. Mensen moeten vrij zijn zodat ze creatieve ideeën kunnen ontwikkelen. Ik zie het tegenovergestelde in de EU. Steeds meer regels, beperking van meningsuiting etc.

 2. Joost Visser zei:

  Na de verkiezingen van 21 maart is het verhaal als volgt. Nederland heeft een korting van 1 miljard. Dit wordt teruggebracht tot 600 miljoen. Dus we betalen niets extra.

 3. Fania zei:

  Hij doet het, want hij wil zijn toekomst bij de Eu veilig stellen en daar heeft hij alles voor over.

 4. andre zei:

  tuurlijk doet rubberen rutte eventjes netjes afdragen, net als dijsselbloem eventjes vlot 1,1 miljard zo doorschoof naar de EC met zijn dubbele pet als minister van financien in nederland en in bruxxel als minister euro van zichzelf aannam. Dat is 65 euro per hoofd zonder ook maar enkele tegengas van onze volksverlakkers. Maar ik heb het volste vertrouwen in rutte 3 want we hebben namelijk ja je verzint het niet de “EU lidstaatverklaring” met een echte rekenkamer, nou en daar kunnen ze goed aan je financiele stoelpoten zagen! reken daar maar op.

  https://www.europa-nu.nl/id/vih7m04cp1y1/eu_lidstaatverklaring

 5. watergeus zei:

  in de tweede kamer en vragen uurtje zei RUTTE geen cent extra naar Brussel en daar gaf die pro Europa partij d66 gelijk al tegen gas en Rutte is veel te bang dat die eurofielen partij d66 de hand doek in de ring gooit en zijn kabinet klapt wie goed kan luisteren zei hij een dag later al ik kan niks beloven hoe dit gaat uitpakken maar ik doe mijn best dus dat word gewoon betalen het was weer gewoon verkiezingspraat voor 21 maart dus wij burgers kunnen weer lappen dat zal de uitkomst zijn als Rutte in Brussel gaat onderhandelen hij is niet zo anti EU alleen in Nederland voor de buhne om Wilders en Baudet wat wind uit de zeilen te nemen

 6. Henki zei:

  Een oplossing in dit nederigeland…weg met de raad van staten en zeker zijn voorzitter..wegsturen van dit kabinet.We worden steeds meer slaven.Het gewone volk moet meer macht krijgen en niet alleen als stemvee worden gebruikt.

 7. only you zei:

  Rutte wil geen extra’s betalen aan de eu, zolang de gemeentelijke verkiezingen nog niet geweest zijn? Dus stem op poep?

Comments are closed.