Merkel aan het hoofd van een kabinet van verliezers ?

Angela Merkel  vaak de nieuwe keizerin van Europa genoemd zal, indien de nieuwe Duitse regering er komt en zij daar deel vanuit zal maken, een regering van verliezers gaan leiden. Je mag het rustig een kabinet nomen waar   de lamme,  de blinde leidt,  overigens ook van toepassing op het kabinet Rutte 3.

Dat laatste mag overigens  de ( carnavals) pret niet drukken. Er is een App waarop u kunt zien wat de beste verbindingen zijn vanuit uw woonplaats naar de steden waar carnaval gevierd wordt en de namen van die steden zelfs met hun tijdelijke carnaval worden genoemd. En laten wij wel wezen, een  Nederlandse kinderhand is snel gevuld  en zeker toen binnen 48 uur er 190.000 handtekeningen via de social media werden verzameld voor een extra vrije dag om carnaval te vieren, werden wij weer eens met onze eigenwijze redactieneuzen gedrukt op de feiten die de Nederlander belangrijk vindt en daartoe tellen voor de meerderheid geen zaken die zich in het buitenland afspelen.

Terug naar Merkel die kans heeft gezien gedurende 12 jaariedere politieke tegenstander zonder enige scrupules opzij te schuiven, inclusief de man die haar in het zadel hielp, Helmuth Kohl.

Slechts door tijdens de afgelopen coalitiebespreking haast op alle fronten aan de wensen en chantage eisen van de SPD toe te geven kon Merkel nog redden wat er te reden viel en dat was haar wens om nog eens voor de 4e maal Duitsland en daarmee de rest van Europa verder richting chaos te leiden. Merkel heeft door tijdens de coalitiebesprekingen voortdurend toe te geven aan de socialistische chantage van haar mogelijk nieuwe kabinet, in feite een willoze marionet van zichzelf gemaakt van wat er in Brussel en Parijs aan Duitsland zal worden gedicteerd. Het gedroomde 4e Reich zal er voorlopig niet komen, want ook al gaat een kabinet met de SPD niet slagen, dan wordt de ellende voor de CDU van Merkel alleen maar groter, daar zij dan met nog meer dan 1 partij aan tafel moet, hetgeen in de eerdere coalitievergaderingen al onmogelijk bleek.

De koppen in de Duitse MSM zoals radio TV zender ARD liegen er dan ook niet om :

En, een ding moet je de Duitsers nageven, de MSM sparen de Duitse kanselier niet in een kritiek die je ook op andere sites tegen komt. De race is nog niet gelopen, maar of de SPD nu wel of niet aan een GroKO deel gaat nemen, het zal het laatste kabinet Merkel worden, waar door zeker indien de SPD wel aan een coalitie deel gaat nemen Duitsland en daarmee de andere met Duitsland meeheulende landen zoals ons land nog verder de EU corruptie, fraude en nepotisme in worden gedreven, meer gaan betalen om het politieke schorem in het zadel te houden.

Een zwakke troost mag zijn, dat het er in de andere Europese regeringssteden al niet veel beter uitziet. In Londen moet Theresa May alle hands on deck hebben om weerstand te bieden aan hardnekkige anti Brexit aanhangers, Madrid kampt met de gevolgen van de afscheidingspogingen in Catalonië, Rome wordt verscheurd door de komende verkiezingsstrijd en Nederland, ach, polderen en je opwinden over zaken die er nauwelijks toe doen, maar de kiezer het gevoel moeten geven dat partijen druk voor het welzijn van Rutte en dikke Willy  voor het land bezig zijn.

De tot nu toe nog net boven de maalstromen van de politiek zichtbaar Duitse ‘rots “wordt inmiddels overspoeld door water uit de Seine, dat zijn weg naar Brussel en daarmee ook naar Berlijn gevonden heeft. Voor hoe lang ? Dat hangt af van de Franse burgers, die wel wat meer aan hun hoofd hebben dan carnaval te vieren.

Die carnaval overigens is niets iets waar op dit moment het hoofd van Merkel naar staat als wij kijken naar een screenshot van een ARD opname, waar Stasi Merkel de parade van haar carnavals narren af moet nemen, zelfs die oude Adolf keek ooit vrolijker.