Merkel wil haar “belofte” inlossen en nog 4 jaar kanselier blijven

Ofschoon er nog moeten worden afgewacht hoe de situatie in Duitsland zich verder ontwikkelt, zullen de SPD partijleden voor of juist tegen een grote coalitie met de CDU/CSU stemmen, hetgeen zou kunnen betekenen dat Merkel op nieuw op zoek moet naar coalitiepartners heeft zij zelf reeds aangegeven “haar belofte “in te willen lossen, “want”,  zei zij tijdens een TV interview “belofte maakt nu eenmaal schuld “.

De woorden van een schizofrene vrouw ? In de politiek is zoals wij ook in Nederland zien, niets onmogelijk, het is maar hoe je zaken vanuit een verknipte geest interpreteert.

Doordat haar partij weliswaar met een sterk verlies nog steeds de grootste werd in de afgelopen verkiezingen, ziet Merkel hierin een wens dat de Duitsers, althans diegenen die op de CDU/CSU hebben gestemd met deze partij verder willen. Zo ver, zo goed.

Dat dit echter niet automatisch betekent dat de Duitsers hiermede ook op Merkel hebben gestemd of hebben aangegeven dat zij wensen dat Merkel voor een 4e ambtsperiode haar vernietigende werk voort gaat zetten, dat zullen veel Duitsers en heel misschien Merkel zelf ook wel begrijpen. Echter, luidt haar eenvoudige redenatie , er is niemand aan het hoofd van de CDU/CSU die mijn taak zou kunnen overnemen, dus moet ik het wel doen om Duitsland verder op de kaart te houden. Dat zij in ruil daarvoor tijdens de coalitie onderhandelingen praktisch alle kroonjuwelen van haar partij aan de SPD cadeau heeft gedaan, (en bovendien haar eigen eventuele opvolgers zorgvuldig heeft geëlimineerd )zoals de ministeries van financiën en buitenlandse zaken, is voor deze van macht bezeten psychopate niet van belang.

Net als in ons land Rutte die telkens voor de PvdA chantage door de knieën ging ( Rutte 2) en nu het zelfde doet in Rutte 3, door tegemoet te komen aan met name een oprukkend D66 toont aan dat het bij deze politieke leiders niet om het welzijn van het land gaat, maar slechts om hun eigen carrière.

Merkel heeft mede door haar “Wir schaffen das” politiek in 2015 de  gehele EU in een diepe nog steeds aanhoudende crisis gedompeld, waar Den Haag braaf aan mee werkte. Immers met de goedkeuring ( als beloning van Merkel ) zag de toekomst voor Rutte in Brussel er een stuk rooskleuriger uit.

Daarbij komt dat Merkel de deuren wel open moest zetten. De Duitse banken hadden en hebben zoveel miljarden in Griekenland geïnvesteerd, dat had zij er niet in toegestemd de gelukszoekers die via Griekenland en daarna de Balkan Duitsland bereikten, dan was Griekenland in een nog grotere financiële crisis terecht gekomen, die zelfs een instituut als de Deutsche Bank had doen wankelen, iets dat Merkel in samenwerking met haar toenmalige minister van financiën Schäuble trachtte te voorkomen.

Dus zullen wij nog een paar weken moeten wachten om de koets in Berlijn weer voor te zien rijden om de gedoodverfde Keizerin van Europa uit te zien rijden. En mocht u zich afvragen wie die wat onhandig naast de koets lopende palfrenier is, …. pssst niet verder vertellen , zijn naam is Mark en hij klust nog wat bij.

En ten slotte deze multiple choice vraag , wie zei het volgende :

“Er zijn veel te veel migranten in Europa en met name in Duitsland. Duitsland mag geen Arabisch land worden. Duitsland behoort… Duitsland te blijven. En zelf vanuit een moreel standpunt denk ik dat migranten slechts tijdelijk moeten worden toegelaten.

A) Joseph Goebbels

B) Donald Trump

C) Dalai Llama

Antwoord : Dalai Llama, 2016