Met aannemen nieuwe donorwet krijgt het woord “LIJFEIGENE” de juiste betekenis

Veel vertrouwen hebben wij nooit gehad in de kennis en kunde van de meeste Nederlandse politici. En dat vertrouwen heeft nu alweer het zoveelste duwtje naar beneden gekregen, nadat een losgelaten en afgedankte TV journaal kip uit Hoenderpark Welgelegen, Pia Dijkstra haar zin heeft gekregen. De nieuwe donor- wet is er nu door, gaat in 2020 in en dat betekent dat het woord lijfeigene in Nederland de juiste betekenis heeft gekregen.

Verzoek om te registreren

Mensen die zich nog niet geregistreerd hebben, krijgen een brief. Daarin staat een verzoek om een keuze te maken over orgaandonatie. En deze keuze vast te leggen in het Donorregister.  

Als u geen keuze vastlegt in het Donorregister, ontvangt u nog 1 herinneringsbrief. Registreert u niets in het Donorregister? Dan wordt u 6 weken na deze brief in het Donorregister geregistreerd met ‘geen bezwaar’. U krijgt hierover bericht van het Donorregister.

In feite hebben wij het hierbij zoals ook een andere instantie die deel uitmaakt van de Nederlandse dictatuur, de Belastingdienst, te maken met een omgekeerde “bewijslast”.

Uitzonderingen: (nog) niet geregistreerd met ‘geen bezwaar’

In de nieuwe donorwet zijn in beginsel alle Nederlandse ingezetenen van 18 jaar en ouder geregistreerd in het Donorregister. Nabestaanden hebben in beginsel dan alleen nog een rol als de betrokkene heeft geregistreerd dat de partner, familie of een aangewezen persoon beslissen over orgaandonatie.

Hierop zijn een paar uitzonderingen. Het gaat dan om situaties waarbij iemand nog niet is geregistreerd, omdat die persoon nog geen brieven heeft gekregen. Dat geldt voor:

 • jongeren die nog geen 18 jaar zijn of net 18 jaar zijn geworden;
 • nieuwkomers;
 • gevallen waarin de registratieprocedure nog niet is afgerond.

In deze situaties mogen de nabestaanden ook beslissen over orgaandonatie.

Daarnaast geeft de nieuwe donorwet nabestaanden de mogelijkheid om orgaandonatie tegen te houden. Dat kan als zij aannemelijk kunnen maken dat de registratie ‘ja, ik geef toestemming’ of ‘geen bezwaar’ niet overeenkomt met de wens van de betrokkene.

Gelukkig waren er gelijk na het bekend worden al ruim 30.000 Nederlanders die zich gelijk lieten inschrijven en aangaven TEGEN de optie als donor te zijn.

Het zou te ver voeren om in deze beperkte ruimte een mening te geven over de pro’s en contra’s, maar orgaandonatie is slechts mogelijk indien de donor nog niet overleden is. Dat betekent dat diegene die omcirkelt wordt door de aasgieren nog merkt wat er met hem/haar gebeurt. Immers; overleden betekent dat geen van de organen nog meer functioneel is en daarmee geen waarde meer heeft voor transplantatie.

Wat veel mensen niet weten is dat je als donor nog niet dood bent. Je bent mogelijk hersendood. Dat is geen diagnose, maar een prognose. Als je namelijk dood bent, worden binnen enkele seconden je organen al zo goed als onbruikbaar. Er is overigens veelvuldig onderzoek gedaan naar orgaandonatie en het blijkt dat je in veel gevallen als donor gewoon de pijn kunt voelen als ze de organen uit je lichaam snijden. Bij de eerste snede begint men te zweten, bloeddruk gaat omhoog en er treed een versnelling van de pols op. Ipv rustig te sterven, kom je mogelijk met verschrikkelijk veel pijn aan je einde

Daarbij komt dat in artikel 11 van de Nederlandse grondwet het volgende staat :

In dit artikel staat het recht op de onaantastbaarheid van het menselijk lichaam. Iedereen mag zelf bepalen wat er met zijn of haar lichaam gebeurt, welke medische handelen worden verricht en welke medicijnen worden ingenomen , maar er staat een toevoeging dat dit van toepassing is tenzij er in de wet iets anders is vastgelegd. Zo mag de politie b.v. een bloedproef nemen bij verdenking van dronkenschap.

U begrijpt dat de commerciële belangen echter in de aanname van de wet  de voorkeur hebben gekregen, dit zoals gebruikelijk in Nederland bedekt onder een dun sausje van “menslievendheid”. Overigens moeten zich nog 9 miljoen mensen in Nederland registreren.

Ten slotte , neem even een kijkje op de tarievenlijst van de NTS, de Nederlandse Transplantatie Stichting. Er is een levendige handel in organen en het zou ons niets verbazen indien binnenkort er wat nieuwe namen uit politiek Den Haag in het bestuur of de raad van toezicht van het NTS opduiken.

 

 


27 Reacties

 1. Oostwegel zei:

  Nu nog de garantie dat mijn NEE registratie te zijner tijd ook als NEE zal worden gerespecteerd (na bovenstaand artikel weet je het in dit land maar nooit) 🙂

 2. hans-e-pans zei:

  Onze grote lachende Rubberen Mark R. had er al eerder een heel ander idee over wat de betekenis is van het woord NEE.

  NEE was eerst volmondig NEE, daarna werd NEE mits onder voorbehoud, daarna werd NEE gewoon ordinair JA.

  Het kan in Nederland dus verkeren.

 3. Bob Fleumer zei:

  Gek he dat je nu ook geen vertrouwen meer hebt in je eigen NEE, als je geen bereikbare nabestaanden hebt is het voor de artsen een klein kunstje om een nee in een ja te veranderen. Dit soort dingen krijg als je als je overheid liegen geen doodzonde vindt. Dixit Rutte, het hoofd van deze club.
  Het zou toch voor het land een stuk beter zijn als deze man uit het zicht verdwijnt.

 4. Wil zei:

  Ik zou iedere Nederlander die de mogelijkheid heeft willen adviseren te vertrekken uit Nedeland. Het zou mij niets verbazen als er inderdaad gerommeld wordt met dit register indien gewenst door de elite. Tevens vrees ik dat arme kinderen met goede organen weleens allerlei rare “ongelukjes” kunnen krijgen. De laatste jaren worden we constant met ons neus op de feiten gedrukt hoe een belabberde overheid we in feite hebben.
  De Donorwet is volstrekt overbodig. Iedereen die wil doneren kan dat. Ik raad het ten zeerste af om de hierboven genoemde reden maar ook omdat dit wel weer een verdienmodel gaat worden net als onze hele “gezondheidsindustrie” die in feite niets met gezondheid te maken heeft maar meer met ziek maken en houden.

 5. Soeka zei:

  Tja en zo is je lichaam eigendom van de staat!!??? E.e.a. gaat ook tegen onze grondwet in. Ons geld hebben ze al en nu ook nog ons lichaam. Ik was donor van 1970 tot 2017. Sinds december 2017 ben ik ex-donor. De regering, die wij zelf hebben gekozen, die zou namens en voor ons zou moeten spreken, werkt tegen ons. Je moet 75% van je inkomen afstaan, als je zuinig bent en je spaart dan willen ze daar wederom een deel van hebben. Roken mag niet, en voor de hardnekkige rokers zoeken ze wel iets wat het steeds moeilijker maakt. Ik vraag me af waarom sigaretten verkoop niet gewoon verboden wordt in heel Nederland. Maar dat doen ze niet, ze verdienen er te veel aan!! Ik zou willen dat ons kabinet de energie die ze in ons prive leven steken, eens zouden inzetten tegen drugs, drugsgebruik en de criminaliteit die dit met zich meebrengt!!! Dan zijn we binnen de korste keren hiervan verlost. Tja en wakker zijn we wel, maar we blijven als melkkoeien loeien en laten ons uitmelken. Nu maar weer afwachten wat het volgende project zal worden!?

 6. Hub zei:

  Is het misschien een optie om bovenstaande blauwgedrukte tekst in de brief voor donorregistratie te vermelden?
  Waarschijnlijk is de keuze dan wat eenvoudiger!

 7. andre zei:

  nieuwkomers zijn dus vrijgesteld? wel een gratis huis krijgen met 10000 euro inrichtingskosten en een bak geld voor extra’s, maar zij hoeven weer geen organen af te staan.

  Misschien kan d666 nog wat handjes aan deze afrikaanse import verschenken met een setje mouwen.

 8. Qvic zei:

  Hersendood is een ander woord voor coma. Dus als iemand bewusteloos zou raken met een ongeluk of iets dergelijks en deze persoon zou een langere tijd bewusteloos in een ziekenhuis liggen. Dan kunnen/mogen de orgaan doktoren jou organen er al uit je lichaam snijden volgens deze donorwet, als jij donor bent. Dus met andere woorden, ze slachten jou letterlijk voor een commercieel doel. De mens als reserve onderdelen gaan gebruiken voor de hoogstbiedende. Hoe gezonder iemand leeft, hoe duurder zijn organen verkocht zullen worden en hoe eerder hij/zij hersendood verklaart wordt. Maar de nabestaande krijgen er geen cent van. Dus wordt er weer eens letterlijk roofbouw op onze lichamen gepleegd. Deze moorden worden nu gelegaliseerd door middel van deze donor wet door de Nederlandse overheid. De mens is dan inwezen gedegradeerd tot een wegwerp artikel, ze halen enkel nog de bruikbare onderdelen eruit en de rest wordt afgevoerd en vernietigd.

 9. Peter zei:

  Kunnen mijn kinderen toch nog erven bij mijn bijna dood, het zijn goede prijzen.
  Alleen dan nog even sucessierechten afdragen, ohnee dat hoeft niet want de koning hoeft dat ook niet….die krijgen zelf extra geld omdat b.v g.l.w. duurde wordt en zo nog meer van die dingen.

 10. nobody zei:

  Begin dit jaar ben ik met een ambulance (af)gevoerd naar een groot ziekenhuis, meer dood dan levend, voordat ik extra zuurstof kreeg was de eerste vraag of ik reanimatie wilde mocht het mis gaan.
  Ja, zei ik
  de wedervraag was : Waarom?

  mijn lichaam(virus) was mij even niet ter wille, maar mijn geest is sterk, heb nooit verdoving o.i.d. daar gehad, zoals maagonderzoek, altijd bij bewustzijn, ik vertrouw niemand! dus heb het natuurlijk overleefd.

  Waar ik kwam te liggen lag een oude vrouw met een donornier van een lief jong meisje, nu vielen er bij die vrouw eerst de dikke tenen van haar voeten er af en toen …. de rest.

  Nooit geen donor worden.

  even aan Andre, je wilt toch geen troep in je lichaam hebben van die zwarten, genetisch past dat niet, prima toch?
  en Hub je bent aan het zwalken.

 11. alfring zei:

  Wanneer verlaat de persoon , ziel/ geest het lichaam. Men snijd in een
  levend lichaam mogelijk met de persoon noch aanwezig. Over hersendood
  wordt al jaren gesproken alleen het komt bijna niet in de media. Er is veel lektuur
  aanwezig ook het boek van de cardioloog Pim van Lommel, titel onbegrenst
  bewustzijn.

 12. K zei:

  Je kan toch gewoon NEE laten registreren, doe niet zo moeilijk, mensen. Kan per brief en via de pc. 9/10 keer zijn je organen toch onbruikbaar, aangezien je al te lang dood bent voor het “harvesten” van je organen. En dat je leeft als je organen worden verwijderd is niet helemaal waar; je kan hersendood zijn, zoals al werd genoemd, of hartdood. Hartdood constateren artsen door 5 minuten geen reanimatie e.d. uit te voeren bij de donor. De 5 minuten ‘no touch’ zijn nodig om zeker te weten dat het hart niet meer vanzelf begint te kloppen en dat iemand niet meer vanzelf begint te ademen. Na die 5 minuten worden de organen verwijderd voor donatie.

 13. pieter zei:

  Beste Pia,dat je geen hart voor iemand hebt is duidelijk,maar moet je er dan ook nog één jatten van je medeburger?

 14. Johan Bosman (werktuigkundige) zei:

  Organen zijn “hele goeie handel” want er is veel geld mee gemoeid. Ik sta natuurlijk wel eens een orgaan af aan mijn vrouw maar geef de overheid geen vinger. Want dan ben ik niet alleen mijn hand kwijt maar mijn hele arm.

  En ga in godsnaam niet meer stemmen mensen. Politiek is een dom geloof dat gebaseerd is op de volstrekt ijdele hoop op een betere toekomst voor ons allen. En het is die ellendige hoop op beter waardoor mensen zich steeds maar weer opnieuw laten verleiden om tóch maar weer te gaan stemmen. Hoop is slechts een marketingproduct. Het is het ultieme marketingproduct van politici: het kost niets, kent geen verpakking of vervoerskosten en er zit geen enkele garantie op.

 15. Pauline zei:

  Dit hele donorverhaal is een gevolg van het moderne denken dat de ziel ontkent. Een mens is niet meer dan een materiële eenheid opgebouwd uit onderdelen.

  Sterven is een proces van dagen. Dat is de reden dat men vroeger drie dagen wake hield bij de overledene om er zeker van te zijn dat de persoon in kwestie ook echt dood was. De ziel en het astrale lichaam blijven vaak nog dagen na het uitblazen van de laatste adem aanwezig.

  Nou, deze notie is helemaal verdwenen bij de mens die alleen gelooft in de materiële wereld.

  En dan nu enkele artikelen die de duistere kant van orgaandonatie tonen.

  http://nonprofithub.org/fundraising/3-donor-retention-horror-stories-thatll-make-you-cringe-plus-fixes/

  https://www.cbsnews.com/news/the-dark-side-of-organ-donation/

  En om helemaal te genezen van deze duivelse praktijken.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2596737/Paralysed-stroke-victim-experiences-patients-worst-nightmare-doctors-openly-discussed-donating-organs.html

 16. check zei:

  In shitwhole Nederland ben je gewoon een gebruiksmiddel , slaaf en zoals terecht geschreven een lijfeigene . Eerst afbeulen tot je dood ,dan nog even de laatste cent kaalplukken bij je dood en tenslotte nu ook je lijf leegroven. Waarom, niet een fatsoenlijke begrafenis betalen als tegenprestatie , nee iedereen mag wijzer van jou lichaam worden , behalve je nabestaanden. Stel dat je als laatste eer nog eens beloond gaat worden. Trump had gelijk,, maar vergat Nederland het riool van Europa als een van de shitwhole landen te noemen. Als ik dagelijks het nieuws en ook Geen Nieuws lees , begin ik te walgen en steeds weer meer blij te zijn dat ik > decennia geleden vertrokken ben. Helaas kom je er nog steeds niet vanaf, gezien de pensioenen die ik uit shitwhole krijg, hetgeen een vrijbrief moet zijn om je zoals een pol pot land betaamd nog steeds regelmatig “befehlen “krijg, die ik sofort moet uitvoeren. Een shitwhole land bestuurd door corrupte idioten die de zelfbenoemde elite zoals een nep koningshuis, het kuis verrotte corrupte hoofdkwartier in Brussel zoals gebruikelijk als volgzaam vazal gedwee de befehlen opvolgt. De beste leerlingen en volgelingen van Hitler hetgeen zich anno 2018 nog steeds manifesteert. Nu ik toch stoom aan het afblazen ben nog even over de sex schandalen van OxamNovib en nu ook Artsen zonder grenzen. Als reageerder schrijf ik regelmatig over mijn tijd in Afrika ,waar ik voor mijn werk moest verblijven over dit soort instellingen die ik steevast in de sterren hotels aan de pianobar kon vinden. Als wij vanaf ons werk in de bloedhitte na een lange gevaarlijke rit uit de bush terugkwamen en na het douchen even een biertje beneden aan de bar gingen drinken kwam je ze altijd tegen. De arme mensen helpers waren dan een paar uur vaak doelloos in een 4×4 luxe jeep rondgereden door hun chauffeur en zoals gebruikelijk weer naar hun standplaats de lokale plek in het hotel de piano bar teruggekeerd. Meestal hadden ze elke keer wel een andere meid te pakken , want je moet wat als je je elke dag stierlijk verveeld. Na tientallen jaren komt er eindelijk eens wat naar buiten, terwijl iedere Nederlander die daar voor zijn werk heeft moeten doorbrengen dat allang weet. Maar er zijn klaarblijkelijk nog steeds idioten in shitwhole land die elk jaar met gulle hand dit soort gajes geld toestopt. Trouwens als u in een van de vel loterijen meespeelt , steunt u automatisch dit soort parasieten clubjes , die lekker achterover leunend hun zakken vullen dankzij u gulle gaven. Maar links of rechtsom ook als u niets geen of meespeelt zitten en in den Haag volksstammen corrupte politici die graag van de door uw afgeperste centen graag uitdelen bij voorkeur aan de al even corrupte shitwhole landen. Dan is de cirkel rond nietwaar.

 17. Gordon zei:

  De overheid pleegt hiermee inbreuk op de privacy en eigen zeggenschap , tevens is het bij niet registreren ongepast organen of wat dan ook weg te nemen. Dat noemt men in gebruikelijke taal stelen en stelen is strafbaar. Deze wet moet zo snel mogelijk teniet gedaan worden. Niemand bepaalt en heeft het recht om aan mijn lijf te komen!

 18. Gordon zei:

  Zorg maar eens voor waardevolle dingen in het leven zoals het waarborgen van een leefbare planeet die momenteel links gelegt wordt door de overpopulatie

 19. wally zei:

  Voor de duidelijkheid zou jij die beslissing leggen bij een stelletje leugenaars uit den haag
  ik heb geen moeite met orgaan donatie als duidelijk bevestigd is door medici dat er geen hoop meer op een normaal leven .
  maar niet door een arts maar door een team artsen die neem ik aan ter zaken kundig zijn en geen stel haagse lobbyisten die hier al jaren geld verkwisten over deze zaak
  maak mensen duidelijk wanneer dit besluit genomen wordt op organen te gebruiken voor een ander leven
  dit is een zaak van medici niet van politici dat dit verantwoord toegepast wordt

 20. antonio zei:

  Wat ben ik blij op achtien uur vliegen van het migrantenparadijs aan de Noordzee te wonen. Zoals Check zegt, het is een shit hole land. Er wordt mij vaak gevraagd waar ik vandaan kom. Omdat ik mij schaam om “the Netherlands”te zeggen, mompel ik maar. Nederlander zijn is echt niet meer iets om trots op te zijn. Ik vraag mij af of de echte inwoners van dat land nou zo achterlijk zijn om te begrijpen dat ook hun lichaam nu een wingebied is geworden. Zijn ze nu echt te apatisch en te besodemietert om te protesteren??????Of is het werkelijk domheid????????

 21. Rienus zei:

  Dat je nu dus actief moet aan geven dat je het in rust wilt overgaan is al een gospe. Het hele gedram over het mooie gebaar wat je kunt maken als je wel wilt doneren is goedkoop inspelen op het gemoed. Waar is Pia om de echte misstanden aan te kaarten.
  https://irmaschiffers2014.wordpress.com/janneke-monshouwer-pensioenfondsen-en-de-oorlogsindustrie/
  Ook D66 stuurt jonge mannen naar bloedige streken, om de democratie te brengen? De overheid geeft niets om uw welzijn, dus de wetgeving op orgaandonatie is niets anders dan een trucje om chirurgen aan de praat te houden, of zoiets.

 22. Chris zei:

  Ik neem aan dat jullie allemaal geen orgaan willen ontvangen van iemand als je longen, hart, nier, of lever het begeeft? Ook geen huidtransplantatie mocht je huid ooit ernstig verbranden? Je kinderen ook niet?

 23. Paul de Com zei:

  Hersenspecialisten geven toe dat ze nog weinig weten van de hersenen.
  Of je uit een coma komt en hoe je eruit komt en in welke mate er verbetering mogelijk plaatsvindt is nog erg onduidelijk. Er zijn genoeg voorbeeldebn bekend die hersendood waren verklaard en uiteindelijk totaal genezen. Zolang er geen 100 procent zekerheid gegeven wordt zal ik geen donor worden. Binnen dertig jaar is deze discussie irrelevant. De kleine kunstnier komt eraan, kunsthuid enz ook.

 24. Gerarf zei:

  Ik was donor vanaf 1990 nu niet meer 18-02-2018 De staat beheerd ons geld al nu zeker ook ons lichaam ik zeg nee is nee

Comments are closed.