PvdA wijzigt naam in PBG , Partij van Graaibonzen

Het is gewoon aandoenlijk om te lezen hoe in een aantal PvdA gelederen men de naam van de partij heeft afgeschud  vanwege het feit dat door de talloze schandalen die de partij achtervolgen men vreest dat dit bij de komende gemeenteraadsverkiezingen stemmen zou kunnen gaan kosten.

Onwilkeurig moeten wij terugdenken aan de nog steeds niet geheel gedoofde discussie over de “IQ” van bepaalde rassen en bevolkingen, waardoor nu bij het FvD nog steeds de veren rond vliegen. Daar zullen we het in een ander artikel nog wel over hebben.

Zou het dan toch zo kunnen zijn, dat het gemiddelde PvdA lid een lagere IQ heeft dan…. ?

Als wij op deze rustige zaterdag , wij vieren geen carnaval, de historie van de PvdA politici volgen, dan luidt ons antwoord op onze eigen vraag JA !

Maar daarmee is het tweede deel van de vraag nog niet beantwoord, namelijk een IQ lager dan van wie of wat ?

Misschien moeten we het dan anders formuleren, is de IQ van de gemiddelde politicus lager dan van de gewone Nederlandse Jan met de Pet op straat ? En dan durven wij rustig zonder hiervoor de resultaten van het onderzoek uitgevoerd door de Stanford Universiteit te raadplegen, te beweren dat dit zo is.

De PvdA maakt een grote (denk)fout die zij kennelijk hebben afgekeken van het bedrijfsleven. Loopt een artikel onder een bepaalde naam niet goed, dus in dit geval PvdA, dan wijzig je de verpakking en vaak de naam , of hangt daar een toevoeging aan, zet er iets aardigs voor zoals “vernieuwde formule” , “nog beter” .

Nu kun je dat bij de PvdA moeilijk doen, “vernieuwde formule” ? Het grote graaien en grabbelen gaat gewoon door, met als laatste topper PvdA voorzitter 1e Kamer, Marleen Barth. “Nog beter” , haast onvoorstelbaar, want meer sjoemelen en knoeien kan niet.

Dan maar de naam  wijzigen en hopen dat dit de “consument / kiezer” zal verleiden. Hiertoe is nu  besloten  PvdA  in de naam PGB te wijzigen , die als zwakke troost  de echte PvdA-ers  toch gelet de betekenis  Partij van Graaibonzen , nog een beetje doet terugdenken aan de tijden toen kampioen ritselaars zoals Ome Joop en zijn Amsterdamse vriendjes de basis legden voor het motto dat de partij tot aan heden hoog in het vaandel voert , “wij zijn allen gelijk, maar wij een beetje meer dan jij “.


5 Reacties

 1. Axel zei:

  Na pakweg 72 jaar (opr. pvda, 9 februari 1946) onder het vloerkleed vegen van alles wat hen onwelgevallig was, is alle ‘ruimte’ aldaar inmiddels opgebruikt en tijd voor een nieuwe start.
  Te beginnen (én te eindigen) met het verhangen van ‘de bordjes’.
  Voila,…kunnen ‘we’ weer even vooruit.

  * 1 ding is natuurlijk wel jammer;
  je kunt ‘stront’ in het vervolg ‘poep’ noemen, de stank blijft!

 2. Jules van Rooyen zei:

  U loopt te hard, beste redactie, de PvdA geschiedenis is nog niet uitgekristalliseerd. De PvdA werd opgericht in de tijd van Drees, na de oorlog, als opvolger van de NSDAP, Nationaal Socialistische Arbeiders Partij. Drees was inderdaad een hardnekkige vrijmetselaar, die in het oorlogskamp Vught, niets wilde weten van een hogere, spirituele orde. Hij was aards gericht, en voor de werkende man. Drees werd gemanipuleerd. Bij de PvdA animo om gezinsleden van gastarbeiders binnen te halen in ons land, jaren 1960, zei hij de PvdA vaarwel en zegde zijn lidmaatschap op. Hij vond dat “absurd”. Een weldenkend mens dus. Hij werd echter ingehaald door Nieuw Links onder leiding van Den Uil, dwz, door links, joods ingekleurde lieden als Van Thijn (de abortus kampioen), en later Asscher, Samson, Plasterk en consorten. Ideologische subversieven, Trotskisten, vijanden van de beschaving. Allemaal vrijmetselaars, en Multi culti figuren, die het NL volk willen verkleuren en vernietigen. Die PvdA van Den Uil, was een voorloper van Demonen 66, van Hans van Mierlo, een vrijmetselaar uit een Rooms, Brabants nest, rebel tegen de Kerk, zijn ouders en familie. De hogere machten achter de schermen, de vrijmetselaar sekte van het “Grote Oosten”, op de Prinsessegracht in Den Haag, hebben besloten de PvdA te laten vallen. De vrijmetselaar Demonen 66 van Pechthold en de VVD van de vrijmetselaar Rutte, hebben de subversieve taak van de oudere, NIeuw Links PvdA, overgenomen. De PvdA is nu de postzegel teveel op de brief.

Comments are closed.