Zuid Korea sinds 1953 opgeklommen tot 11e industriële natie ter wereld , Afrikaanse landen LAAGSTE

Een meer overtuigend bewijs over de relatie tussen de IQ en de economische welvaart van een land kan niet beter aangetoond worden door het voorbeeld Zuid Korea. Toen het land na het sluiten van de wapenstilstand in 1953 volledig plat lag, hebben de Zuid Koreanen ( IQ gemiddeld 108) hun land naar de 11e plaats gebracht op de lijst van meest succesvolle industriële landen.

Nu is het wellicht wat kort door de bocht om te stellen dat uitsluitend de IQ van de Koreanen hiervoor verantwoordelijk is geweest. Iedereen die het land heeft bezocht weet dat Zuid Koreanen tot een van de meest vlijtige en… leergierige volken van de wereld behoren en dat dit zeker bijdraagt aan een economische bloei. Maar om het argument “die arme Afrikanen willen wel, maar door de politieke situatie in hun landen kunnen ze niet” zou wel zeer ver gezocht zijn, om  het verschil te verklaren. Als u ooit voor langere tijd in een van de Afrikaanse landen heeft gewerkt, zoals enkele van onze redactieleden, dan zult u het met ons eens moeten zijn, dat los van de IQ, het ondanks ruim 60 miljard euro aan ontwikkelingshulp nooit iets in Afrika geworden is.

Trouwens reizend over de hele wereld, bent u ooit enige culturele “stempel ” van importantie van wat wij dan maar even “Afrikanen” zullen noemen, tegengekomen ? Maya’s , Inca’s , Egyptenaren, Grieken, Romeinen, Portugezen, Nederlanders, Spanjaarden, Fransen, Britten, ja, maar Afrikanen afgezien van de Blues en een paar hardlopers, er is weinig te vinden van een Afrikaanse culturele erfenis.

De gemiddelde Zuid Koreaan verdiende net na het sluiten van de wapenstilstand tussen Noord- en Zuid Korea amper aan 100 dollar per maand, het land lag plat en er moest met hulp van buitenaf aan een opbouw worden begonnen. Dat deze gelukt is, mag worden geïllustreerd aan slechts enkele cijfers. Zuid Korea is inmiddels opgeklommen tot nummer 11 op de wereld ranglijst van economieën , Nederlands taat op plaats 18 en het eerste land van het Afrikaanse continent, Zuid Afrika bevindt zich op plaats 35. Het gemiddelde inkomen van de Zuid Koreaan bedraagt inmiddels 27.500 dollar.

Inmiddels heeft het land een succesvolle ontwikkelingshulp organisatie , de  Korean International Cooperation Agency (KOICA) opgericht in 1991, die zich o.a. met hulp aan o.a. ….. Afrikaanse landen bezig houdt !

En om met nog een cijfer te eindigen, de IQ van de gemiddelde Zuid Koreaan ligt zelfs nog iets hoger dan die van de gemiddelde Nederlander, namelijk op 108. Nee, voelt u zich niet gediscrimineerd, want op de wereld ranglijst staat de Koreaan op plaats 2 en de Nederlander op plek 7, dus de Koreanen zullen met een beetje goede wil dat sufferdje in zijn oranje jack die nu daar de Winterspelen bijwoont best begrijpen. Met zijn vrouw wiens land op plaats 14 staat, ach vooruit het is feest dus ook dat komt goed.   Overigens dat je ook met een IQ van 59, raketten met atoomkoppen kunt fabriceren bewijzen de Noord Koreanen.

Maar u begrijpt daar gaat het allemaal niet om. Waar het wel om gaat is dat de westerse wereld en nu ook de Aziatische wereld jaarlijks miljarden in Afrika storten en het resultaat bijna niet meetbaar is.  En waar dat nu aan ligt ? Vraag het eens aan Jesse Klaver of Alexander Pechtold die het u ongetwijfeld kunnen vertellen.

Wilt u zelf uw IQ testen klik dan hier en dan weet u of in Nederland blijven wonen of …. verhuizen naar …… ? U weet als u de Telegraaf van vandaag heeft gelezen, afgelopen jaar gingen 50.000 Nederlanders u voor en dat niet zonder een duidelijke motivatie !

 


6 Reacties

 1. Tonnie zei:

  Wijkomen ook op de 35 e plaats we moeten zeker zo door gaan met liegen en bedriegen.
  Harde werkers zijn er straks niet meer.
  Het moet hier in Nederland verdiend worden door zuid-Holland (de haven) en Brabant.
  Limburg gaat bijna niet nadat de mijnen dicht zijn. En Groningen kan ook niet het gas veroorzaakt teveel ellende.
  Blijft over: onze gelukzoekers en die werken niet. Als je het normaal vind om hier een uitkering op te strijken en er nix voor wilt doen: DAT IS GEEN WERKEN, maar luieren.

 2. Tasmanian devil zei:

  Van 2006 t/m einde 2007 in Ulsan gewerkt voor TOTAL voor een new FPSO. Had mijnen apartment naast een high school. Had vaak shift work. Op zaterdagen om 23.00hrs waren er nog students die na bleven om betere cijfers te halen. En dan voor het zelfde project, uitgezonden naar Pointe Noire, Congo, voor 17 maanden, en het verschil zien omtrent de elan , ende gedrevenheid bij de Koreans, en de Congolese. Man, man.

 3. Jules van Rooyen zei:

  Er ontbreekt een punt, beste redactie. Enkel het IQ cijfer, over wat (?), is eenzijdig. Er zijn diverse meetlatten. De creativiteit is niet gemeten met dat cijfer. En laten de Aziaten het nou op dat punt afweten. Het Japan boek van Karel van Wolferen, begin jaren 1990, is een eye opener. Aziaten zijn geen vernieuwers, wel volgers van de hiërarchie en het benutten van andermans, Europese en Amerikaanse, uitvindingen. Copiëren en verbeteren gaat daar uitstekend. Maar niets essentieel nieuws, geen doorbraken, ook niet in Amerika. Bv. internet komt uit Europa, uit Genève.
  In Azië en ook in Amerika, realiseert men zich dat eigenlijk alles uit Europa komt, het Christendom, “humanisme”, sociaal, economisch, technisch, wetenschap, kunst en muziek.
  Daarom vindt U daar de diepe haat tegen Europa. U zult nooit een positief woord over Europa uit een Aziatische of Amerikaanse woordvoerders mond horen. De Europese, millenaire joods-christelijke beschaving is niet in te halen, tenzij de Europeanen zich laten vernietigen door toedoen van hun mondialistische, corrupte politieke leiders, bijna allen vrijmetselaar.

 4. friese canadees zei:

  @jules …internet komt uit europa uit geneve—diepe haat vanuit usa tegen europa ….??????? Beetje kort door de bocht denk ik zo

  The first message was sent over the ARPANET in 1969 from computer science Professor Leonard Kleinrock’s laboratory at University of California, Los Angeles (UCLA) to the second network node at Stanford Research Institute (SRI).

  Eh, dat ligt aan mijn kant van de atlantic

  Toegegeven:
  In the 1980s, research at CERN in Switzerland by British computer scientist Tim Berners-Lee resulted in the World Wide Web

 5. Oostwegel zei:

  @Tonnie: een eeuw lang heeft Nederland geleefd van de Limburgse kolen, aansluitend een halve eeuw van het Groningse aardgas. Het zijn de ENIGE EIGEN pijlers van de Nederlandse welvaart.
  Wat elders (Randstad) wordt verdiend hebben we te danken aan onze Oosterburen.

  Overigens: ALL LIVES MATTER!
  Het recht om te (over)leven op deze ene giftige aardbol is (gelukkig) niet voorbehouden aan technische suprematie en maakbaarheid die zelfs niet in staat is om het eigen leven slechts met één dag te verlengen.

 6. Ad zei:

  Heer/Mevrouw Oostwegel,

  En vergeet ook de bijdragen, die geleverd zijn door onze reeds weggetrijt… pardon, weggesaneerde landbouwers en veetelers niet. Die goed-Christelijke tuinders uit het Westland die ons op “gastarbeiders” hebben getrakteerd vergeten we voor het gemak maar even.

Comments are closed.