Congres van het Front National : bijzondere gast van Marine Le Pen is spreker Steve Bannon (video)

Gisteren begon in Lille een congres van het Front National, dat zijn, vanwege een grote leegloop van partij aanhangers moet beraden op een nieuwe strategie, om over een jaar of 3 met succes deel te kunnen nemen aan de Franse verkiezingen. En daarvoor had Marine Le Pen, de campagne strateeg van Donald Trump, Steve Bannon uitgenodigd, die een vlammende toespraak hield onder het motto ;

“History is on our side “.

UPDATE :  11.03.2018 17.21 de nieuwe naam

 

Gisteren  en vandaag houdt het Front National een bijeenkomst, waarbij een van de hoofdagendapunten vandaag zal zijn welke naam het FN in de toekomst zal gaan dragen. Marine Le Pen geplaagd door een aantal financiële schandalen, het totale schuldenpakket zou inmiddels zijn opgelopen tot 9 miljoen euro, wil van het oude imago dat het FN heeft uit de tijden van oprichting door haar vader,  Jean Marie af. De partij dient te worden hervormd in een moderne centrum rechtse partij en zo worden klaargestoomd voor de verkiezingen over 3 jaar.

Het FN heeft veel aanhangers verloren. Zelfs in een dorpje als Cogolin iets boven St. Tropez , traditioneel is zuid Frankrijk pro FN hoorden wij dat veel bewoners van het dorp, die voor 98% op het FN hadden gestemd, dat nu teleurgesteld niet meer zouden doen.  Ook de burgemeester van het dorp, nam teleurgesteld ontslag. Of een andere naam daar iets aan zou veranderen ?

Daar komt nog bij dat er kapers op de kust zijn. De oude nummer 2 van het FN , Florian Philippot stapte op en richte zijn eigen partij op; “Les Patriotes ” en vele oude FN aanhangers treuren het vertrek van de nicht van Marine Le Pen na, Marion, die kort geleden opdook naast Nigel Farage in de VS. Wij schreven hier over.

En dan dreigt er nog een gevaar van rechts.  Laurent Wauquiez. Hij is de nieuwe leider van de traditionele rechtse Franse partij Les Republicians, ooit de partij van o.a. voormalige president Sarkozy en president kandidaat Francois Fillon, die het in de eerste verkiezingsronde, geplaagd door fraude schandalen al af moest leggen tegen Marine Le Pen.  Wauquiez is een man zonder veel franje en wordt door velen al de Donald Trump van Frankrijk genoemd.

Bannon riep de aanwezigen op, indien zij door anderen worden uitgemaakt voor xenofoben of racisten, deze betiteling als een soort geuzennaam met trots te dragen. De geschiedenis zal ons gelijk geven , vervolgde hij om na een daverend applaus de zaal te verlaten. Bannon prees in zijn toespraak ook de nicht van Marine Le Pen, Marion, die zoals wij onlangs schreven tijdens het congres in de VS een toespraak hield, voorafgegaan door een rede van Donald Trump en gevolgd door Nigel Farage.

Bannon heeft reeds afspraken gehad met leiders van de Duitse Afd , de Italiaanse 5 Sterren beweging  en de Lega Nord.

Eerst maar eens afwachten hoe het congres vandaag verder verloopt, maar een ding is zeker, de trouw aan een politieke partij of politicus die niet “levert” wat hij of zij beloofd is in een land als Frankrijk of Italië in tegenstelling tot Nederland, waar nog steeds velen geloven in de VVD leugens, de D66 en CDA sprookjes, minimaal geworden.

Dat Bannon e.e.a. niet uit pure liefdadigheid doet, mag duidelijk zijn. Ondanks het feit dat hij door Donald Trump werd ontslagen als politiek adviseur en campagne leider ( indien het hier inderdaad om een ontslag ging en geen tactische zet was) is het op z’n minst opvallend te noemen dat Bannon nu juist op het moment dat Trump en de EU de handels degens kruisen zijn rondreis houdt.

Trump is er als Amerikaans staatshoofd alles aan gelegen de EU te verzwakken. Door een wig te drijven tussen Frankrijk en Duitsland zou dat een eerste zet kunnen zijn, Duitsland wordt inmiddels bedreigt door handelssancties die met name de Duitse auto- en staalindustrie zullen treffen, en met het “begeleiden “van een anti president Macron beweging, hetgeen het FN is, krijgen de VS ook hun voet tussen de deur in Frankrijk. Een EU met een verzwakt Duitsland zou een gevaar voor het voortbestaan van de EU betekenen en een welkome mondiale versterking van de VS.

Ja en wij dan,   zullen Nederlanders zeggen, tellen wij dan niet meer mee ?  Nee, maar….daarvoor missen die landen dan weer de finale van “wie is de Mol “gisteren bekeken door 3.2 miljoen landgenoten !

 


1 reactie

  1. jan2 zei:

    Mensen hebben genoeg van het geroof en gelieg van de gevestigde orde!

    Steve Bannon geeft peptalk aan Front National: ‘Draag het label racist als een ereteken’

    Steve Bannon, voormalig adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft zaterdag een toespraak gegeven op een partijbijeenkomst van het extreemrechtse Front National in Lille. Dat schrijft de Britse krant The Guardian. Hij moedigde de militanten aan om beschuldigingen van racisme met trots te dagen. ‘Laat ze jullie racisten noemen. Laat ze jullie xenofoben noemen. Draag het als een ereteken.’ Bannon zei ook nog dat hij door de wereld rond te reizen, geleerd had dat ‘de geschiedenis aan onze kant staat’.

Comments are closed.