EU rekenkamer geeft EU commissie tik op de vingers vanwege onverantwoorde uitgaven naar Turkije

Iets wat de normale helder denkende EU burger zich al tijden afvroeg, waarom Turkije al sinds jaren miljoenen zelfs miljarden ontvangt van de Europese Commissie met als enige reden het land de mogelijkheid te geven zich aan te passen aan de in de EU gebruikelijke normen en waarden, heeft nu eindelijk ook de EU rekenkamer bereikt.

De EU rekenkamer, heeft net als in Nederland de taak toe te zien op de uitgaven van de commissie of in het geval van Nederland de regering, maar zoals in beide gevallen al meerdere malen is gebleken blijft het bij wijzen op de gemaakte onverantwoorde of onverklaarbare uitgaven, waarna het belastinggeld van de burgers gewoon verbranden weer gewoon door gaat.

Op zich zelf is het natuurlijk al vreemd om een land dat tot de EU wil toetreden of… misschien daartoe door op aanzien en macht beluste EU apparatsjiks wordt uitgenodigd geld ontvangt om interne zaken op orde te brengen. Het laatste voorbeeld is Oekraïne waarvoor weer 1 miljard wordt klaar gelegd, waarom, waarom, waarom ?

In het geval van Turkije heeft de rekenkamer reeds jaren lang fouten en onverklaarbare uitgaven ontdekt, waarbij de voorwaarden waaraan Turkije diende te voldoen om deze “ondersteuning “te ontvangen , niet of onvoldoende werden nagekomen.  Met name het Turkse rechtssysteem, de vrijheid van de pers  en die van de burgers werden met de daartoe betaalde sommen geld onvolledig of zelfs geheel niet gefinancierd.

In het kader van de vastgelopen onderhandelingen tussen de EU en Turkije over de toetreding van dat land tot de EU zijn  voor de periode 2007 tot 2020 negen miljard euro gereserveerd en de EU commissie zegt dat dit geld zo lang betaald moet worden totdat duidelijk is dat de toetreding van Turkije om niet aan de EU eisen voldoende standaards voor democratisch bestuur te voldoen u bekend,  geen doorgang zal vinden.

Dus terwijl de kans dat Turkije gelet zijn houding niet in de laatste plaats ook door de invasie in Syrië, nauwelijks nog als een serieuze onderhandelingspartner beschouwd kan worden, blijft de geldkraan in Brussel gewoon wagenwijd openstaan. De onderhandelingen tot toetreding zijn reeds in 2005 begonnen en tot op heden is er geen enkele vooruitgang geboekt, in tegendeel, tenzij u natuurlijk een Rutte aanhanger bent .

De onderhandelingen dienen onmiddellijk gestopt  te worden, maar tot deze beslissing kan de EU commissie maar niet komen, logisch als je zoals overal in de politieke nooit voor de gevolgen van je wanbeleid kunt worden aangesproken, laat staan dat dit gevolgen voor je loopbaan met zich meebrengt.

De EU commissie is bevreesd , dat het stopzetten van betalingen gevolgen zal hebben voor de op drijfzand gebaseerde afspraken met Turkije om met name Syrische vluchtelingen niet ongehinderd door te laten stromen naar met name Griekenland.  Het idee, om nu de (maritieme) grenzen eens echt te bewaken, keiharde sancties te treffen door opgepikte en aangehouden bootjes linea recta terug te sturen richting afzender, is voor de EU commissie geen optie, daarin gehinderd door de invloedrijke en mede door de EU zelf betaalde zieligheidsindustrie.

Dit betekent dat de EU afhankelijk is van de chantage van Erdogan, iets waar zij zelf aan hebben mee gewerkt en veroorzaakt en waarvan de EU nog op meerdere fronten de zure vruchten moet plukken , zoals de interne twisten tussen Turken en Koerden, die nu in de Europse steden regelmatig worden uitgevochten.

Ieder groot bedrijf had het wrakhout waaruit de EU commissie en het parlement met alle bijbehorende aaseters al lang naar huis gestuurd, maar zolang de EU burgers blijven slapen en de lidstaten  de EU niet zoals Groot Brittannië verlaten, zien wij geen enkele verbetering en wordt het alleen nog maar slechter.


5 Reacties

 1. Tonnie van der Heijden zei:

  Stop van de EU zou een uitkomst zijn houden de betalingen vanzelf op. UK had en heeft gelijk met de BREXIT. Goed voorbeeld voor de andere lidstaten van de EU.

 2. Henri zei:

  De EU bestaat uit een bestuur – de EC onder de bezielende leiding van Juncker – gevolgd door een machteloos parlement, bestaande uit 750 belastingvrij vette weddes en onkostenvergoedingen opstrijkende parlementsleden uit de 28 lidstaten. Van dit hele stelletje is er geen een die in bestuurlijke zin optreedt. Ze zijn vooral met elkaar bezig. Zelden wordt Juncker’s EC tot de orde geroepen. Ja, nu toevallig wel, in de zaak Sellmayr. Moet nog zien hoe dat afloopt.

  En dan heb je die bureaucratie van 30.000 ambtenaren, die ook taxfree een vorstelijk inkomen naar huis slepen. Of eigenlijk moet je hun inkomen gelijk stellen met steekpenningen: ze zijn omgekocht om kritiekloos alle besluiten van de boven hen gestelde “”politici””, krankzinnig of niet, met blinde kadaver discipline uit te voeren. En eenmaal genomen besluiten worden nooit teruggedraaid, laat staan dat die “”politici”” afloopcontrole toepassen. Dus de show gaat maar door, ongeacht de strapatsen die Erdogan uithaalt.

  Wat een stelletje kneuzen bij elkaar.

 3. hans-e-pans zei:

  Is dat bedrag inclusief of exclusief de miljarden die ze, de Erdogannen, krijgen voor de vluchtelingendeal? De vluchtelingendeal waar ze de EU financieel dan weer mee chanteren.

 4. Qvic zei:

  De EU burgers slapen niet, die hebben simpel weg geen enkele inspraak. Dat stelletje hypocriete psychopaten die de EU commissie vormen, hebben lak aan alles en iedereen. Zo lang zij maar in alle weelde kunnen vertoeven en elke maand 40.000 euro beuren en geld van andere kunnen uitgeven naar believen, zonder dat het hun iets kost. Zal ook met deze opmerking van de rekenkamer eigenlijk niets gebeuren, het gaat gewoon door, dat uitgeven dan richting Turkije. Daar de EU juist in alles tegen de EU burgers in gaan, voor de bevolking is deze extra regeringslaag overbodig, nutteloos en een bemoeial in alles. Afschaffen zou het beste zijn, ik kan best zelf mijn centen uitgeven, daar behoeft echt niet een EU voor opgericht worden.

 5. AllIWant zei:

  Waarom? Geopolitiek. De sultan is een machtig man, bezit als deur tussen oost en west, tussen grote cultuur- en handelsblokken – een zeer strategisch land. Een uitstekende klant van de wapenindustrie. Met cruciale Pipelines voor transport van olie en gas uit het Midden-Oosten naar het noorden. Met aanspraak op ontelbare gasbronnen, rondom in zee.

  De sultan kan zijn gang gaan en eet van alle walletjes. Is ieders vijand, maar iedereen wil hem tot vriend. Daarom!

Comments are closed.