Europese Commissie komt geld te kort en wil creatief gaan boekhouden, d.w.z. ROVEN !

Weet u wat ons nu weer zo opvalt ? Het feit dat politici nooit eens met een echte creatieve oplossing komen als het gaat om problemen glad te strijken, waarvan zij zelf de veroorzakers zijn.Neem de greep in het ABP pensioenfonds door Lubbers, toen de staat geld te kort kwam en Den Haag likkebaardend naar de rijk gevulde pensioenkas van het ABP keek.

Nu probeert de Europese commissie iets soortgelijks door een greep te willen doen in de “winsten “die de Europese Centrale Bank maakt. Die “winst” bedraagt  tot het jaar 2028 ongeveer 112 miljard euro en de Europese Commissie zegt in haar begroting een “gat “te  hebben van 12 tot 14 miljard euro per jaar. Andere meer conservatieve bronnen houden het op 8 miljard.

Het “gat ” dreigt volgens EU commissaris voor begrotingen Gunther Oettinger te ontstaan door de Brexit. Het VK was een van de grootste netto betalers en nadat hun betalingen wegvallen, is er een tekort aan contributie van € 5.2 miljard.  Maar doordat de EU in tegenstelling tot wat logisch zou zijn haar uitgaven aanpast aan de verminderde inkomsten, is het tegendeel het geval.  Zo werd recent nog een donatie aan de volksrepubliek Congo gedaan van 60 miljoen, ontvangt Oekraïne forse sommen geld, gaan de betalingen aan Turkije om haar toetreding tot de EU te financieren gewoon door, net als dat geldt voor andere kleine Balkanlanden. Vreemd als je bedenkt dat als iemand lid wil worden van een club, jij zijn entree als club gaat betalen in plaats van te stellen dat ze daar zelf voor verantwoordelijk moeten zijn. Maar de grootheidswaanzin van de EU kent hierin geen grenzen.

De tering naar de nering zetten, is iets dat nog bijna geen enkele politicus ooit gelukt is. En waarom zouden ze daartoe ook zelfs maar een poging moeten wagen ? Gaat het fout, EN DAT GAAT HET ,  dan is er nog geen enkele verplichting om op de behaalde wanprestaties ter verantwoording te worden geroepen ,  laat staan te worden afgerekend.

De ECB heeft al laten weten dat zij niet aan het plan zal meewerken, maar u weet inmiddels wat ook de woorden van bankiers waard zijn.


9 Reacties

 1. Jan zei:

  De banken, de multinationals en de brusselse bureaucraten maken de dienst uit blijkt wel weer. Tot dat de wal het schip keert.

 2. AllIWant zei:

  Wie hun ontzagwekkende kathedralen ziet, zal beseffen dat de EU niet van plan is om de ontbrekende euro’s door middel van crowdfunding bijeen te sprokkelen.
  De ‘Tiende Penning’ als belastingmaatregel sluit aan bij de dwingelandij van de aristocratie in voorgaande eeuwen of de Spaanse bezetting onder Alva.

  Een vergelijking met de fanatieke dogma’s van sommige religies wordt ook vaak gemaakt. Of de mythische Toren van Babel: “Laten we een stad bouwen met een toren die tot in de hemel reikt. Dat zal ons beroemd maken, en we zullen niet over de hele aarde verspreid raken.”

  Op een akelige manier is de EU ‘onomkeerbaar’ verklaard en haar boodschap ‘heilig’.
  Ook Adolf-met-de-bloksnor wist onontkoombaar onheil te verpakken in een ‘hogere opdracht’, toen hij zijn volgelingen met schelle, overslaande stem toeriep: “Wir ziehen in den Krieg wie in einen Gottesdienst!”

 3. Fred megelink ( JR ) zei:

  Ik zelf ben van mening dat de meerderheid van de Nederlander op de totaal verkeerde pro EU partijen stemmen waaronder ook de kabinet- partijen.
  De meerderheid laat zich door de politiek wijs maken dat het EU clubje heilig is en Nederland niet zonder kan.
  Het gevolg daarvan is dat de democratie nog meer om zeep woord geholpen en het eindeloze geld gaaien uit Brussel doorgaat.
  En komt dit clubje in de problemen door financieel wanbeleid,de regering steelt het net zo vrolijk weer weg bij de burger.
  Maar dat is blijkbaar wat het grootste gedeelte van Nederland blijkbaar wil.

 4. Eelke Piers zei:

  Als we ons laten regeren door geschiedenisleraren en soortgelijken dan is het niet verwonderlijk dat die van boekhouden geen verstand hebben. Ze kunnen zelf nog geen bedrijf leiden en dan wel een land regeren? Kom nou!

  Met de EU is het precies hetzelfde. Daar zitten meestal gasten die nooit verder gekomen zijn dan LO. Allemaal gladde jongens, dieven en leugenaars die vaak door dezelfde kortzichtigen aangedragen worden als wij geregeerd worden

 5. Maan Arkenbosch zei:

  Nu Engeland in 2020 uit de E.U. vertrekt, willen de €urocraten met hun vingers aan de op onoorbare wijze verkregen winsten van de E.C.B.
  Zoals bekend, is De Nederlandse Bank, ook aandeelhouder van de E.C.B.
  Dus via een truc, moeten ook het Nederlandse volk, de €urocraten belasting, via-via betalen, welke als aanvulling geldt voor hun expansiedrift en dubieus uitgaven patroon.
  Dit uitgavenpatroon wordt ieder jaar door het E.U. controlerend Rekenhof afgewezen op onrechtmatigheden, echter de €urocraten storen zich hier niet aan.
  De feitelijk dwangmatig op te leggen, E.U. belasting, welke tot dusver niets te maken heeft met het E.C.B. beleid, tast de onafhankelijkheid van de E.C.B. aan.
  Voorts is in het verdrag van Maastricht, hierover niets vastgelegd en daardoor een schandalige zaak.
  Inmiddels betalen vooral de kleine spaarders en pensioenfondsen voor de rente-manipulatie van de E.C.B, doordat hun rendementen weinig meer voorstellen.
  De E.U. landen-politici zien dit verderfelijk beleid wel zitten, omdat zij tegen een negatieve rente kunnen lenen en aldus een enorme schuldenballon creëren.
  Indien D.N.B. hieraan meewerkt, is sprake van frauduleus handelen, hetgeen ook nog, dit uit nood geboren, verderfelijke systeem in de hand houdt, terwijl dit niet meer hoeft.

 6. only you zei:

  Eu grotere roverjheid dan eigen natie, dat komt doordat we alles uit handen geven?gauw exit, !

 7. Keyboard zei:

  @Maan Arkenbosch

  Dank voor de verwijzing naar de EU Rekenkamer.
  Ben even door onderstaand PDF heen gegaan en ik kan je verhaal bevestigen:

  Bron : Europese rekenkamer over boekjaar 2016

  totale uitgaven EU in 2016 : 129,3 miljard
  geschat fouten percentage: 3,1 %
  Dat wil dus zeggen dat er al 4 miljard onrechtmatig is uitgegeven.

  Verder is er voor ongeveer 70% van de projecten waar dit geld aan is uitgegeven niet of nauwelijks duidelijk wat de resultaten hiervan zijn.

  Als wij hier heel schappelijk de helft van nemen = 35% , dan zou dit betekenen dat er nog eens !! 45 miljard euro !! is uitgegeven aan projecten waarvan het volstrekt ONDUIDELIJK IS WAT DE RESULTATEN WAREN!

  https://www.eca.europa.eu/Lists/ECADocuments/auditinbrief-2016/auditinbrief-2016-NL.pdf

  https://www.eca.europa.eu/Lists/ECADocuments/auditinbrief-2016/auditinbrief-2016-NL.pdf

Comments are closed.