Het “vierte Reich” kan beginnen, de Groko gaat door en Mutti Merkel blijft aan het stuur

De politieke crisis is in Duitsland voorbij. De leden van de Duitse Sociaal-democratische Partij (SPD) hebben een nieuwe coalitie met Merkel goedgekeurd, waardoor de laatste hindernis voor de vorming van een regering zes maanden na de parlementsverkiezingen is weggenomen en Merkel door kan gaan met haar vernietigende werk. 

Volgens de officiële resultaten na het tellen van de stemmen over een Groko  heeft 66 procent van de SPD partijleden de overeenkomst voor een regering CDU/CSU en de SPD bekrachtigd. De opkomst van de kiezers was ook zeer hoog: 78 procent van de leden gaf hun mening. 239.000 stemmen voor en 123.000 stemmen tegen.

De inzet was van cruciaal belang voor het belangrijkste land in de  Europese economie, dat werd overspoeld door een ongekende postelectorale machtsstrijd,  in een periode waarin Europa, geschokt door de crisis in Brexit en de opkomst van het nationalisme, meer dan ooit tevoren volgens Eurofielen  een sterke uitvoerende macht in Duitsland nodig heeft. De SPD-leiders hadden allemaal hun vertrouwen geuit, net als voormalig bondskanselier Gerhard Schröder, die ervan overtuigd was dat de “het collectief gevoel voor redelijkheid” zou zegevieren. Sommige leden van de SPD , met name de jongeren , hadden liever gezien dat hun partij in de oppositie nieuw leven zou worden ingeblazen na een historisch lage score bij de verkiezingen (20,5%). Maar  na een eerder mislukken van de coalitiegesprekken tussen conservatieven, milieuactivisten en liberalen in november besloot men anders.

Angela Merkel zal naar verwachting op 14 maart weer haar (her) intrede doen in de Bundestag. Maar aan de aanvang van haar 4e termijn als Bundeskansler en een derde grote coalitie tussen CDU/CSU en SPD  ziet het er kwetsbaarder uit dan de vorige twee.  De partners hebben slechts een kleine meerderheid in de Bondsdag (53,5%). En als teken van wederzijds wantrouwen onderhandelden ze na twee jaar over een exit clausule. De bondskanselier heeft ook nog nooit zo veel kritiek gekregen in haar eigen partij, vooral sinds ze het ministerie van Financiën, dat van oudsher het domein van de conservatieven is, aan de SPD heeft afgestaan.

De SPD is inmiddels in de polls gezakt naar 16%, de helft van haar toekomstige coalitiepartner CDU. Op de 2e plaats zouden er nu verkiezingen zijn, bevindt zich de Alternative für Deutschland ( AfD) , door veel Duitsers nog steeds neergezet als “bruinhemden” , maar niet meer weg te denken uit het Duitse politieke landschap. Ongetwijfeld samen met andere oppositiepartijen een zware dobber voor Merkel c.s.

In Brussel zal ongetwijfeld positief zijn gereageerd, Parijs , waar president Macron juist door een verzwakte Merkel zijn kans om de leider van Europa te worden in rook zag opgaan, zal het enthousiasme  minder zijn, ofschoon Frankrijk begrijpt dat zonder Duitsers hun positie niet die zou worden waar Macron van droomt. Maar een 2e viool , nee , die moet nog gestemd worden.

En onze premier Rutte, die afgelopen week in Berlijn zich met zijn rede afkeerde van de Duitse EU politiek ? Ach , Rutte is net een kat, even een leugen en komt hij weer op zijn poten  terecht  en zal hij ongetwijfeld Merkel “van harte “feliciteren met haar “overwinning “.


4 Reacties

 1. Nehemia zei:

  Angela Mutti Merkels – een stasi in optima forma grootste inspiratiebronnen zullen wel Erich Honecker en George Soros zijn. Met vreugde heb ik overigens het nieuws vernomen dat Peter Sutherland uit de tijd is gestapt. Ook een soort van Soros figuur die Europa wilde omvolken. Merkel is de vrouw die Europa permanent zal verduisteren met haar bewust gekozen agenda. Ze loopt als een vadsig uitgavallen majorette voorop in de voor haar zo gewenste Marxistische (lees socialistische) Nieuwe Wereldorde met al de andere paladijnen die bij dit mondiale spel betrokken zijn. Ze sleurt alle andere landen mee in haar globalistische waanzin. Het Avondland is gevallen of kunnen we nog opveren als haar komende jaren van destructie in alle hevigheid los gaan barsten? Ik vrees.

 2. AllIWant zei:

  Niettemin zou Merkel weleens haar Waterloo kunnen vinden in haar nieuwe regeerperiode.
  Niet allen binnenlands, maar ook in Europa broeit er het een en het ander.

  Naast de voortkabbelende, uniegerelateerde economische en sociale problemen, de migratiecrisis en de afhandeling van Brexit, zal ze te maken krijgen met verhevigde handelsoorlogen en steeds groter worden politieke tegenstellingen die dreigen uit te groeien tot een politieke verdeeldheid die de unie van binnenuit opvreet.

  Er is geen ‘plan B’, heeft Merkel herhaaldelijk verzekerd.
  Dat mag ook niet worden verwacht van een leider zonder visie. Maar van ad hoc broddelwerk, afkomstig van haar talloze ‘Berater’ zal de patiënt nooit herstellen.

  Maar godzijdank hebben wij nu Stef Blok 🙂

 3. Nehemia zei:

  Mutti Merkel – de vadsige stasi die als een majorette vooraan paradeert om de Marxistische Nieuwe Wereldorde gestalte te gaan geven door Europa alvast om te volken. Dat is voor Angela niet genoeg. Elk residu van nationale trots en soevereiniteit moet volgens haar doctrines en communistische spinsels worden uitgebannen. Deze Oost Duitse tante gaat Europa op zwart zetten. Let op uw saeck!

 4. Jules van Rooyen zei:

  De uitslag, beste redactie, lijkt gemanipuleerd te zijn ; 66%, dat is 2 x 33, een vrijmetselaar uitslag ; “33” is het symbolisch vrijmetselaar getal, en tevens de hoogste graad van die subversieve sekte, waar Rutte ook lid van is. Voorts heeft de joodse stasi Merkel zich ook laten fotograferen met haar handen in elkaar, en omhoog geheven om een driehoek te vormen, de vrijmetselaar driehoek ; voorts, haar hoofd voorover gebogen in het midden van de driehoek geplaatst, en met de ogen als van een dode vis omhoog gericht. Een sinistere foto, als van een dreigend spook in een griezelfilm.
  De nood is hoog met haar 4de termijn. Absurd dat zo’n cumulatie van termijnen mogelijk is.
  De grootste dreiging, beste redactie, en dat gaat ook ons aan, is de overspoeling van Duitsland door familiehereniging, van de reeds 1 miljoen crimigranten die het land, 2 jaar terug, binnen zijn gehaald door deze communistische, maçonnieke regeringsleider. De vraag is hoe lang ze haar sinistere vernietigingswerk kan doorzetten, en de grote armoede in Duitsland kan negeren. Bijna 25% van de bevolking leeft onder het bestaan minimum. Hoe lang zal deze massa burgers, de invasie van crimigranten dulden, die ten koste gaat van de armste lagen der autochtone bevolking.

Comments are closed.