ING : Hoe was uw orgasme gisteren ?

En voordat wij met deze intieme vraag het vermoeden opwekken dat wij het over Wereld Vrouwendag hadden, gisteren 8 Maart, nee wij wilden het even, nu u weer bent bijgekomen,  hebben over de salarisverhoging van ING baas Ralph Hamers.

Dat was weer even smullen voor Nederland, zo ver zelfs dat de Tweede Kamer die dringend om activiteiten zit te springen hier een debat aan wil wijden en SP aanvoerder Lilian , de dochter van worstenmaker Jan, op Twitter het medium bij uitstek om onze collectieve boosheid te laten blijken een vlammende toespraak hield,  dat de 3 miljoen die Hamers gaat toucheren,  een verhoging van rond de 50 procent echt te veel is.

Hamers was !!! een man die bescheidenheid predikte . In 2015 was er al gedoe over zijn salarisverhoging van 1.27 miljoen naar 1.63 miljoen. Maar Hamers stemde daarmee in, want zei hij dat passie beloond moest worden .  Maar met de salarissen van andere bank bobo’s om zich heen, die in Europa, over de VS zullen wij het niet hebben, toch al gauw tegen de 5 miljoen aanzitten, was Hamers de arme stakker. Gelukkig had hij een welwillend oor bij Jeroen van der Veer, de voormalige inkomstenbewaarder van Bea en haar familie die zelf bij Shell 11 miljoen opstreek en ondanks eerdere kreten van de huidige ING  mede commissaris Jan Peter Bakelende, de man bekend om zijn spaarzame gedrag – de Balkenende norm – werd de verhoging voor Hamers een feit, terwijl het ING personeel met 1.7% verhoging blij mocht zijn.

Nu kun je uren praten over hoeveel een topbestuurder mag of moet verdienen, je kunt je de vraag stellen of zelfs 1 miljoen te betalen aan een bestuurder, die het toch voornamelijk moet hebben van zijn mede bestuurders wel terecht is. Laten we dat maar achter wege laten, want wie is nu echt zelfs 1 miljoen waard en wat moet je daarvoor kunnen en doen ?

Is b.v. Willem Alexander die belastingvrij ruim 9 ton ( NETTO ) toucheert en voor de rest alle uitgaven net als zijn moeder in een schoenendoos stopt, ter verdere afhandeling van een of ander ministerie dat bedrag waard ? Nee en nogmaals nee , want in tegenstelling tot Hamers die bij tegen- vallende resultaten altijd de kleine kans loopt om de laan uit te worden gestuurd, is dat bij W.A. en zijn pampapaard die  € 358.000 NETTO ontvangt niet het geval. Welke prestatie  staat hier tegenover ? GEEN ! Maar horen wij u ? NEE !

Nogmaals wij betwijfelen of iemand in loondienst een miljoen waard is, wij denken van niet, maar de markt bepaalt voor een groot deel of dit soort inkomens worden betaald.

Maar naar goed vaderlands’s gebruik was het natuurlijk heerlijk de verontwaardiging te tonen, want dan lever je het bewijs dat je erbij hoort. Waarbij ? Bij het groeinde legioen van kankeraars, mopperaars, zeurders, die echter zelf niet het lef hebben, zoals b.v. in Italië te zeggen, nu verenigen wij ons, geen gekissebis over rangen en standen, nee , we gaan er voor en jagen die hele elite van politiek , banken en ander gepeupel de deur uit en liefst nog naar het schavot.

En pas daarna mag je een goed orgasme hebben, je hebt het verdient, maar nu even die tijdelijke ( terechte ) opwinding ? Slap en doorzichtig !

 

 


6 Reacties

 1. JoMMy zei:

  Enkel en alleen al de associatie met het pampapaard bederft voor mij elke vorm van orgasme in de komende 50 jaar!

 2. Sjorsje zei:

  Banken creëeren geld uit het niets en laten je daar voor betalen met dmv rente. Pure oplichterij met hamermans aan het hoofd.

 3. check zei:

  hithole land eigen weer onder het meest lachwekkende excuus wat ik altijd bij dit soort aangelegenheden hoor. Anders zou zakkenvuller Hamers welk eens naar het buitenland kunnen vertrekken ! Zou de ENGE bank (zo noem ik deze rampenbank altijd dat failliet gaan ? Alsof die Hamer dan de enige Nederlander is die deze positie zou kunnen bekleden. Zoals de redactie beschrijft wie is dat geld waard , zeker als het een sector betreft die recent de kosten van bankrekeninghouders heeft verhoogd en daar zitten heel veel minima ofwel aow ontvangers tussen. Hoeveel ellende, kosten en moeite heb ik in het verleden met deze zakkenrollers bank niet moeten doen om de bankrekening van mijn zeer bejaarde moeder ook op mijn naam te krijgen. Elke keer weer een andere domme juffrouw die me heel verveeld aankeek en steeds weer met hetzelfde liedje kwam m.n. dat mijn zeer bejaarde moeder in persoon mee moest komen. Het schuim stond me op het laatst op mijn bek en schreeuwde keihard of ik haar dan in een ambulance moest laten komen. Toen kwam er razendsnel wel het kantoorbaasje aangesneld want hij zag dat hij op het punt stond een medewerkster heel snel te verliezen. Om escalatie te voorkomen hebben ze maar toegegeven, maar blijft een waardeloze bank en nog steeds een kruideniers mentaliteit deze vlm middenstandsbank. Maar op het onderwerp terug te komen m.n. het torenhoge salaris . Dit hoort meer thuis bij mensen zoals wetenschappers of medici die elke dag mensenlevens redden en die krijgen vaak een Jodenfooi voor hetgeen ze elke dag doen. In een shithole land , een poppenstrontje aan de muur horen dit soort praktijken niet thuis . Overigens heeft de politiek weer, zoals gewoonlijk, zitten slapen. Toen de banken failliet dreigden te gaan en ze van ONS geld nodig hadden was dit een uitstekende gelegenheid geweest om dit soort zaken vast te leggen. Maar zoals gebruikelijk corrupt en dom als ze zijn niet gedaan. Zullen Kok en Balkenellende wel op hun geweten hebben !
  Overigens waar zijn de voornemens gebleven m.n. dat banken een stuk kleiner moesten worden aangezien bij een crisis ze bijna niet meer te redden zijn zonder daar gemeenschapsgeld weer in te steken. Wederom een bewijs dat we geregeerd worden door alleen maar boeventuig van corrupte politici, banken en (zorg) verzekeraars

 4. Sander Driessen zei:

  En zit in de Raad van Commissarissen niet ene Kim Wok, alias Wim Kok die in een ver verleden altijd zich verzette tegen commissarissen omdat die onnodig en veel te duur waren? En wat doet Kim nu? Hoeveel commissariaten heeft deze oude vakbondsleider en partieführer? Kim, er zijn mensen met een goed geheugen en dat ook goed gebruiken!

 5. check zei:

  Eieren voor hun geld gekozen , maar denk dat veel mensen zich vergissen, want ze hebben gewoon andere mogelijkheden aangeboord d.m.v. opties of aandelen pakket. Trouwens opvallend feit is dat de politiek zich voor de gemeenten verkiezingen ineens druk maakt. Dus laat die komedie maar …..

Comments are closed.