Kwalijke rol Nederlandse overheid in zaak Transavia vlieger Julio Poch steeds duidelijker

Misschien dat u het artikel in de NRC al gelezen heeft, de Argentijnse rechters die de zaak Poch behandelden en hem vrijspraken,  kondigen aan bij een ander Argentijns tribunaal aangifte te zullen doen wegens meineed tegen de Nederlandse piloten Tim Weert, Jeroen Engelkes en Edwin Reijnoudt Brouwer.

Goed nieuws voor Poch en zijn advocaat mr. Knoops, want zo langzamerhand komt er steeds meer duidelijkheid in de kwalijke rol die de Nederlandse overheid heeft gespeeld in de aanhouding van Poch tijdens zijn laatste vlucht en zijn daarop volgende uitwijzing vanuit Spanje naar Argentinië, waar hij achter tralies 8 jaar heeft moeten wachten op zijn vrijspraak en terugkeer naar Nederland.

Poch diende in Spanje te worden aangehouden, omdat met ook naast zijn Argentijnse paspoort het voor Nederland praktisch onmogelijk geweest zou zijn een Nederlands staatsburger uit te wijzen naar Argentinië.  Daarom werd er op hoog niveau, spreek de regering, het OM van alles aan gedaan om deze uitlevering waar men zelf de vingers niet aan wilde branden, te”ritselen”.

Zoals wij reeds in 2007/2008 schreven kleefde er een zeer kwalijk luchtje aan deze hele zaak. Een Poch’s “collega’s” die zelf geen getuige waren geweest van de uitspraken van Poch, maar op aanraden van prof. van Boven aangifte deed, waarvoor van Boven later in de Nederlandse ambassade in Buenos Aires met een Argentijnse medaille werd beloond , is nu een van de verdachten van meineed.

Opvallend was ook de inzet van de toenmalige officier van justitie Ward Ferdinandusse, die hoogst persoonlijk met de Argentijnen onderhandelde over de uitlevering van Poch om de Argentijnen te ondersteunen in hun aanklacht en niet op de laaste plaats het feit dat zoals nu ook bleek 2 Nederlandse politemannen ook voor een zelfde doel naar Buenos Aires gingen.

Opvallend eveneens de reactie van de huidige minister van Justitie en veiligheid Grapperhaus die van mening is dat deze mogelijke meindeed zaak een kwestie is van Argentinië en niet van Nederland. Kortom Nederland tracht op alle mogelijke manieren zich op de vlakte te houden.

Conclusie : Poch moest hangen, maar waarom ?

De Argentijnse justitie zat de vader van Maxima, achter de vodden wegens vermeende knoeierijen in de tijd dat hij tijdens het Videla regime minister van landbouw was. Daarnaast waren er vragen over zijn positie als directeur van een Argentijnse witwas bank ten gunste van het Mexicaanse drugskartel. Men dreigde dus Jorge Zorreguieta te achtervolgen en men wilde zijn pensioen bevriezen.

U begrijpt de gevolgen. Een charme offensief van Maxima, vluchten op en neer naar haar geboorteland o.a. met een fors bedrag voor de toenmalige kardinaal van Buenos Aires, de huidige paus  die ook ,al heeft hij dat ontkend, ook getuige was van het feit dat mensen van hem tijdens het Videla regime waren verdwenen.

Kortom, er moest voorkomen worden dat Zorreguieta beschuldigd zou worden van fraude en… zijn medeplichtigheid aan de kwalijke zaken die tijdens het Videla regime speelden.

En in het grote spel van “voor wat, hoort wat “was Poch slechts een pion, maar kon Nederland daarmee om voor de hand liggende reden haar goede wil tonen. U zult ook begrijpen dat het Nederland zeer ongelegen komt, dat deze oude zaken nu weer opgerakeld worden, en er zal tijdens de koffie in huisje oranje wel met de wenkbrauwen worden gefronst, nu het oude “vergeten ” fantoom weer is opgestaan.


4 Reacties

 1. Bernardo zei:

  Mijn vader diende de Argentijnse junta… een foto die mij erg aanspreekt….deze vader blijft een grote vlek en ergenis.

 2. check zei:

  Hoogverraad, landverraad, mensen verraden en laten afvoeren naar de gaskamers , werk en concentratie kampen daar zijn ze in shithole land nog steeds kampioen in. Eigenbelang staat voorop bij het politieke geboefte en daar hoort het onvoorwaardelijke opvolgen van BEFEHLEN van de nep Oranjes al eeuwen bij. Stel je voor een familie die niet alleen het recht hebben op de troon, maar ook nog EENS BEWEZEN LANDVERRAAD,MASSAMOORDEN, OPLICHTERIJ , STELEN EN HELEN OP HUN NAAM HEBBEN STAAN.
  DE HELE GESCHIEDENIS IS VERVALST DANKZIJ ene Louis de Jong met medewerking van de politieke hufters. In bananen landen worden dit soort mensen niet alleen , al of niet met harde hand, afgezet en berecht.

  Zet alles van het verleden eens op een rijtje, Bernard werd slechts een schavuit genoemd , terwijl hij de hand heeft gehad in de mislukking bij de slag bij Arnhem , hetgeen op tienduizenden doden op zijn naam heeft staan. Niet te vergeten de duizenden mensen die door zijn toedoen inde hongerwinter , dankzij de mislukking bij Arnhem , heeft opgeleverd. Mijn ouders hebben in het verzet gezeten in Rotterdam moesten van de Duitsers de (bij oude Rotterdammers zeer bekende )dancing Ambassadeur pen houden. Daar is ook de bij Bernard in dienst zijnde King Kong in de zaak geweest die gewoon met de bezetters omging. Die heeft de zaak verraden , daarna mocht Bernard niet meer bij de geallieerde binnenkomen als er weer een raid of operatie in het geheim werd geplant. Ze wisten dat hij de dader moest zijn geweest maar om onduidelijke reden liet men hem gewoon zijn gang gaan. Trouwens bij de inval van de moffen is er een torpedojager vol met staatsgoud voor de kust gebombardeerd en gezonken. Het goud is nooit meer teruggevonden, dus rara waar is dat gebleven ???? Het vermoeden bestaat dat de nep Oranjes dat hebben verdonkeremaant , want anders kunnen ze tot de rijkste der aarde behoren.
  Er loopt een rode draad van verraad, oplichting, verduistering etc door het leven van deze boeven want bezien eens hoeveel foute figuren er bij deze boeven familie zijn toegetreden door een huwelijk. Dochters van vlm (DDR66) ministers dus hoe nauw zijn de politiek en deze maffiosi nazi’s met elkaar verweven. Dat geldt ook voor lakei en tekkel Rutte, die gewoon aan de hondenriem van deze boeven loopt. Maar gezien het feit dat er elke gelegenheid weer randdebielen zich voor hun karretje laat spannen en als een imbeciel staan te zwaaien verandert er helemaal niets. Laat door dit tuig vooral uw zakken legen en vergeet niet te zwaaien als ze voorbij komen. IDIOTEN !

Comments are closed.