Rechtse politieke partijen dienen voorstel in om de monarchie af te schaffen

Stel: de rechtse partijen die dit land regeren zijn eventjes onoplettend, vergeten hun parlementsleden de gebruikelijke muilkorf om te doen, en plots wordt een voorstel ingediend om de monarchie af te schaffen.

Nee, rustig maar dames en heren vlaggtjes zwaaiers, zo ver zal het in Nederland helaas niet komen, want de bovenstaande openingszin komt uit een zaterdag op de site van het Belgisch blad ‘Knack”verschenen artikel, naar aanleiding van het feit, of de dotatie van de Belgische prins Laurent met 15% moet worden gereduceerd.

En voor diegenen onder u, die niet weten waarom prins Laurent er een kleine 50.000 euro per jaar op achteruit zou moeten gaan, de prins verscheen in militair uniform op een receptie ter gelegenheid van het 90 jarige bestaan van het Chinese leger, die gegeven werd door de Chinese ambassade in Brussel. Foutje, want dat had hij vooraf aan president Michel moeten vragen.  Dus zoals ze dat in België zo mooi omschrijven dreigt de prins nu een ” proportionele sanctie “. De prins en zijn advocaat hebben inmiddels gevraag of de prins zich zelf in een openbare zitting mag komen verdedigen en daar is nu het wachten op.

Maar waar het om gaat is het feit dat bij onze zuiderburen, zaken die het vorstenhuis betreffen openlijk kunnen worden besproken, in de media worden behandeld en… zoals het bovenstaande aantoont ook tot sancties kunnen leiden, als een lid van de Belgische koninklijke familie meent zich zaken te kunnen veroorloven, zonder daarvoor toestemming te vragen.

Toch wel een geheel andere situatie dan in ons land. Kunt u zich voorstellen dat een van de  Nep”Royalen ” zich eerst bij de dienstdoende minister president moet melden met een verzoek. En fantaseer nog even met ons mee, dat deze premier toevallig Rutte zou heten, ofschoon de hem voorafgaande lafbekken zoals Balkenende, Lubbers , Kok, van Agt en den Uyl niet voor hem onder deden. Een premier met trillende knieën, die eerst aan zijn eigen loopbaan denkt en dan zoals het in de vaderlandse geschiedenis al eerder is vertoond een typische halfbakken beslissing neemt om maar vooral de vrager niet voor het vorstelijke hoofd te stoten.

Wat zouden de Belgen gezegd hebben van de strapatsen van prins Bernhard de tweede, de Maup Caransa met een oranje tintje in Amsterdam. Zou het niet eens tijd zijn, deze boef die uitsluitend vanwege zijn afkomst kans heeft gezien “in zaken ” te gaan op de vingers te tikken en hem te vertellen dat je op deze manier geen zaken doet ?  Of hoe zat het met de onderhoudskosten van de Groene Draeck, die voor 3 ton per jaar werd onderhouden op rijks’s kosten, en niemand iets durfde te zeggen.

Nee, dat pakken ze in België terecht geheel anders aan, zoals u hier in het artikel in Knack kunt lezen. De koninklijke familie wordt daar als een stuk van de inboedel beschouwt, inboedel die je keurig dient te behandelen, maar als die figuurlijk in de weg staan ook gewoon  en terecht in de hoek gezet worden.

Iets voor navolging ? Nee helaas, want dan waren we in Nederland nu al lang en republiek !


6 Reacties

 1. Tonnie van der Heijden zei:

  Ja voor mij ook! Wat niet is kan en moet komen, wat denken ze daar wel.
  Een beetje met onze oudjes gaan spelen onder het mom van NLdoet.
  Werk zoeken en terug naar je roots ipv op ons zuur verdiend geld te teren.
  dit wil ik voor elke hotemetoot en de gelukzoekers.

 2. Onno zei:

  De monarchie heeft zichzelf in 1940 al afgeschaft, alleen gaan psychopaten IJSKOUD (en volkomen schaamteloos) dóór, waar andere criminelen nog beseffen dat het ‘game over’ is.

  Als de massa niet al te snuggere grijze muizen deze (gestoord) vreesloze brutaliteit slikt, is er alle kans dat ze ermee wegkomen…..en op die gestoord-instinctief aangevoelde mogelijkheid wordt door psychopaten-hoogverraders, die het land door hun (internationaal erkend vazalstatus opleverende) vlucht of uitwijken (dit verschil doet niet terzake!!!) in oorlogstijd, ons land ijskoud met huid en haar in Handen van Hitler hebben gespeeld, dus (met de meest bizarre verhalen…..van verzwegen SS’er omgeturnd tot Verzetsführer van het illegale verzet te Londen e.d.) zonder verhoging van de polsslag ingespeeld.

 3. Liever Niet zei:

  Beste noorderburen,

  Jullie veronderstelling als zou de Belgische monarchie kritischer aangepakt worden dan de Nederlandse is niet helemaal juist.

  Het is inderdaad zo dat onze operetteprins Laurent regelmatig op de vingers wordt getikt voor zijn strapatsen maar dit is enkel mogelijk omdat broer Filip (= koning) genoeg heeft van broerlief die het koningschap in gevaar brengt.

  Zonder medewerking van de Filip zouden onze politici Laurenke niet durven aanpakken.

  Groeten uit het zuiden.

 4. Bataaf zei:

  Te beginnen met alle straatnaambordjes e.d. die beginnen met Prins Bernhard te verwijderen.
  Hij was een corrupte graaier.

 5. check zei:

  850 kledingsets en 500 paar schoenen
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1786010/modeblogster-josine-weet-alles-over-de-stijl-en-het-shopgedrag-van-koningin-maxima

  Het is toch niet te geloven dat deze omhoog gevallen pampa mevrouw , die net als Willie de totaal de overbodige zich hebben laten kronen tot koning en koningin een garderobe heeft groter dan de collectie van de Beijenkorf of enig andere mode of schoenenzaak. Aangezien deze parasieten nooit zelf betalen en de rekening naar de belastingbetalers laat sturen is dit toch wel het toppunt van pure oplichting. Dat ze een paar extra jurkjes heeft voor representatie valt nog te billijken, maar zo’n hoeveelheid is ongehoord. De achterlijke mongool van een journalist schrijft er nog bij dat ze haar jurken laat vermaken om geld te besparen. Moet je toch wel heel hel dom blond zijn om daar in te trappen. Om maar te zwijgen van al die door ons betaalde reizen van haar shop manie. wanneer worden al die idioten die staan te zwaaien eens wakker of beter gezegd laten die deze oplichters onderhouden !

Comments are closed.