Wachttijd op een sociale woning in Almere voor U 8 jaar ! Voor een statushouder 6 maanden !

De politiek had het zo mooi bedacht. Amsterdammers moesten verhuizen naar Almere. Schone lucht, mooie natuur, snelle verbindingen met de hoofdstad via weg en trein en vooral ruimte en huizen. “Das war einmal “!

De realiteit en de gevolgen van deze politieke misrekening en de gevolgen van de open deur politiek voor economische gelukszoekers tonen nu een gehele ander beeld, zoals wij dat  lazen in een interview dat CDA wethouder in Almere,  Froukje de Jonge gaf:

‘Ik heb het dan over de 700 vergunninghouders (erkende vluchtelingen, red.) die we toegewezen hebben gekregen. Niet over mensen met een migratieachtergrond, de helft van onze bevolking, want dat zijn gewoon Almeerders. Voor 700 vluchtelingen moeten we voor huisvesting, werk en integratie zorgen.’

En dit betekent, dat Almeerders of  gewone Nederlanders die daar graag zouden willen wonen, 8 jaar in de wachtrij plaats kunnen nemen, alvorens zij in aanmerking komen voor een sociale huurwoning.

Voor de met liefde opgenomen statushouders ligt dat geheel anders, want in opdracht van Den Haag moet iedere Nederlandse gemeente het aantal hen toegewezen statushouders binnen 3 maanden aan een woning helpen.

En daar slechts 20% van de 700 statushouders in Almere werkt, is de toegewezen woning voor de andere 80% gratis, want zij ontvangen steun die weer uit de ons allen ontnomen belastingcenten wordt betaald.

De wethouder gaf ruiterlijk toe dat het niet meer aan de gewone burger is uit te leggen, ook zinnen met vaak de woorden “naar creatieve oplossingen zoeken “doen het al lang niet meer en is de slotconclusie dat de integratie van gelukszoekers volkomen is mislukt.

Het zou volgens de Haagse politiek ( en wij horen het Rutte nog zeggen ) gaan om vaak hoogopgeleide Syriërs, maar in de praktijk blijkt dat slechts 2 procent van hen een Syrische VWO opleiding heeft en dat die het niet haalt ten opzichte van een Nederlandse VWO opleiding. Dat betekent , dat met de bijkomende problemen zoals de taalachterstand, deze mensen nauwelijks een kans maken aan de bak te komen.

Tel daarbij op het luilekkerland waarin zij zijn terecht gekomen, een gratis volledig ingericht huis  met een maandelijkse vergoeding voor levensonderhoud, wie wil dan nog gaan werken ?

Leest u het interview hier zelf maar eens door, het zal u doen schrikken hoe ver het al gekomen is, zonder enig zicht op een structurele verbetering.


6 Reacties

 1. Fenny zei:

  Ze moeten een regel instellen , echte vluchtelingen helpen totdat hun oorlog voorbij is en dan terug naar land van herkomst, gelukzoekers uit een vrij land retour land van herkomst. Hoe moeilijk kan het zijn. We kunnen toch niet de hele islamitische wereld binnen halen , totaal niet onze cultuur
  In 1970 zei Juliana al dat Nederland VOL was
  Wanneer komt hier eens een einde aan.
  Het is nu al zo dat een kleine minderheid hun eisen oplegt aan de rest van de bevolking
  Moet er eerst een burgeroorlog uitbreken met al dat vreemde volk

 2. antonio zei:

  Ik weet het, ik heb makkelijk praten, want woon op 18 uur vliegen van het migrantenparadijs aan de Noordzee. Ook ben ik al tamelijk aan de oude kant. Wanneer ik alle commentaren lees van de mensen die het spuugzat zijn als overbodig (behalve wanneer het neer komt op het betalen van de belasting en premies) bij het oud vuil te worden gezet, is het niet gaan stemmen heel populair. Verder schijnt bijna iedereen te vinden dat het islamisme niet thuis hoort in de westerse cultuur, dat klopt.
  De enige oplossing echter is het hele zooitje, migranten, iligalen en z.g. aangepaste tweede, derde en vierde generatie dubbele paspoorthoudende
  “nederlanders” het land uit te schoppen, een soort bijltjesdag maar dan in het groot. Met andere woorden “revolutie”. De politie zal heus niet ingrijpen wanneer zij te maken krijgen met duizenden woedende echte Nederlanders.
  Een doorgedraaide mohammed aanhanger is al te veel voor twee (2) z.g. “politieagenten”.

 3. Jan zei:

  Mevrouw De Jonge (CDA) is goed bezig. Hoe valt dit nog uit te leggen aan de inwoners van haar gemeente. Ik wens haar veel succes toe.

 4. Jan zei:

  Mevrouw De Jonge, u bent moedig, zegt waar het op staat, met mensen zoals u wordt het CDA weer groot.

 5. KlaasDenHelder zei:

  //De enige oplossing echter is het hele zooitje, migranten, iligalen en z.g. aangepaste tweede, derde en vierde generatie dubbele paspoorthoudende
  “nederlanders” het land uit te schoppen//

  Dat hoeft niet zolang je een systeem hebt waarbij zij eerst een recht moeten opbouwen om gebruik te mogen maken van ons sociale vangnet.

  Daarmee is ook meteen de aanzuigende werking verdwenen

 6. formidabele zei:

  Als je zo als Nederlander in Saoedi-Arabië wordt gepamperd?
  Daar trappen ze er heus niet in, dit moet op een vooropgezet plan lijken?

Comments are closed.