Aanval op Syrië, Macron heeft bewijzen, Trump heeft ze niet

Was het niet zo’n potentieel gevaarlijke situatie, een mogelijke aanval van een aantal  tijdelijke coalitie partners op Syrië i.v.m. de vermeende gifgas aanval op Douma , dan zou het leugenachtige karakter van wat zich wereldleiders noemt op je lachspieren werken. Helaas is de realiteit anders.

De Franse president Macron heeft voor de Franse televisie gezegd dat hij over bewijzen beschikt, dat het Assad regime gebruik heeft gemaakt van gifgas tijdens een aanval op Douma.

Donald Trump daar en tegen zegt dat de VS niet over een dergelijk bewijs beschikt, maar slechts een vermoeden heeft en dat men de rapportage af wil wachten van de onderzoekscommissie OPCW die zaterdag in Douma hoopt aan te komen.

Nu moet er van deze uitslag niet te veel verwacht worden, want al sinds 2013 toen de VS en Rusland het eens werden over een onderzoek naar het gebruik van gifgassen door de troepen van Assad, vordert het onderzoek slechts hortend en stotend, waarbij het wel is vast komen staan dat er honderden mensen in Syrië door gifgas aanvallen ( Sarin) zijn omgekomen.

Het mandaat van de OPCW liep einde 2017 af en Rusland bereikte via een veto dat de missies niet konden worden voortgezet. Wel is inmiddels via getrokken monsters komen vast te staan dat Syrië nog steeds over gifgas beschikt en dat ook gebruikt , overigens net als de rebellen in Douma.

Het zal dus een hele klus worden om vast te kunnen stellen wie wat gebruikt heeft of niet , maar het met veel fanfare aangekondigde resultaat van de VN commissie,  die onder leiding van onze huidige minister van ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag aankondigde dat alle gifgas voorraden van Syrië waren vernietigt c.q. ontmanteld, blijkt onwaar te zijn.

Naast de talloze belangen van de Westerse machten en Rusland over Syrië, denk daarbij aan gas- en olietransportleidingen, de onderliggende religieuze strijd tussen Soenitische en Sjiitische moslims ( Saudi Arabië en Iran), is de strijd in Syrië een prachtig excuus voor zowel Macron als Trump om de aandacht van de kiezers van de nationale problemen in Frankrijk en de VS af te leiden. De Hegeliaanse dialectiek, waarbij met name Macron de situatie in zijn land niet meer beheerst en dus moet “uitwijken “naar een bliksemafleider.

Al ten tijde van de “Lawrence of Arabia “en daarvoor,  woedt er  een sektarische strijd in het Midden Oosten. Vanaf het moment dat de grenzen in het Midden-Oosten opnieuw door de toenmalige grootmachten Frankrijk en Groot Brittannië, nadat zij daaraan voorafgaande de islamitische landen hadden bezet werd via het  Sykes-Picotverdrag,  het Midden Oosten verdeeld en zijn Sjiieten en Soennieten in strijd met elkaar.

Om deze situatie ook maar enigszins  te kunnen inschatten is een diepgaande kennis nodig van de Arabische mentaliteit, die slechts verworven kan worden door ter plekke te hebben gewoond en gewerkt. Dat kan toch niet beweert worden van de huidige politici die even snel via een kort bezoekje menen de situatie te kunnen inschatten.

Dat door gebrek aan kennis van zaken  daarbij er een paar minder of meer onschuldige burgers het slachtoffer van worden, ach dat zijn we inmiddels van de politiek wel wel gewend.


5 Reacties

 1. Rene van Kouwenhove zei:

  Geen lijk te vinden’: Rusland geeft ‘Witte Helmen’ schuld van ensceneren gifgas aanval

  Ook Westerse journalisten twijfelen aan bronnen die door media worden gebruikt

  De ‘White Helmets’ zouden worden gebruikt voor het verspreiden van nepnieuws in het Westen over Assad en zijn zogenaamde aanvallen met chemische wapens. Afbeelding: Getty Images.
  In een gesprek met Euronews heeft de Russische ambassadeur voor de EU gezegd dat de chemische aanval in Syrië afgelopen zondag in scene is gezet door de ‘Witte Helmen’ een door Amerika gefinancierde NGO die door de media wordt geroemd vanwege zijn zogenaamde ‘humanitaire’ werk, terwijl achter de schermen hele andere doelen worden nagestreefd en zelfs chemische aanvallen in scene worden gezet. Ambassadeur Vladimir Chizov zei tevens dat er in Douma geen enkel lichaam te vinden was, noch iemand die behandeld werd voor ‘chemische’ verwondingen.

  ‘Russische militaire specialisten hebben de regio bezocht, in de straten gelopen, zijn die huizen binnengegaan, hebben met lokale artsen gesproken en hebben het enige functionerende ziekenhuis in Douma bezocht, inclusief de kelder waar hele bergen lijken zouden liggen. Er was niet één lichaam te vinden, zelfs niet één persoon die zich na de aanval had laten behandelen.’
  ‘Chemische aanval in scene gezet’
  De Euronews correspondent reageerde dat die lijken op filmbeelden waren te zien. ‘Er was geen chemische aanval in Douma, klip en klaar,’ antwoordde Chizov. ‘We hebben weer een in scene gezet incident gezien. Daar hebben de zogenaamde Witte Helmen speciaal getraind personeel voor, en u kunt wel raden door wie. Zij zijn eerder op heterdaad betrapt met in scene gezette video’s.’ Deze Witte Helmen zouden laatst per ongeluk een video online hebben gezet waarop was te zien hoe een nep slachtoffer werd voorbereid.
  De Russische experts hebben geen spoortje gevonden wat wijst op een aanval met chemische wapens. ‘Alle beschuldigingen van de Witte Helmen zijn, net als hun foto’s met daarop de zogenaamde slachtoffers van die aanval, niets meer dan het zoveelste stukje nepnieuws, en een poging om het staakt-het-vuren te verstoren,’ aldus een verklaring van een tak van het Russische ministerie van Defensie.
  Twijfels over bronnen Westerse media
  Rusland wees de VN Veiligheidsraad er ook op dat het Westen niets heeft gezegd van de aanval van de islamitische terreurgroep Jaysh al-Islam op Douma, waarbij 8 burgers omkwamen en 37 gewond raakten. Vervolgens werd de Syrische regering de dag erna beschuldigd van het afwerpen van bomvaten met chemische substanties. Deze geruchten werden onmiddellijk door de ‘Witte Helmen’ opgepakt en door de Westerse media verspreid.
  De afgelopen jaren hebben ook onafhankelijke Westerse journalisten grote vraagtekens gezet bij de voortdurende beschuldigingen aan het adres van Assad. De Canadese journalist Eva Bartlett zei bijvoorbeeld dat de bronnen die de Westerse media gebruiken ‘verdacht’ en ‘ongeloofwaardig’ zijn.
  Britten willen bewijs afwachten
  Ondertussen heeft de Britse premier Theresa May om meer bewijs gevraagd voordat ze besluit om mee te doen met de door president Trump aangekondigde aanval op Syrië. Ze wil eerst het onderzoek van de inspecteurs van het OPCW afwachten, die ter plekke gaan uitzoeken of er afgelopen zaterdag in Douma inderdaad 40 mensen zijn omgekomen door een gifgasaanval.
  Trump zaait weer verwarring
  Trump heeft nog een week of twee, drie om te besluiten of die aanval er gaat komen. Pas tegen die tijd is het vliegdekschip Harry Truman met bijbehorende aanvalsgroep bij Syrië aangekomen. Op zijn inmiddels kenmerkende wijze heeft Trump de nodige verwarring gezaaid door nu te stellen dat ‘die aanval er heel snel, maar misschien ook niet snel kan komen’. Hoe dan ook, voor de hele wereld is te hopen dat van uitstel afstel komt.

 2. andre zei:

  macron het rothschild konijn uit de hoge hoed lijdt aan gerontofilie

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Gerontofilie

  Dit moet hij natuurlijk lekker zelf weten met zn schooljuffie maar als je achterhaalde documenten als bewijs gaat aanvoeren dan ben je en gerontofiel en niet wijs.

  Poutin en Lavrov hebben hun benen onder hun russische reet uit moeten rennen om dit hele verhaal al een tijdje terug te neutraliseren en er was geen tijd om de opgeveegde troep in de kliko aan de weg te zetten want de volgende psychopaten klus riep al weer en hebben maar geroepen of er iemand die kliko aan de weg kon zetten. Sigrid Kaag mocht dit simpele klusje doen.

  Wat er allemaal precies op hoog niveau afspeelt mogen wij natuurlijk nooit weten maar dat die white helmets een toneelstuk spelen heeft weer het donkerbruine vermoeden met natuurlijk weer op de achtergrond ja altijd weer nederland. Bertje Koenders heeft in 2016 4 miljoen belastingpoet geschoven naar de white helmets maar wat vindt frau Merkel hier nu allemaal van?

 3. joepiedepoepie zei:

  Sigrid Kaag aankondigde dat alle gifgas voorraden van Syrië waren vernietigt c.q. ontmanteld, blijkt onwaar te zijn..

  Is niet zeker want het is niet zeker en vast of Meneer Assad achter de gifgas aanval zit.

  Er zijn in deze en de vorige eeuw ONTELBARE “valse vlag gebeurtenissen” door Het Westen gelanceerd om belangrijke doelen te bereiken of om een excuus te krijgen om iets te doen.

  Een belangrijke was het zogenaamde “Tonkin incident” waarbij Noord Vietnamese Patrouilleboten een Amerikaanse torpedobootjager aanvielen, dit was de reden die de VS nodig had om vietnam aan te gaan vallen en de vietnam oorlog te beginnen. Achteraf bleek dat dit incident nooit en never had plaatsgevonden, maar de VS had een excuus nodig om de (voor de vs desastreus afgelopen) vietnam oorlog te gaan beginnen.

  Hiervoor en ook hierna zijn door het westen vele honderden grote en kleine valse vlaggen gelanceerd om dingen te kunnen doen of zaken te kunnen beinvloeden, en dit gaat tot en met vandaag nog door.

  Feit is dat Assad wel heel erg dom moet zijn geweest om een gifgas aanval te beginnen, in een buitenwijk van Damascus (trouwens Syrië is een paar jaar geleden ook al beschuldigd van een gifgasaanval met filmbeelden die door de MSM met veel bombarie werden gebracht) waarbij achteraf bleek dat het om nep filmbeelden ging.

  Het Westen heeft er wel voordeel van als er een gifgas aanval is want dan kan met eindelijk syrië gaan binnenvallen, dus de kans dat het om een valse vlag gebeurtenis gaat waarbij ofwel Het Westen (middels de rebellen) achter de gifgas aanval zit of dat er helemaal geen gifgas aanval is geweest maar alles in scene is gezet is volgens mij ongeveer 95%

  de kans dat het regime in Dasmascus erachter zit is volgens mij pakweg 5% dus tja wat zal het zijn he??

  Je wordt er moe van, de elite blijft maar bezig de wereld te bewegen naar het uiteindelijke doel (een NWO waarbij alles centraal wordt bepaald en geregeerd en waarbij alles één wordt) zij worden NOOIT MOE en gaan 365 dagen per jaar 24 uur per dag door met hun vuile streken en manipulaties ze nemen nooit een dagje vrij.

 4. Marco zei:

  Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog nog nooit zo veel geschifte figuren op internationale politieke sleutelposities meegemaakt.
  Alleen dat is al een garantie voor een derde grote clash. En de status van holbewoners voor degenen die het ‘geluk’ hadden om te mogen overleven.

 5. only you zei:

  Ze vertrouwen elkaar op elkaars blauwe ogen?
  Te krankzinnig voor woorden, VN komt er nog geeneens aan te pas?

Comments are closed.