De dividend belasting memo’s, de kloof tussen de politiek en de burger wordt steeds groter…..

…… maar niet dat dit van invloed is op de houding van de beide partijen. De politici gaan gewoon door met datgene waarin zij reeds sinds de jaren zeventig in uitblinken, de burger bedriegen, frauderen en zich schuldig maken aan corruptie en leugens, terwijl de andere partij, de burgers de schouders ophalen, nog wat harder de toetsen van hun computers, tablets en smartphones bewerken, ten teken dat zij nu weer eens boos zijn.

Ronduit vermakelijk als je de comentaren leest onder de nog wat serieuzere artikelen in Elsevier of het FD, maar je komt in ademnood van het lachen als je ziet wat boze burgers onder soortgelijke artikelen schrijven die in de MSM zoals Telegraaf en AD verschenen zijn , en dit alles naar aanleiding van :

De dividend memo’s , die eerst niet maar nu uiteindelijk toch wel blijken te bestaan.

Het achterhouden en aanvankelijk zelfs ontkennen van het bestaan van deze memo’s door de grootmeester liegen en  draaien , Mark Prutte, daarbij terzijde gestaan door de aanvoerder van zijn coalitiegenoten, Buma, Pechtold en Seegers is gewoon frauduleus te noemen, zeker daar ook het enige mank lopende controle mechanisme dat Nederland nog kent, de Tweede Kamer, ook op het verkeerde been werd gezet.

Dit zou onmiddellijk door alle  Tweede Kamerleden gesteunde motie van wantrouwen ten gevolg moeten hebben, maar Rutte 3 en zijn zooitje samengeraapte pseudo ministers en staatssecretarissen naar huis sturen en Rutte een rondje door het land op een ouderwetste Staphorster strontkar aanbieden, nee daarvoor moeten wij niet in Dommelland zijn, waar de bewoners tot de meest gelukkigen van de wereld gerekend mogen worden.

Het afschaffen van de dividendbelasting kost de schatkist, dus uiteindelijk ook u, 1.4 miljard euro. In ruil daarvoor zouden multinationals Nederland zo aantrekkelijk moeten vinden dat zij graag aan de Zuidas in Amsterdam of elders hun ( papieren) vestigingen opslaan.  Maar u begrijpt, net als in de kroeg waar iemand gul uitdeelt, totdat hij stiekem net voor sluiting het pand verlaat zal niemand dat gat van 1.4 miljard moeten betalen en dat bent zoals gewoonlijk U !

Eenvoudig via wat lastenverzwaringen,  door de BTW te verhogen, de accijnzen op zaken die u dagelijks nodig hebt en als dat niet genoeg mocht zijn, het pakket leveranties waarvoor u de overheid betaalt , zoals zorg enz. nog wat meer te laten krimpen.

Opvallend is dat schapen die naar het slachthuis worden gebracht instinctief de dood voelen naderen. Wat doen zij ? Ze trachten op het laatste moment te vluchten. Maar om met z’n allen nu op de boot te stappen bij voorbeeld naar Afrika waar men vanwege de braindrain naar EU zit te springen om het gat van aldaar ” hoog opgeleide burgers” op te vangen, dat zou te ver gaan, dus blijft u rustig zitten , totdat de laadklep opengaat en slachtmeester Rutte met zijn knechten u uitnodigt datgene te doen waarvoor u bestemd bent, betalen.

Maar toegegeven het kabinet deed z’n best. Rutte kwam weer met  leugens en wollige verhalen, waar je gemakkelijk voor de hele familie wintertruien van kunt breien, Buma keek wat wazig, een bekende tactiek in de categorie, ik begrijp het niet en daar bleef het bij.

Hoe zat het ook weer, begon Rutte zijn loopbaan niet ooit bij Unilver dat overweegt Nederland te verruilen voor Groot Brittannië.  Zijn hij en de baas daar, Polman, geen bekenden ? Gewoon maar een gedachte, niets meer. Want, onze politici zijn loepzuiver, dus verdenk ons niet van slechte gedachten.

En u, nu, dat hadden wij al geschreven en uiteindelijk bent u geen Fransman, Duitser, Italiaan of Spanjaard, zelfs geen Belg, dus u blijft gewoon rustig zitten. En zo hoort het ook voor een net volk, “zij ” zullen immers  wel weten wat goed is voor ons en het land.

Maar zou het dan toch onverwacht tot een nieuwe parlementsverkiezing komen, zullen we dan nu met z’n allen afspreken de VVD, CDA, D66 en ongenadig pak slaag te geven, echt dat lucht op voordat we door de volgende kat of hond gebeten worden.

En nu “Ober, mag ik even afrekenen ? Wat zegt u, moet ik  dat allemaal betalen ?

 


7 Reacties

 1. ruud zei:

  Laat ze zo spoedig mogelijk vertrekken en de burger wat eerlijker behandelen en een gekozen staatshoofd.

 2. Tonnie van der Heijden zei:

  WEG ermee dat gajes.
  Vrijdag weer een verplicht nummertje zwaaien en huppelen door Groningen
  en geef daar maar eens een cadeau weg = HEEL VEEL EURO’S om Groningen opnieuw
  op te bouwen zoals het hoort als je gas weg haalt om door te verkopen ,blijft er volop aan de strijkstok hangen zoveel dat je HEEL NEDERLAND kunt verbouwen opbouwen en vooral de ZORG kosten voor ons allemaal Gratis naar herziekenhuis gratis medicijnen zoals in Syrië.

 3. Johan Bosman (werktuigkundige) zei:

  En die kloof tussen politiek en “burgers” (onderdanen is het juiste woord) wordt steeds dieper. Want wie uit de matrix stapt die komt daar natuurlijk niet meer in terug en het valt te verwachten dat dit proces exponentieel gaat verlopen.

  Met de leugens, de domheid en het volksverraad van onze graaiende en oorlogszuchtige “volksvertegenwoordigers” doet het vreemd aan dat ze nog gewoon vrij rond kunnen lopen.

 4. only you zei:

  Kortom gezegd we zijn als de Slaaf van de Nwo veroordeeld, tenzij er gauw niet iets gaat gebeuren?
  Niet alleen het afvoerputje van alle multinationals en alle sociale voorzieningen worden aan de laars gelapt en wat blijft te r voor de burger over? Juist kommer en kwel!

 5. Roepiedeltoetie zei:

  Zorg maar dat ze in een gespreid bedje komen te liggen, al dat tegegesputter van de coalitie is slechts schijn?

 6. Jan zei:

  Het is ook niet zomaar aan de Nederlandse burger uit te leggen waarom 1,5 miljard Euro jaarlijks te schenken aan buitenlandse beleggers en de Nederlandse belastingbetaler hiervoor op te laten draaien. Dat houd je het liefst binnenskamers maar deze opzet is mislukt. Het kabinet, gesteund door de coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en CU, komt er toch weer mee weg. De parlementaire volksvertegenwoordiging wordt bij de burger steeds meer ongeloofwaardig en mag zich dit aanrekenen. Graag niet geschokt reageren als wederom wordt geconstateerd dat de kloof tussen overheid en burgers weer groter is geworden.

Comments are closed.