Een weekje toneel in Washington , Macron en Merkel naar huis met lege handen

Het moest volgens de Franse en Duitse MSM een prachtige week worden. Eerst de Franse president Emanuel Mapoleon met zijn moeder naar Washinton, om Donald Trump eens een lesje wereld politiek te geven, waarna Mutti Merkel uit Berlijn de klus af zou maken en Trump zich zou  dienen te realiseren dat er met Europa niet te spotten valt.

Maar hoe anders was het door velen verwachte resultaat. Trump deed datgene wat hij zijn Amerikaanse kiezers had beloofd. ” Make America great again “, is nog steeds het devies van deze president die door velen wordt gekenschetst als een onberekenbaar en emotioneel warhoofd. Maar in tegenstelling tot onze eigen liegende premier doet Trump wel datgene wat hij zijn kiezers heeft belooft, namelijk de rol van zijn eigen land voor te laten gaan aan de belangen van andere staten .

Zowel Macron als Merkel hebben een boodschap duidelijk mee naar huis mogen nemen, Trump heeft een prioriteit en dat is voorrang geven aan de Amerikaanse belangen en zijn beloftes bij zijn kiezers na te komen!

En het opvallende is, dat deze politiek en met name als hij is gericht op het buitenland ook nog functioneert, hetgeen niet gezegd kon worden van de pogingen van zijn voorganger Barack Obama, de grote lieveling van met name de centrum linkse Europese politici en de “puppet on a string” van George Soros.

En Trump kreeg haast ongewild nog een cadeautje , namelijk de eerste poging tot verzoening tussen de beide Korea’s. Uiteraard kon hij tijdens de persconferentie na afloop van het slechts 2 uur durende bezoek van Merkel niet nalaten, deze kaart uit te spelen en de bijeengekomen pers voor te houden dat deze eerste toenadering tussen de twee landen te wijten was aan zijn politiek ten aanzien van Noord Korea.

En ook de aangekondigde straf heffingen op een aantal goederen die de VS uit China importeert blijken al vruchten af te werpen, want China heeft in een poging tot verzoening de douanerechten op Amerikaanse auto’s laten verlagen. In deze samenhang is natuurlijk de dreiging van de EU om straf douane rechten te gaan heffen op Jeans, Whiskey en … Harley Davidsons uit de VS weer een lachertje, dat slechts voort kan komen uit de brein van wereldvreemde Brusselse figuren die echter inmiddels wel uw welzijn en leven dagelijks in de waagschaal leggen.

Macron en Merkel moeten begrepen hebben, dat voorlopig Trump’s wil ook wet is en dat daar weinig of niets tegen ondernomen kan worden, zeker niet door Frankrijk, waar de interne onrust dagelijks stijgt, of Duitsland dat geregeerd wordt door een vrouw die doordrenkt is van de oude DDR mentaliteit, maar verder geen enkele visie vertoont.

Ofschoon zowel Macron als ook Merkel er van dromen de EU in feite ondergeschikt te maken aan hun eigen nationale maar ook persoonlijke belangen , blijkt inmiddels dat dit niet werkt . De enigen die dit op tijd hebben begrepen zijn de Britten, die de uitstap waagden.

Dit falen van beide , en in nauwe samenhang hiermee ook het falen van de gehele Brusselse EU fantasie, dat aan de Europese burgers duidelijk maken is de taak van de MSM, die echter uit lafheid dit achterwege laten en daarmee de burgers op het verkeerde been blijven zetten.


10 Reacties

 1. Jan zei:

  Bij de Amerikaanse verkiezingen heer Trump afschieten en nu met hangende pootjes op audiëntie!

 2. Corné zei:

  De EUSSR is niets anders dan het aanhangwagentje van de VS en dit was voor Brussel nog te “verdragen” (en enigzins te verdoezelen) onder NWO dream puppet Barry Soetoro alias Obama maar onder Trump who doesn’t talk the wanted political correct liberal left jargon however..

  En aangezien NEEderland ook in die EUSSR zit:

  Je kan wel denken het haalt toch niets uit maar niets doen is ook geen optie en de scheuren in de op barsten staande kruik zullen hiermee alleen maar groter worden dus wat let je en te verliezen heb je sowieso niets meer met deze misdadigers der bedrijfslobbyisten die zich voordoen als “volksvertegenwoordigers”!!! :

  https://volksmotievanwantrouwen.petities.nl/

 3. Hoeder zei:

  De rol van de MSM is ronduit walgelijk. Het echte nieuws hoor je ook niet via hen. Helaas zijn veel mensen daar nog niet achter.

 4. AllIWant zei:

  Het enige dat Trump op deze manier echt ‘GREAT. maakt is de rente op Anerikaans schuldpapier.
  Heeft hij dat zijn kiezers ook beloofd?

  Waar een flinke slok ‘goodwill’ naar de rest van de wereld intussen wel eens op zijn plaats zou zijn kiest Trump stoer voor de confrontatie.

  Hij en wij zullen het bezuren.

 5. Maarten2 zei:

  Wat ze ook lullen over meneer Trump, het is tot nu een man naar mijn hart!
  Grote molen? oké, maar toch…
  Dat enge duitse k.dt wijf op d’r nummer zetten: Onbetaalbaar!

 6. Johan P zei:

  @AllIWant:
  Trump had graag al gewerkt aan het reduceren van de staatsschuld, maar de gevestigde garde van beide partijen maken het nu niet bepaald gemakkelijk. De republikeinen hebben een meerderheid in zowel senaat als het congress, maar verrekken het om Trump te steunen.
  Overigens kun je zeggen wat je wilt, maar Trump is nu eenmaal een zakenman die uiteindelijk een deal zal maken. Maar daarbij houdt hij dus wel de Amerikaanse belangen (terecht) belangrijker dan die van andere landen. En op het gebied van de staatsschuld mag hij dan zijn verkiezingsbeloftes nog niet hebben waargemaakt, dat neemt niet weg dat hij in het eerste jaar al meer verkiezingsbeloftes heeft waargemaakt dan die liegende Rutte in alle jaren dat hij de zaak ‘bestuurt’.
  Plus natuurlijk dat Trump veel duidelijker voor het belang van het land dat hij leidt kiest dan Rutte ooit heeft gedaan. Die ziet Nederland liefst in de afgrond verdwijnen, omdat hij dan zijn vetbetaalde Brusselse baantje straks krijgt.

  Ik snap best dat veel mensen Trump lomp vinden, vaar ik verkies een lomperik die zijn beloftes houdt toch echt boven een welbestraapkte leugenaar.

 7. AllIWant zei:

  @Johan P: dank voor uw reactie.
  Een beknopt antwoord mijnerzijds.

  – natuurlijk snakken mensen naar iemand met ‘daadkracht’ in de politiek,

  – Trump zal na ruim een jaar hebben moeten erkennen dat een succesvolle ondernemer nog geen garantie is voor een succesvolle regeerder,

  – niet het wenselijke/profijtelijke nastreven, maar hetgeen mogelijk/haalbaar is,

  – de enige overeenkomst is dat uiteindelijk wordt afgerekend op grond van het resultaat,

  – Trump heeft veel beloofd (belastingverlagingen, schuldenreductie, ‘Amerca first & Great’, economische boost, droogleggen van het moeras, strenger vreemdelingenbeleid, Mexicaanse Muur, vernieuwen infrastructuur enz., enz.)

  – opportunistisch, vaak tegenstrijdig, soms zelfs volmaakt onuitvoerbaar,

  – maar dat was de verkiezingscampagne in het teken van de right wing,

  – met nationalisme en protectionisme wordt het paard achter de kar gespannen, in een tijd waarin de mondiale verwevenheid op zoveel gebieden al lang een voldongen feit is,

  – kiezen voor America zou moeten betekenen kiezen voor samenwerking met landen die America hard nodig heeft,

  – met het instrument van de handelsoorlogen (Rusland, China, Duitsland) beschadigt Trump zichzelf, zijn land en de wereldeconomie,

  – als de kar slechts nog door de oorlogsindustrie in gang kan worden gehouden, zou iedereen moeten weten hoe laat het is.

Comments are closed.