Franse politie valt NGO asielzoekerscentrum in Bardonecchia ( Italië ) binnen ( video)

Boze gezichten van Italiaanse zijde, toen een groep Franse douanepolitiemensen een Italiaanse “AZC” op het station  van het vlak bij de Italiaans Frans gelegen grens gelegen plaatsje Bardonecchia binnen vielen om een Nigeriaanse gelukszoeker te onderwerpen aan een urinetest, omdat ze dachten dat hij drugs had gebruikt.

De Franse douanepolitie is zonder toestemming een ruimte vlak bij het station van Bardonecchia binnengegaan die wordt beheerd door de gemeente,  en waar sinds het begin van de winter vrijwilligers van de Turijnse NGO Rainbow4Africa werken. Zij trachten door Frankrijk  afgewezen gelukszoekers die via de Scala bergen op de grens tussen Italië en Frankrijk terug willen vluchten naar Frankrijk te helpen.

“Ze hadden geen recht om binnen te komen, geen recht”,  – legt de boze  burgemeester Francesco Avato  van Bardoneccia uit – “Dit zal de eerste en laatste keer zijn. Ik ben erg boos en teleurgesteld over wat er is gebeurd.”

Op de deur van de ruimte, vlakbij het station van Bardonecchia, is een bordje bevestigd ondertekend door de burgemeester zelf, waarop staat dat alleen de vrijwilligers van de NGO en de culturele bemiddelaars van de stad toegang hebben. Het gemeentebestuur van Bardonecchia heeft de prefectuur en het politiebureau hiervan onmiddellijk in kennis gesteld.

E.e.a. gebeurde afgelopen week  vlak voor 21.00 uur. Franse douane politieagenten kwamen de kamer binnen met een migrant die uit een trein was gehaald  die net op het station was aangekomen. Zij vertelden  de aanwezige  vrijwilligers dat zij het toilet zouden gaan gebruiken om de migrant te dwingen om een urinetest te ondergaan. De aanwezige vrijwilligers probeerden uitleg te vragen, maar zonder succes.

“Ze waren allemaal zeer geschokt – zegt  een NGO medewerkster  die getuige was van de inval van Franse politieagenten   De jongen werd onder dwang naar de kamer van de NGO gebracht.  Zij vervolgde haar verhaal door te vertellen  dat de Nigeriaanse man komend uit Parijs  in het bezit was van een treinkaartje naar Napels. “Vijf van hen haalden hem van de trein en onderwierpen hem aan een urinetest in de ruimte van de NGO. De vrijwilligers probeerden hen daarvan te weerhouden door te zeggen dat het een schending van zijn rechten was, maar dat is niet gelukt. Toen de test negatief bleek vertelden zij hem dat hij na het terugkrijgen van zijn persoonlijke bezittingen vrij was om te gaan.  De man begreep niet eens wat er aan de hand was en sprak geen Frans.

De Italiaanse regering heeft inmiddels de Franse ambassadeur op het matje geroepen.


4 Reacties

  1. nobody zei:

    Dit zou massaal moeten gebeuren door alle douaniers (??? er zijn toch geen grenzen meer) en wel in heel Europa. Kijk, dan spreek je van moedige Europese mannen/vrouwen.

  2. Jan zei:

    De EU zet de verhouding tussen EU landen op scherp door de buitengrenzen open te houden, dit is nog maar het begin. De wal zal het schip keren.

Comments are closed.