Gedenkwaardige uitspraken van grote Nederlandse staatslieden

Vooruit, de redactie heeft zichzelf een duwtje gegeven. Na zo veel kritische berichten over Nederlandse politici en dan met name Tweede kamer- en kabinetsleden, is het toch wel eens tijd gedenkwaardige uitspraken van deze altijd nijvere voor uw belangen opkomende groepje mannen en vrouwen weer te geven, waardoor zij eens in het welverdiende zonnetje komen te staan.

Mocht een licht gevoel van onpasselijkheid zich na het lezen van deze eerste alinea nu al van zich meester maken, verman u, want enige dank voor hen die bij nacht en ontij  24 uur per dag en dat 365 dagen per jaar klaar staan om ons land en daarmee u de verdiende plaats op de politieke wereldkaart te geven, is toch op zijn plaats.

Maar eerst even, hij is politicus, maar toch, een plek van aandacht of zelfs een moment van stilte voor de Rotterdamse wijkagent  Wim Rietveld :

Sinds januari 2013 ben ik wijkagent in Cool Zuid. Samen met uw hulp houden we de wijk leefbaar en veilig. Heeft u info? Mail me: wim.rietveldt@politie.nl

En als u de onderstaande screenshot tot u heeft genomen, stuur Wim,  een echte held,  even een mailtje. Nee, niet natuurlijk met de tekst, “Wim had ze rustig laten zitten en gewacht tot het pand was ingezakt “, dat zou niet netjes zijn en geen respect tonen voor krakers.

 

Terug naar de gedenkwaardige uitspraken :

 1. Nederland is een narcoticastaat
 2. Nederland is niet gevraagd !! i.v.m. mogelijke aanval op Syrië
 3. Zou Syrië door de VS worden aangevallen, dan heb ik daar begrip voor

Ja, en nu nog even de namen erbij van de kabinetsleden, die nadat u de inhoud van het gezegde tot u heeft kunnen laten inwerken , die dit gezegd hebben.

Nederland is een narcoticastaat, dat is de uitspraak van de zojuist uit de winterslaap ontwaakte Minister van Veiligheid en Justitie, Ferdinand Grappenhaus. Ademloos over zo veel wijsheid , ga je dan op de rand van je stoel zitten, in afwachting van wat deze voormalige “advocaat ” denkt daaraan te gaan doen. Nu , niets natuurlijk.

Nederlands is niet gevraagd i.v.m. de mogelijke aanval op Syrië. Dat is nu een typisch  geval van de importantie van de Nederlandse strijdkrachten ter land, ter lucht en ter zee volledig over het hoofd zien. Trump, je bent gewaarschuwd, wil je die klus samen met wat bijelkaar gesprokkelde militairen van Frankrijk, Engeland, Australië zelf opknappen, dan niet later bij ons uit komen huilen. Had je ons maar moeten vragen, Pang , pang roepend, waren zelfs de Russen in paniek Syrië uit gevlucht. O, ja de spreker, onze Stealth minister, Stef Blok.

Ja, en mocht het dan toch zo ver komen, wij hopen van niet, dan horen wij Ank Bijleveld die in de keuken net de spruitjes aan het afgieten is, tegen haar man Riekele die in de woonkamer voor de TV het NOS nieuws volgt roepen, “geeft niets hoor, ik heb er wel begrip voor “, daarmee doelend op de Amerikaanse aanval . Dat Ank ook nog even had gesproken met de Amerikaanse Minister van Defensie en haar visie ook persoonlijk had over kunnen brengen moet voor Trump c.s. een hele geruststelling zijn. Stel je voor Syrië aanvallen en dan vanuit den Haag te horen krijgen dat  Ank niet amused was en dat gaat je toch niet in de koude kleren zitten.

Riekele is trouwens een stijgende ster aan het politieke firmament, want hij stond nummer 6 op de CDA kieslijst in de gemeenteraads- verkiezingen dit jaar voor de gemeente Hof van Twente.

Waar een klein land groot in kan zijn .

 


5 Reacties

 1. Roepiedeltoetie zei:

  Nooit gedacht dat ze zo roofzuchtig zijn, begon met balvanellende en de wanhoopscheffer, op bezoek bij bush?

 2. Ruud Steunassen zei:

  `wanhoopscheffer´ vond vanavond dat een minister of diplomaat niet moet toegeven aan de Russen. Rond zessen gezien op het Journaal. Moet uitgerekend hij zeggen. Moest meteen denken aan wat Roepiedeltoetie hier boven beschrijft. Een stel scholieren, diep onder de indruk van het Witte Huis en zijn bewoner, de baviaan Bush.

 3. Stij H. zei:

  Terwijl de cowboy tweets onder de Russische dreiging al bescheidener worden, zegt Rutte dat “Wij” begrip hebben voor een PROPORTIONELE vergeldingsactie tegen de VERMOEDELIJKE dader van de VERMOEDELIJKE gifaanval.

  Er zijn al vermoedelijke krokettendraaiers van hun fiets gevallen, vermoedelijk doordat een hond over het fietspad liep.

 4. joepiejee zei:

  De ongekende brutaliteit waarmee het zgn. nederige Nederland zich zonodig moet manifesteren, daar zit wel de Nieuwe WereldOrde achter!

 5. Tonnie van der Heijden zei:

  Vermoedelijk zijn ze zelf schuldig aan de raketaanval op Syrie.
  Hoe zit het met de onderste steen?
  Waarom horen we daar niets over of weet je zelf RUTTE dat je schuldig bent, anders zwijg je niet, samen met je maatjes.
  Och wat leven we toch in een DEMOCRATISCH land ……
  Zo behulpzaam voor de gelukszoekertjes altijd maar aan hun wensen denken en er ook nog aan voldoen, terwijl je eigen volk crepeert nee wij krijgen geen geld voor zorg en huis en meubels en een zakgeld en er niks voor hoeven te doen. DAT noemen wij KLAPLOPERS. Opzouten kabinet jullie deugen niet.

Comments are closed.