Met het kabinet Rutte 3 op naar de volgende leugens

Wie,  zoals wij gisteren de tijd had om in ieder geval een deel van het Tweede Kamer debat over de afschaffing van de dividend belasting en de bijbehorende maar “verdwenen” memo’s te kijken , zal indien hij dat nog had,  zijn laatste stukje vertrouwen in de politiek kwijt zijn.

De oppositie deed haar best om het rampenkabinet Rutte 3 een duwtje te geven waardoor er mogelijk nieuwe verkiezingen zouden kunnen worden gehouden, maar dank zij de ijzeren grip die Rutte op zijn coalitiegenoten heeft, allen om voor hen geldende redenen bang voor hun politieke toekomst, haalde de door de oppositie gezamenlijke ingediende motie van afkeur het niet.

Slechts Kees van der Staay van de SGP vond het indienen en steunen van de motie “een brug te ver”, terwijl je toch juist van een man die meer op de bijbel vertrouwt dan zich zelf had mogen verwachten, dat een stukje gefingeerde politieke eerlijkheid nu wel op zijn plaats was geweest. Maar God dacht er kennelijk anders over en “appte “Kees wat hem te doen stond; heulen met de vijand.

De premier zelf stond weer te blaken van de hem bekende hautaine houding, zie mij eens, ik was er gewoon even niet “on top of my mind ” toen mij vragen over het al dan niet bestaan van memo’s werd gevraagd en daarmee was het voor Rutte eigenlijk wel een gelopen race.

Duidelijk mag zijn, dat na overleg tussen Rutte en de fractievoorzitters van de coalitiepartijen in het Torentje voorafgaande aan het debat werd afgesproken dat de rangen gesloten moesten blijven, want nieuwe verkiezingen hadden een aardverschuiving betekend in het vaderlandse politieke landschap, waarbij de huidige regerende partijen in de oppositie waren terecht gekomen.

Kortom, lezers, het beste kunnen wij alles samenvatten met slechts een foto, die wij u hier tonen. Wij wensen u dan ook een plezierige koningsdag toe.

 


19 Reacties

 1. Victor zei:

  De schimmige manier waar deze zaak mee gedaan is zou moeten betekenen dat de regering zonder wachtgeld het gevang in moet, de vraag in de kamer had moeten zijn wie heeft hier voordeel van, shell en Unilever misschien, dagje administratie per jaar minder, vestiging buitenlandse bedrijven zie ik ook niet echt voordeel, de beleggers in deze bedrijven misschien een voordeel, al blijft bijna overal dividend ook inkomen dus de ingehouden belastingen zijn in 99% van de gevallen ook te verrekenen met de belasting opgave als particulier in iedergeval, institutionele beleggers voor wat ik weet ook in de winst verlies rekeningen.

  De enige die niet deze belasting kunnen verhalen zijn trust en stichtingen in bepaalde belasting paradijzen, daar deze geen belasting betalen daar of heel weinig, zullen deze constructies de dividend belasting niet kunnen verrekenen.

  Nu zijn er in Nederland een aantal mensen met deze constructies en het heeft er alle schijn van dat deze mensen de enige zijn met voordeel door deze veranderingen in de belasting regels, ook zijn de geruchten dat een van deze families grootaandeelhouder is van minimaal 1 een van de bedrijven die deze verandering heeft opgedrongen aan de regering, ook heeft deze familie een aantal schimmige constructies bij een bepaalde bank op de kanaaleilanden, iets met een rood schild naar alle waarschijnlijkheid, het heeft er dus alle schijn van dat dit een koninklijk cadeautje is.

 2. Hoeder zei:

  Het was te verwachten. De huidige generatie politici zijn opportunisten, waarbij uitsluitend het eigen belang geldt. Wie nog op dit zooitje leugenaars blijft stemmen, heeft geen hersens.

 3. Corné zei:

  VerNEEderigNSBland, het land van aars maden; de poliziek en media in het kontgat van Prutte en het dom volk in het kontgat van Koning Pils!!!

 4. Tonnie van der Heijden zei:

  Dat wegtik ook wel dat ik al 8 jaar genaaid wordt door Pinokkio,daarom niet meer naar de stembus. Het naaien gaat toch door,er horen maar 120 zetels in de kamer te zijn als 20% volgens jullie niet meer opkomt en toch hebben 150 idioten een baan in de 2e kamer rara hoe kan dat?
  Het gaat ook steeds slechter met het koningshuis maar jullie verdraaien de cijfers.

 5. Stijn zei:

  @Victor: het stiekeme koehandeltje scheelt de schatkist wel even € 1,5 miljard aan inkomsten, op te brengen door de belastingbetaler.

  En voor zover u het nog niet wist: het epicentrum van Paradise Island (hoofddraaischijf van kapitaalstromen voor fiscale constructies) ligt aan de Noordzee (voor wat, hoort wat).

 6. Roepiedeltoetie zei:

  Al de zoveelste keer dat ie er mee wegkomt volgens mij heeft hij een abonnement, een tienrittenkaart?

 7. watergeus zei:

  ik zeg het nog maar een keer de oppositie in de tweede kamer heeft geen meerderheid dus oppositie voeren heeft geen enkel nut de partijen die de regering gevormd hebben VVD CDA D66 en CU vallen elkaar niet af dus van mede oppositie voeren is bij die partijen geen sprake dan hebben ze ook de SGP nog als rugge steun dus PVV,GL,FVD,PVDD ,DENK,en de ouderenpartij kunnen debatteren tot ze een ons wegen het helpt dus niets want ze behalen nooit een meerderheid om iets weg te stemmen of te veranderen het is niet voor niets dat Buma Pechtold en Segers als fractie voorzitter van die partijen in de kamer zijn gebleven desidenten krijgen in die partijen geen ruimte ieder fractie lid moet gehoorzamen om de regering in het zadel te houden daar om heb ik het gehad met het politieke bestel in Nederland zo als het nu verworden is.

 8. jjonge zei:

  Premier te nauwer nood ontkomen aan een levensfunctie eindigend ongeluk.

  Onze Premier de Hr. Rutte is tijdens zijn rit, te nauwer nood ontkomen aan een ernstig ongeluk.
  Bij het invoeren van een door hem en voor hem wel zeer welvallige regel, “het uitbreiden van de feitelijkheden” is de Hr. Rutte van het rechte pad afgeraakt en over de dubbele streep op de linker weghelft gekomen. Gelukkig heeft hij in zijn commentaar vermeldt hier nog eens goed naar te kijken.

  In een eerder voorkomende dergelijke situatie kon hij nog net de bus van de Hr. Teeven ontwijken.

  Door reizigers die met de hand op hun hart wisten te verklaren dat feitelijkheden vaak op een hoop gegooid worden en hoewel niet in een la, dan toch zeker op de andere tafel terecht komen, en door de invoering van de regel “uitbreiding van feitelijkheden” is het ongeluk voorkomen.

  Helaas is de rechthebbende partij, door toepassing van uitbreiding van feitelijkheden, bestraft met een jaarlijkse boete van € 1,4 miljard.

 9. AllIWant zei:

  @watergeus: dat wordt dus bedoeld met ‘parlementaire democratie’. Het ‘partijkartel’ regeert met de Kroon op het hoofd. Geen doorkomen aan.
  De partij- (fractie-) discipline verlamt elk initiatief vanuit de persoonlijke/individuele verantwoordelijkheid. (Dat is in flagrante tegrenstelling met de voorgeschreven democratische principes van kamerleden).

  Als het dan – door de dunne meerderheid van slechts 1 zetel – kielekiele lijkt te worden voor de coalitie, is er altijd wel een oppositioneel splinterpartijtje te bewegen tot ‘constructief’ stemmen, of moeten vertegenwoordigers van oppositiepartijen (zoals ook nu is gebeurd) uitgerekend op het moment suprèm naar de tandarts of zijn anderszins verhinderd om aan de stemming mee te doen.

  (Rutte-4 is op die manier – desgewenst – ook nog best haalbaar)

 10. Henki zei:

  Wat een vies spel wordt in dit kikkerlandje politiek gespeeld.Oppositie is bewust uitgeschakeld en de SGP is ook onbetrouwbaar m.i.

 11. watergeus zei:

  @AiiiWant, jou reactie en mijn reactie geven goed weer wat er aan de hand is in de tweede kamer jammer dat veel mensen dit niet zien dus wat mij betreft kunnen die partijen die niet deelnemen aan de regering net zo goed 4jaar thuis blijven want er is geen door komen aan op deze manier om de regering bij te sturen dit vind ik geen parlementaire democratie meer samen gevat we hebben geen volksvertegenwoordigers meer maar een bedrijvenlobby .

 12. Bennie Groot zei:

  Ik vind onze huidige MP 1 van de beste sinds wo2. Altijd maar dat gezeur van iedereen over zijn geheugen. We maken allemaal fouten, dat is niet meer dan menselijk. Hij doet het gewoon goed en heeft goede bedoelingen dus een beetje positieve ondersteuning kan hij best gebruiken. Wat mij betreft door naar een 4de regeringsperiode en zeker met de coalitiepartners CDA, SGP en D66. Hulde aan onze Mark!

 13. Stijn zei:

  —>WOW!@Bennie Groot<—

  Toch nog een sterk stuk in een versleten broek?
  Zelfs de anders volkomen kritiekloze 'kwaliteitskranten' van de MSM weten zich geen raad meer met 'onze Mark'. Vragen zich alleen in opperste verbazing af hoe het mogelijk is dat de man nog steeds in het Torentje zit.
  Is het zijn 'Teflon X-factor'? Zijn immer energieke uitstraling van een tandpastareclame?
  Aan zijn betrouwbaarheid kan het in ieder geval niet liggen.

  Toch nog een paar positieve eigenschappen? Rutte maakt er geen geheim van hoe de hedendaagse Nederlandse politiek (onder zijn leiding) in elkaar zit. Als geen ander is hij als een derdehands autohandelaar in staat om JA en NEE gelijktijdig te verkopen en de Nederlanders braaf knollen voor citroenen te laten slikken.

  De onthutsende details vindt u tegenwoordig al in de MSM.
  Daarom zijn wij erg benieuwd waaraan 'onze Mark' uw verrassende lofprijzingen precies te danken heeft.

 14. Corné zei:

  Ja, die tot aan de oksel flink bruine arm van van der Staay, zoals dat enge gereformeerde klerelijers zoals hij betaamd!

Comments are closed.