Miljoenen Afrikanen op weg naar Europa, de dijken staan op barsten

Reeds menige malen hebben  wij aandacht besteed aan de migratiegolven, waartegen door de niet op hun taak berekende politiek in elkaar geflanste golfbrekers in de EU  niet bestand blijken te zijn.  De dijkbewakers, in het gewone leven ook wel politici genoemd,  signaleren door het afgeven van codes in vrolijke kleuren wel wat het land te wachten staat, maar daar blijft het op een enkele zandzak leggen na,  dan ook bij.

Wij kwamen een boek tegen geschreven door een auteur met een lange staat van dienst in Afrika waar hij o.a. correspondent was van de  Franse kranten “le Monde ” en “l’Opinion “, een man met een grote mate van lokale ervaring in “donker Afrika “.  Wij hebben het over Stephen Smith en zijn boek “la Rue vers l’Europe ”  ( de weg naar Europa ) , waarin Smith die tegenwoordig aan de Duke Universiteit in South Carolina (VS) doceert een angst aanjagend scenario schildert. De ondertitel luidt dan ook niet voor niets “La jeune Afrique en route pour le vieux continent “, ( jong Afrika op weg naar het oude continent ) , waarmee hij aan wil geven wat de EU dijkbewaarders te wachten staat.

Een andere Franse krant “le Point” kopte in een lovende recensie , “Migrations : « La Ruée vers l’Europe », le livre qui dérange , met de titel van het boek , “dat stoort”, want de Europese elite en de Gutmenschen zullen niet blij zijn met de conclusies in het boek.

De migratie vloedgolf vanuit Afrika zal over dertig jaar 150 tot 200 miljoen jonge Afrikanen bedragen, terwijl dat er momenteel slechts enkele miljoenen zijn.

Hoe Smith aan deze getallen komt  ? Zeer eenvoudig . De Afrikaanse politieke leiders en hun wegkijkende Europese collega’s zijn verantwoordelijk voor deze exodus. Met bakken geld probeerde en probeert de EU het tij te keren, maar het gedoneerde geld, ruim 60 miljard in nog geen 40 jaar tijd, vloeit even hard nadat het Afrika bereikt heeft terug naar Zwitserse en Luxemburgse banken, waar Afrikaanse potentaten hun rekeningen hebben.

Er bestaat tot op de dag van vandaag  een oud diep ingewortelde gedachte bij Afrikanen dat het hebben van veel kinderen gelijk staat rijk zijn. Kinderen  zorgen voor hun ouders en hoe meer nakomelingen, ook bij verschillende vrouwen je op de wereld zet,  hoe beter je kunt genieten van de dagelijkse rust.

En bij gebrek aan mensen die zelfs maar een poging doen Afrikanen er op te wijzen dat  welvaart slechts echt bereikt kan worden indien je de oude levensstijl van je (voor)ouders doorbreekt,  door zelf aan de slag gaat en niet de hand op houden, blijft het tobben in practisch alle Afrikaanse landen. Nee, de talloze van het spelen van “Gutmensch ” afhankelijke organisaties  en dito politici , blijven doorgaan met  hun vernietigende werk door de belastingcenten van EU burgers in een bodemloze put te gooien.

Tussen 1930,  de koloniale tijd en 1960,  toen de ontwikkelingshulp begon, steeg het aantal Afrikanen van 150 naar 300 miljoen. In 1989 waren het er  reeds 600 miljoen en in het jaar 2000 werd het cijfer van 1 miljard overschreden, terwijl  in 2050 het volgens de VN 2.5 miljard zullen  zijn en aan het einde van deze eeuw 4.85 miljard. Het gemiddelde inkomen van een Afrikaan bedraagt momenteel tussen de 2  en 5 euro per dag, ofschoon de kosten van levensonderhoud  natuurlijk wel navenant zijn.

Hoeveel European zijn er ? Momenteel bedraagt het aantal inwoners van de EU circa 510 miljoen, maar door dat wij “minder ons best doen” , zullen dat er rond 2050 nog maar slechts 450 miljoen zijn. Wil Europa de verhouding tussen zijn actieve en niet-actieve ( met name de ouderen)  bevolking op een economisch verantwoord niveau houden, dan moet het volgens een rapport van de VN dat al dateert van het jaar 2000 elk jaar 13 miljoen migranten binnenlaten. Volgens een enquête van het onderzoeksbureau Gallup wil 42% van de Afrikanen tussen vijftien en vijfentwintig jaar emigreren. Cijfers waar wel enkele grote vraagtekens bij gezet dienen te worden.

Een somber scenario gebaseerd op drijfzand van een stel pessimisten of toch realisten?

Een ding staat vast,  de jonge Afrikaan die in zijn eigen land geen toekomst ziet zal in vermeerderde mate trachten de weg naar Europa te vinden en zich niet laten afhouden door de paar grensbewakingschepen die de EU rond heeft varen. De mensensmokkelindustie  wordt meer geprofessionaliseerd  en de EU staan zware tijden te wachten , waarop men geen antwoord heeft of …. wil hebben ?

Het zou een utopie zijn te denken wat de politici u trachten voor te houden dat wij deze migranten nodig hebben om onze pensioenen in stand te kunnen houden en te denken dat hiermee de problemen van de  vergrijzing kunnen worden gestopt.

Migranten nemen in het kader van de gezinshereniging al snel hun vrouwen,  opa en oma mee,  en daar het merendendeel geen werk zal vinden, zorgt dit nu reeds voor een stijgende financiële druk op ons sociale stelsel.

Nog maar wat meer ontwikkelingshulpgeld  te besteden aan betere levensomstandigheden om de Afrikanen te verleiden in hun eigen land te blijven en als bijkomstig effect  daar zelf door middel van werken iets op te zetten ? Foute gedachte , want hoe meer de levensverwachting in Afrikaanse landen stijgt, hoe sneller de bevolking groeit en meer jonge Afrikanen die inmiddels denken “hoog opgeleid ” te zijn, hun kans naar Europa zullen wagen.

Laat u dus niets wijs maken door de linkse politiek, de kerken en andere z.g. “hulpverleners “. Het enige wat zij doen is u, als Europeaan  verder de problemen in te helpen, daar de politiek het af laat weten.  Slechts een snoeiharde migratiepolitiek,  met als voorwaarde dat een migrant kan aantonen dat het land van keuze op deze migranten met de benodigde kwalificaties zit te wachten, een streng terugzend beleid , kunnen misschien nog zorgen voor een enigszins leefbare EU en ….. Nederland.

Maar u weet, daar zijn onze “dijkbewaarders in den Haag ” niet voor aangenomen, ofschoon u ze daarvoor wel mede  heeft gekozen.

En ten slotte een vraag : zeer lang geleden, een eigen “tuintje” hebbend, waar uw redacteur zijn eigen plantjes mocht zaaien, waren daar ook Afrikaantjes bij . Dat zal tegenwoordig in het sociale paradijs wel niet meer mogen, maar misschien dat u dat beter kunt vertellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


4 Reacties

 1. salvar zei:

  stuur berichten naar Afrika dat de geldkraan dicht gaat in nederland.
  anders om doen ze ook van kom maar kom maar je hoef niets te doen alleen je hand ophouden.
  de samenleving doet de rest wel.

 2. Gerrit zei:

  Die cijfers en prognoses zijn veel te optimistisch. Het gaat dit jaar knallen, alles wijst erop.
  Oorlog in het Midden-oosten, geweld en verkrachtingen in europa, en de collaps van de dollar. Et voila, de gewilde chaos die de NWO zal inleiden.
  Hoop en redding ligt alleen bij De Vader en De Zoon.

 3. Rienus zei:

  Migranten nemen in het kader van de gezinshereniging al snel hun vrouwen, opa en oma mee, en daar het merendendeel geen werk zal vinden, zorgt dit nu reeds voor een stijgende financiële druk op ons sociale stelsel.

  Persoonlijk vind ik die conclusie zeer optimistich alsof het daarbij blijft. Ze nemen hun gemis aan niveau mee (dat is geen verwijt, daar kunnen die mensen weinig aan doen). Inclusief hun agressie, dus dit gaat geheid bloedrig mis.

 4. only you zei:

  Die stroom indammen want zij brengen met al hun ellende deze ook hier alleen Soros kan in zijn handjes wrijven want die vind centjes verdienen belangrijker?

Comments are closed.