Nachtelijke aanval van de Fransen op Syrië een fiasco ( Video)

Wat in de Nederlandse MSM over het functioneren van de eigen overheid en in dit geval de strijdkrachten haast nooit naar buiten gebracht zal worden, namelijk het falen van een met veel bombarie gepresenteerde gelukte missie, lukte in Frankrijk wel.

Met de aanhef , “het fiasco van een aanval” presenteerde het Franse nieuws op TV2 zaterdagavond een verhaal dat menige Franse generaal met het schaamrood op de kaken zal hebben bekeken.

“Alle raketten die door Frankrijk en waarschijnlijk ook door bondgenoten zijn afgevuurd, hebben hun doel bereikt.” Dit is wat generaal François Lecointre, chef van de defensiestaf, in een officiële mededeling op TV zei,  na de westerse aanvallen op  Syrië.

Maar wat hij “vergat “erbij te vertellen, was van toepassing op de raketten die wel hun doel bereikten,  een leugentje om bestwil, want door technische storingen bereiktken slechts een klein deel van de afgevuurde raketten hun beoogde doelen.

Drie Franse fregatten voorzien van raket laceer installaties  bevonden zich tijdens de aanval in het Middellandse Zeegebied, elk uitgerust high-tech raketten. Maar het fregat Aquitaine slaagde er niet in zijn drie raketten af te vuren, net zoals het fregat Auvergne. Alleen Languedoc slaagde erin de beoogde 3 raketten af te vuren, hetgeen natuurlijk zeer  verontrustend is.

De vijf  ook tijdens de aanval ingezette Rafale jacht bommenwerpers  moesten elk twee Scalpraketten afvuren, maar ook dat lukte slechts gedeeltelijk. Een van de toestellen kon zijn raket niet afvuren en moest deze in overeenstemming met de veiligheidsprocedures in zee laten vallen alvorens te landen, omdat een landing met een op scherp staande raket te gevaarlijk is. Elke raket kost 850.000 euro.  De oorzaak van de storing wordt onderzocht.

PS. en mocht u aan het einde van de video ( TV2 nieuws) zien dat Manueal Valls naar Barcelona is, dat klopt, de voormalige Franse premier die in Barcelona is geboren, wil een greep doen naar het burgemeesterschap in die stad namens de socialistische partij.

 


2 Reacties

  1. Stijn zei:

    Dezelfde Fransen die denken dat zij zelf intellectueel veruit superieur zijn aan de rest van de mensheid? 🙁

  2. obsidiaan zei:

    Beetje hetzelfde verhaal als bij mijn voorgaande auto van Franse makelarij.
    Technische storingen in overvloed.
    En regelmatig het doel niet bereikt.

Comments are closed.