Staatssecretaris Zuhal Demir : Waarom hebben wij in Nederland niet zo’n politica ?

Waarom heeft Nederland niet politici van het kaliber  als de Belgische Staatsecretaris voor Gelijke kansen en Armoedebestrijding, Zuhal Demir, of  Staatssecretaris voor Vluchtelingenzaken Theo Francken ?

Dat de rot in het Nederlandse politieke stelsel al geruime tijd heeft toegeslagen, zal u niet onbekend voorkomen. Kijk hier wat de Belgische Zahil Demir in de Belgische MSM liet plaatsen en hetzelfde bericht ook op haar Facebook pagina plaatste.

Vervang het woord België met Nederland, Genk met Amsterdam of Den Haag, de partij “Islam”door Denk of Nida,  en u weet wat u mist en…. spijtig genoeg met de huidige koers van Rutte 3 ook niet zult krijgen. In tegendeel, kijk naar Amsterdam. Maar om het bericht van  Zuhal Demir ( van oorsprong islamitisch)  te lezen kijk eerst even naar de screenshot compilatie van de Belgische media :

De partij ‘Islam’ , ‘Be One’ van Abou Jahjah, de rijschool voor ‘enkel vrouwen’…

We kunnen de alarmklok blijven negeren en steeds weer op ‘snooze’ drukken als dergelijk nieuws opduikt. Ik hoor nu al de stemmen van diegenen die dit gaan relativeren en helemaal zo erg niet vinden.

Maar je kan er niet om heen. Het openlijk verwerpen van de gelijkheid tussen man en vrouw en de oprichting van islampartijen die dwepen met de sharia of buitenlandse dictators, zijn een realiteit.

Het heeft geen zin om alleen maar onze afschuw uit te schreeuwen over dit soort extreme uitwassen. De partij ‘islam’ is het topje van de ijsberg. Het is wat boven het wateroppervlak uitsteekt en wat we terecht met duidelijke woorden veroordelen. Maar het fundament is de ijsberg er onder. En die laten we te vaak ongemoeid in het publieke debat en de politiek.

‘Islam’ is een interpretatie van een religie die we nooit zouden tolereren als het een politieke partij was. Zoals vandaag bleek. En gelukkig maar.

Het wordt echter hoog tijd dat we beseffen dat islam voor velen niet louter een religieuze belevenis is. Maar een maatschappijvisie die haaks staat op de normen en waarden die wij hier koesteren. Zolang we dat niet onder ogen zien, zal de ijsberg blijven groeien. Net als de pieken boven de waterlijn.

Vlaanderen is religie gaan beschouwen als iemands innerlijke overtuiging die weinig tot geen invloed heeft op de maatschappij. Dat hoort het ook te zijn. De islam, zoals velen ze interpreteren, is dat niet. Het is geen toeval dat in Turkije de politiek opmars van Erdogan hand in hand gaat met oprukkende islam. De ene versterkt de andere.

We kunnen blijven doen alsof dit een buitenlands verhaal is, maar dat is het niet. Het Turkse regime en radicaal, islamitische regimes hebben vandaag een poot aan de grond in Vlaanderen. En die wordt steeds sterker.

In mijn eigen thuisstad Genk is Milli Görüs, een organisatie die rechtstreekse banden heeft met het Turkse regime, op zoek naar een gebouw om een school op te richten. Is er iemand die gelooft dat dit gebeurt in het kader van een betere samenleving? Gelooft u oprecht dat daar gelijkheid van man en vrouw centraal gaat staan? Dat holebi rechten daar vruchtbare grond vinden?

Ik herhaal het: we kunnen blijven op ‘snooze’ drukken als de alarmklok afgaat, maar het is bijna te laat.

Het is aan de politiek om het voortouw te nemen. Sinds ik mijn kandidatuur gesteld heb voor het burgemeesterschap in Genk, krijg ik steeds dezelfde opmerking: “Je hebt nogal wat Turken kwaad gemaakt met je uitspraken over Erdogan. Hoe maak je dat goed?”. Mijn antwoord is steeds hetzelfde: ik heb niks goed te maken. Als Erdogan hier vrouwen van Turkse origine oproept om minstens 5 kinderen te maken? Als in Turkse moskeeën wordt opgeroepen om mensen te verklikken die anders denken? Als Koerden ook hier in angst leven voor de lange arm van Erdogan? Dan is het mijn taak om als Vlaamse politica te zeggen dat zijn maatschappijvisie niet verenigbaar is met de Westerse. En ik verwacht hetzelfde van mijn collega’s.

Ik hoef uw stem niet als ik daarvoor in ruil plaats moet maken voor meer ongelijkheid tussen man en vrouw. Dat is het mij niet waard. Er is geen plaats voor religieus fanatisme en buitenlandse dictators of een mix daarvan, in Vlaanderen. Ik reken op de stemmen binnen die gemeenschap die dat ook niet willen. Dat zijn de mensen die ik wil ondersteunen. De anderen wil ik van hun ongelijk overtuigen.

Ik wil geen partijen viseren. Dit moet de partijpolitiek overstijgen. Maar ik wil wel een oproep lanceren. De vraag ‘hoe moet ik de moslimstem binnenhalen?’, mag niet meer beantwoord worden door het voeden van een maatschappijvisie die gelijkheid en mensenrechten ondermijnt. Dat gebeurt vandaag nog wel. De verantwoordelijkheid van de politiek is hierin verpletterend. Het is onze plicht om de democratie en de mensenrechten te verdedigen. Niet om ze uit te verkopen of er de lieve vrede mee af te kopen. Dan graaf je je eigen graf. Laat ons integendeel initiatieven nemen om de democratie te wapenen.

Dank aan wie deelt!

Moeten wij hier nog iets aan toe voegen ?


5 Reacties

 1. Sander zei:

  Het lachen om de ‘domme’ Belgen verdwijnt en maakt plaats voor bewondering dat er dappere mensen zijn die hun mening durven te geven!

 2. Ad zei:

  #sander. Lachen om domme Belgen. Het lachen is mij zo onderhand wel vergaan, en velen met mij. Dan is deze Belgische politica een hele verademing, en niet zo’n politiek-correct weekdier zoals we ze allemaal wel kennen. Vanochtend kon ik in een ander medium melden, dat politici in de onbetrouwbaarheids- Top10 de felbegeerde éérste plaats hebben overgenomen ( met stip) van handelaren in 2e hands auto’s.

  Het wordt dringend tijd dat onze politici eens een voorbeeld nemen aan deze fiere Vlaamse tante. Anders zal het ons binnenkort nog eens “dun door de broek drentelen”, zoals de Generaal van striptekenaar Peter de Smet dat ooit eens zo fraai verwoorde.

  Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald…

  P.S. Pechthold is géén weekdier; die heeft gewoon een dikke plaat voor z’n harses!

 3. Jules van Rooyen zei:

  Neen, beste Ad, die Pechthold is een vrijmetselaar en D666 is de vrijmetselaar partij bij uitstek. De vrijmetselarij is het meest subversieve netwerk, tegen de beschaving, tegen het Christendom, tegen de natie staat, tegen huwelijk en gezin, et tegen het eigendom. Met massa immigratie van islamieten willen zij onze landen vernietigen. Zij regeren Europa en de westerse wereld, de msm media en de EUSSR. Alle noord europese regeringsleiders hebben een nauwe band met de vrijmetselarij, Rutte, Michel, Macron, May, en vooral Merkel, met haar bekende vrijmetselaars teken met haar handen, de vierhoek, met duim en wijsvinger.

 4. Jules van Rooyen zei:

  Vervolg aan beste Ad,
  ook de groene mafia, is bedacht en gepromoot door de vrijmetselarij (vm). De grote groene bazen Nijpels en Samson plus de groene woordvoerders op TV en de overige msm media, staan te boek als lid der vm, en woordvoerders van de vrijmetselarij. Te checken op de vm ledenlijst. Het groene communisme dat ons het gas en de olie wil afnemen, ons kookstel en onze verwarming wil stelen, onze auto’s wil stelen, ons wil “helpen” met groene oplossingen, dient ertoe om ons definitief te verarmen en terug te werpen in de Middeleeuwen toen alles met hout gestookt werd. Electrische auto’s dienen ertoe om onze vrijheid van beweging in een handomdraai af te kunnen sluiten, middels de centraal gecontroleerde laadpalen. Talloze “gutmenschen” stinken erin, hebben niet door dat het verborgen groene motief de verarming der bevolking is en de algehele controle op het volk, met torenhoge groene belastingen en electrisch rijden. Al die “gutmenschen” en electriek rijders zijn de “nuttige idioten” van Lenin.

 5. joepiejee zei:

  Ja duidelijk genoeg, omdat de 2de kamerlui met de massa , ja en amen, mee moeten bl`eren, terwijl ze het volk moeten dienen?

Comments are closed.