Syrië : Mission accomplished en wat nu ?

Hoeveel van de door de VS, het VK en Frankrijk afgevuurde raketten nu hun doelen in Syrië getroffen hebben, of voordien zijn afgeschoten, wij weten het niet. Net zo min als de chloorgas aanvallen en of de reden om de raketten af te schieten nu wel hebben plaats gevonden of in scene zijn gezet.Was het de geallieerden er om te doen eens in het echt hun vuurkracht in de praktijk te brengen ? Iedereen die ooit aan wat we toen een kleine oorlog noemden mee heeft gedaan, weet dat er altijd een verschil blijft tusse “een spel “en een “echie “. Wilde Trump de Russen laten zien dat de VS nog steeds de baas zijn, de Russen en daarmee de Syriërs werden keurig op tijd gewaarschuwd waar de raketten neer zouden komen, ging het er om een zet te doen op het internationale ‘wat is van wie “schaakbord ” en werd het tijd de pionnen weer eens een zetje te geven ? Vragen en nog eens vragen.

En hoe zat het met het opruimen van rond de 800 ton gifgas, die onder leiding van de VN en een zekere mevrouw Sigrid Kaag zouden zijn opgeruimd. Waren dat alle voorraden ? Wij wagen het te betwijfelen.

Een zaak is echter wel duidelijk, een chloorgas aanval blijft ten allen tijde mogelijk. Chloor is van essentieel belang voor het in stand houden van elke drinkwatervoorziening , zeker in het Midden Oosten en daarom werd chloor ook met opzet buiten de lijst van chemische middelen gehouden die Syrië in 2014 in moest leveren.

Een chloorgas aanval lanceren ? Een koud kunstje, want zelfs op het internet kunt u YouTube filmpjes zien, hoe u chloorgas kunt produceren. Trouwens wat te denken van een Britse mevrouw die in een wat al te ijverige schoonmaakbui o.a. Detol mixte met nog wat andere schoonmaak- middelen, Zij werd in haar eigen keuken onpasselijk, haar zoon belde het alarmnummer 999 , en in het ziekenhuis werden symptomen geconstateerd die gelijk waren aan die van de ( mogelijke) slachtoffers in het Syrische Douma.

Wist u overigens dat de Duitsers de eersten waren die chloorgas als oorlogswapen inzetten tijdens de 1e wereldoorlog.  De Duitse Jood  Fritz Haber ontwikkelde het gas voor o.a. oorlogsdoeleinden en dat leverde hem de Nobelprijs Scheikunde op.  Hij zorgde voor de installatie van chloorgas cylinders in de Duitse loopgraven en ondanks het feit dat met name de Britten ook  in de loopgraven doken, hielp dit niets, daar het gas zwaarder is dan lucht. De Duitsers  “schoten”  bij het Belgische Ieper op 22 april 1915 het gas richting de vijandelijke loopgraven en circa 5.000 geallieerden stierven aan de gevolgen, naast nog eens 10.000 gewonden Toen Haber op 1 mei 2015 naar Duitsland terugkeerde pleegde zijn vrouw Clara zelfmoord  vanwege de begane “misdaad “van haar man. Na de oorlog ontwikkelde  Haber verder baserend op chloorgas ook nog het dodelijke Zyklon A en B, beter bekend als het gas dat de Duitsers in de jaren 1939 – 1945 gebruikten in hun gaskamers.  Overigens werden er in de 2e wereldoorlog geen chloorgas gebruikt, daar beiede zijden wisten hoe gemakkelijk het eventueel ook door de vijand was in te zetten, een soort balans act.

Hoe het ook verder gaat, het zal u duidelijk zijn, dat de laatste woorden over Syrië nog niet zijn gesproken, de laatste oorlogshandelingen evenmin en dat chloorgas als wapen een van de meest gemakkelijk  te vervaardigen “wapens ” is.


2 Reacties

 1. AllIWant zei:

  Een ‘vingeroefening’? Misschien, maar wie kan zich onttrekken aan de indruk van een grote hand boven het ‘schaakbord’?

  ‘Witte Helmen’, ‘hitmen’, ‘Valse Vlaggen’, ‘Zwarte Zwanen’, ‘Poxy-oorlogen’, enz.: veel gebruikte aanduidingen uit complottheorieën (en de verborgen waarheid) die in de afgelopen jaren werkelijkheid lijken te zijn geworden.

  Zeker sinds de ‘Arabische Lente’ en ‘Oekraïne’ (‘Maidan’, ‘Krim’, MH17) stapelen de ondefinieerbare gebeurtenissen zich in steeds sneller tempo op die door westelijke machthebbers – al of niet gelegitimeerd – worden gebruikt als ‘stok’ om de ‘hond’ te slaan.

  Tijdlijn, soort en onderlinge samenhang van de feiten laten (logischerwijs) geen andere conclusie toe dan die van een verantwoordelijke centrale regie met een script of plan, namens hun opdrachtgevers, de z.g. ‘elite’.

  Hun voornemens werden m.i. nergens zo treffend en beknopt verwoord als in één van de beste GeenNieuws inschattingen van de afgelopen jaren:

  http://www.geennieuws.com/2016/10/de-sterfhuisconstructie/

  Het beschreven ‘sterfhuisspel’ is nog steeds actueel en bevindt zich in zijn eindfase.
  Zelfs hebben zich in de tussentijd ontwikkelingen voorgedaan (toegenomen scepsis, populisme, nationalisme) die de mondiale droom kunnen verstoren en volgens sommige publicisten een gevaar betekenen voor de uitvoering van het ‘plan’, als de ‘elite’ (toch al niet de meest homogene club van belanghebbenden) voor eigen hachje beginnen te rennen.

  Kortom, er staan op korte termijn veel ‘vreemde’ dingen te gebeuren, waarbij zal blijken dat een blaffende hond wel degelijk ook kan bijten.

 2. formidabele zei:

  Gewoonweg een lachertje, lijkt wel afgesproken elkaars speldenprikken toedienen?

Comments are closed.