De Kerken storten Europa in het verderf

Misschien was ons artikel over Trump en de theocratie wat te hoog gegrepen en had de Europese of Nederlandse overheidswasmachine middels het programma wassen op 60 graden zo goed gewerkt dat u het wat betreft Trump niet met ons eens was. Trump dus de “bad guy ” en de ayatollahs de goede theocratische leiders die van Iran een groot pretpark maken , de “good guys” ?

Trump blijft een in vele ogen onberekenbare president, dus de voorkeur geven aan zijn socialistische voorganger(s) en met name door Nederlanders aanbeden Barack Obama ? Prima , ga uw gang,  daar aan de overzijde van de Atlantische oceaan, de tijd zal het leren.

Dat kerken van welke geloofsrichting dan ook , dus het begin van de “theocratie”  en daar tellen wij dan ook de islam bij een langzaam werkend gif zijn voor de samenleving, heeft u daar moeite mee? Of moeten wij de christelijke kerken uit het debat laten en ons beperken tot de islam ?

Dan toch maar even eigenwijs zijn. Afgelopen donderdag begonnen in het Duitse Münster de “Katholikentag” en de ene prelaat na de andere overtrof zich zelf om in zachte roze pasteltinten een wereld te schilderen, die slechts in de hoofden van het “Kerkenmanagement” bestaat. Een groot  probleem in Duitsland en in mindere mate in Nederland,  daar de door het geloof beïnvloede politieke partijen de kerkvorsten niet zo maar weg kunnen zetten, hetgeen  immers zeer slecht zou  zijn voor hun kiescijfers.

Dit laatste geldt zeker voor de Duitse bondskanselier Angela Merkel die met haar CDU en CSU coalitie partner grotendeels afhankelijk is van “gelovigen”. Waarom doet ons dat nu steeds weer aan Iran denken ?

En zo wist  Merkel , gehuld in een stemmig paars jasje, dat haar minder deed opvallen tussen de rest van de bisschoppen en kardinalen haar best om het te hebben over een “Multilateralisme “, waardoor mits dat tot stand zou kunnen komen, zou leiden tot een maatschappij van  “alle Menschen werden Brüder “.  Zij ging zelfs zo ver te zeggen, dat zij deze gedachte ook in haar kabinet wilde verdedigen.

Applaus viel haar ten deel, want de aanwezige “gelovigen “willen niets anders dan terug naar een wereld die zij slechts uit een sprookjesboek kennen, wij hebben het dan over de bijbel en het daarin voorkomende paradijs. Ofschoon ? Daar was het ook al vanaf het begin moord en doodslag, Kain en Abel, als wij het goed hebben ?

Maar van vele kanten kwam er  ook kritiek op Merkel, iets dat gelukkig in Duitsland in het openbaar wel kan, maar dankzij het 60+++ was- programma waarmee Den Haag uw hersens dagelijks spoelt  niet mogelijk is.

Zou het niet verstandiger zijn, vroegen velen zich af, indien Merkel zich eerst eens met meer  “aardse zaken ” bezig zou houden zoals de groeiende onrust op de arbeidsmarkt in Duitsland of het steeds meer de kop opstekende probleem van de gelukszoekers die wel worden uitgewezen, maar dan gewoon onderduiken, waarna zij gewoon  blijven.

En Merkel had het ook over Syrië, waarbij dan wel de namen van landen genoemd worden die in het conflict zijn verwikkeld, zelfs Nederland werd genoemd , maar waar het woord Duitsland niet aan het bod kwam.

Geen woord over de verwarrende situatie in Libië, toch duidelijk veroorzaakt door de westerse coalitie en net zo min een woord over Oekraïne, waar corruptie  door een regering die met Europees belastinggeld aan de praat wordt gehouden er voor zorgt, dat het gewapende conflict in wat ooit begon als de Krim crisis nog steeds voortduurt.

Kortom, de kloof tussen de kerkelijke (wens)wereld en de echte wered kwam in Münster weer eens overduidelijk naar voren, reden om kerkelijke politieke partijen van welke geloofsrichting dan ook, nooit serieus te nemen.

Merkel een wereldvreemd, gevaarlijk en zeer verward eng mens.

 


3 Reacties

 1. Tonnie van der Heijden zei:

  Hou ze maar erm=ARM dan houden wij ze wel dom!!
  is de slogan van de RK kerk destijds in 1960.(arm werkgever/dom rk.kerk)
  Deze slogan gaat nog steeds op anno 2018 crepeer maar mensen.
  wij kabinet geven daar niks om, wij houden toevallig van geld en mooie banen in Europa,en daar hebben wij alles voor over als jullie maar betalen. bij voorbaat geen dank geen hulde geef maar duizend gulden eh nee euro’s

 2. andre zei:

  geloven hopen om vervolgens te moeten beloven nee daar trappen we niet meer in. Hoe vaak ging het vroeger wel niet.
  Nou ja ik weet het ook niet hoor alles zit zo tegen, iedereen gaat maar dood maar wat moet ik toch doen met die erfenis? Joh weet je wat jij moet doen, schenk m aan de kerk! Voor het vaticaan had het een oh zo nederlandse naam “kerkelijke staat”

  En wat retteketet trump droeftoeter trompet met zn genie in a bottle, gaat m niet lukken.

  Liegen en stelen gaat niet meer in deze tijd, ook niet voor genie oil&gas dus hier 2 middelvingers voor kerk en staat.

 3. Wies zei:

  Attaqueren, provoceren, uitlokken. In het Witte Huis zit nu eindelijk Gekke Henkie die het allemaal doet. Om de wereld – volgens de agenda van de globale banken – nog verder te destabiliseren.
  Merkel en May doen hetzelfde, elk op hun eigen manier. Binnenkort ook het katholieke Italië.
  Kijk wat er gebeurt in het kruitvat Midden-Oosten. Vandaag viert Israël zijn zeventigste verjaardag. Vuurwerk verzekerd!

Comments are closed.