“Dit land wordt door idioten geregeerd ” (Video)

“Dit land wordt door idioten geregeerd “. Deze uitspraak is niet zoals wel te verwachten is van een boze burger of een dito redacteur die weer aan een artikel begint over hoe de hardwerkende burgers in heel Europa door hun overheden worden geplukt en beroofd, waarbij voor de daders andere regels gelden dan voor het gewone voetvolk.De uitspraak is van Dr. Alice Weidel de co-fractie voorzitter in de Duitse Bundestag ( parlement) namens de Alternative für Deutschland ( AfD) en heeft de portefeuilles economische zaken en migratie- en integratie asielzoekers. Afgestudeerd summa  cum laude in Economie werkte zij een tijdje als beleggingsadviseur bij Goldman Sachs in Frankfurt, totdat zij zich in 2013 aansloot bij de AfD en na de overweldigende verkiezingsuitslag afgelopen jaar namens de partij parlementslid werd.

Zodra Weidel achter het spreekgestoelte plaats neemt is het tijd voor vuurwerk, waartegen het merendeel van de andere parlement – en kabinetsleden niet zijn opgewassen,d aar zij voor het overgrote merendeel hun hele loopbaan in de politiek hebben doorgebracht, een andere irreële wereld van fantasie, leugens en bedrog.

In de toespraak die Weidel  hield en waarvan wij u de video tonen, begon zij met de aanwezigen voor te houden dat het de Franse kardinaal Richelieu was geweest die ooit eens zei;  “het overheidsbudget is de zenuw van de staat en moet dus uit het zicht van de onderdanen gehouden worden. “

U begrijpt de strekking, want ook de gewone hardwerkende Nederlander wordt iedere week wel geconfronteerd met financiële schandalen bij de lokale en nationale overheid, die door de “daders ” uit het zicht van de burgers gehouden dient te worden. En of de aanwezigen wisten wie Richelieu was, wagen wij te betwijfelen.

Na een betoog van enkele minuten met kritiek op de regering van Angela Merkel,  beëindigde zij haar rede met de opmerking ,  “dit land wordt door idioten geregeerd !”


7 Reacties

 1. Johan Bosman (werktuigkundige) zei:

  Zeker, Duitsland en Nederland zijn politiek en economisch nagenoeg gelijkgeschakeld en beide landen worden door idioten geregeerd. De Afd is een nieuwe oppositiepartij die in Duitsland veel aanhang heeft gekregen. Met oppositiepartijen hebben we echter de ervaring dat ze een andere regering willen maar op de weg omhoog is het altijd de regering die de oppositiepartij heeft verandert. Of de Afd een uitzondering op die regel gaat maken? Ik denk het niet. Mw. Weidel is werkzaam geweest bij de grootste investeringsbank (dat is Goldman Sachs) en de kunstjes die ze daar heeft geleerd is ze natuurlijk niet vergeten nu ze in de politiek zit. Veel politici zijn afkomstig van Goldman Sachs of een andere investeringsbank en veel politici vinden we na hun politieke carrière ook weer terug in mooie baantjes bij een bank. Een veeg teken!

  Ik zou geen tweedehands auto kopen van mw. Weidel.

 2. Jan zei:

  Heb genoten van de toespraak van mevrouw Weidel in de Bundestag, ze raakt de spijker op zijn kop. En meneer Schauble haar nog even betichten van discriminatie van de gesluierde moslima’s bevestigt haar gelijk.

 3. Tasmanian devil zei:

  @ Johan Bosman, waarom zet U ‘werktuigkundige’ achter Uwen naam? Interresante vraag.

 4. joepiedepoepie zei:

  Gewoon om te beginnen: luister hier eens naar, het gaat voor een heel klein deel over Mc carthy en de vervanging van hem waarin veel samenzweerders geloven maar het gaat ook veel verder en dat is waar het interessant wordt.

  Dit kan het begin zijn van een “wake up” voor enkelen 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=8BmJQylaFZI

 5. Johan Bosman (werktuigkundige) zei:

  T.a.v. “Tasmanian devil”,

  Ik correspondeer niet met mensen die te laf zijn om hun eigen naam te gebruiken. Dat zou u toch ook niet doen?

Comments are closed.