Donald Tusk : “met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig” , doelend op Donald Trump

Slechts weinig letter verschil in beide namen, Donald Tusk en Donald Trump, maar toch een wereld van verschil. “Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig” liet de directeur van het criminele EU circus zich ontvallen, daarmee doelend op het handelsconflict tussen Europa en de VS n.a.v. de Amerikaanse terugtrekking uit het Iran-akkoord.

“Maar,” voegde hij er aan toe , “eerlijk gezegd moet Europa Trump dankbaar zijn. Danzij hem koesteren wij geen illusies meer. Hij doet ons beseffen , dat wij verantwoordelijk zijn voor onszelf .”. De ordinaire wijze waarop Tusk zijn frustraties kwijt wil raken, toont de machteloosheid en vrees van hem en de EU aan, en dat zoals u verderop kunt lezen, terecht

Applaus van Europa’s jokkebrok of liever gezegd  onze aartsleugenaar nummer 1, de Nederlandse premier Mark Rutte, die zich veilig verstoppend achter de afgezakte schouders van de Pool, betoogde dat hij het helemaal eens is met de uitspraak van Tusk.  Een krachtdadige “man “die Rutte, die op de juiste momenten zijn NSB- achtige gedrag toont.

Wat beide echter over het hoofd zien, is het feit dat zoals de Duitse krant, de Frankfurter Allgemeine schreef, de sancties niet zo zeer tegen Europa, maar wel tegen specifiek Duitsland gericht zijn. Wij citeren:

De afgelopen drie dagen werd het Duitsers geleidelijk duidelijk dat de sancties van Donald Trump tegen Iran in werkelijkheid sancties tegen Europa zijn, en Duitsland in het bijzonder. De combinatie van sancties door derden en wijzigingen in de Amerikaanse belastingwetgeving heeft volgens Spiegel Online geleid tot een situatie waarin een groot aantal Duitse bedrijven er nu een overweldigend belang bij heeft om hun activiteiten naar de VS te verplaatsen.

FAZ stelt vast dat de onmacht van de Duitse regering zowel in economisch als in politiek opzicht steeds duidelijker wordt. Het document merkt op dat zelfs Angela Merkel twijfel op de vraag zet of het mogelijk is om het nucleaire akkoord van Iran na het besluit van Tromp te handhaven.

Geheel andere taal dan in de braaf aan de lijn van Den Haag meelopende MSM die slechts nablaten wat hen wordt voorgeschoted en daarmee de lezers juist die informatie onthouden die noodzakelijk is voor het vormen van een totaal beeld, waarna je kunt beslissen met wie of wat je het eens bent.

Dus dat hebben wij maar voor u gedaan.

 

 


8 Reacties

 1. andre zei:

  volgens de handelsbalans iran EU gaat er over en weer een bedrag van 10 miljard euro. Vanuit iran is dit 90% olie gerelateerd. Dit kan toch niet het probleem zijn als dit weg valt voor de EU en dan met name duitsland? Iran ligt net als turkije rete strategisch maar heeft de USD eruit getrapt in de olie handel samen met china en rusland. En juist die 2 laatsten zullen nooit een WO3 accepteren. Trump snijdt zichzelf hier alleen maar zelf in de vingers en is een slechte verliezer. De EU trouwens ook.

 2. andre zei:

  Die deal van 400 miljard USD met SA (saoudi arabie) begint me nu wel duidelijk te worden en de SA in het duits staat sturmabteilung. WO3 is in de maak.

 3. Edo Wassink zei:

  2017 import EU uit Iran circa10.142 miljard, export naar Iran 10.823
  2017 import EU uit de VS 256 miljard , export naar de VS 375 miljard
  Dus als de VS wil kunnen ze met hun sancties de EU een behoorlijk klap geven en zelf daar minder onder leiden.
  Heb het stuk in de FAZ gelezen en denk dat met name de Duitsers en dan ook de Nederlanders uit moeten kijken wat ze doen.
  Ook aangekondigde maatregelen van de EU om een soort noodwetje in te zetten en dan bedrijven die tegen het VS sanctie verbod indruisen financieel te compenseren lijkt mij een wassen neus.
  Trump is onvoorspelbaar maar speelt de zakenman en juist dat begrijpen de EU politici niet.

 4. only you zei:

  Misschien komt er nu eindelijk vrede nu we niet meer met de plannen van de VS meegaan?

 5. Stijn zei:

  Nogal wiedes. Wie Europa wil kraken zal Duitsland moeten raken.
  Daar was ook Trumps voorganger al mee bezig (Deutsche Bank, VW, sjoemelsoftware enz.)
  Trump voert dezelfde agenda uit, is daartoe – door zijn tomeloos opportunisme – nóg beter geschikt.

  Niet nieuw: wie aan de oliekraan draait beheerst de wereld. Bovendien heeft Trump zijn Israëlisch maatje nog een verjaardagscadeautje beloofd: het opruimen (democratiseren, noemen ze dat officieel!) van het regime in Teheran.
  No matter what it takes! (Het zal waarschijnlijk verder reiken dan de benzinepomp)

 6. joepiejee zei:

  Net of Trump een stempel op het wereldgebeuren wil leggen, juist altijd sinds de 2wo gedaan?

 7. Jan zei:

  ‘Vredelievende’ EU slaagt er voortdurend in om nieuwe vijanden te maken in plaats van vrienden.

Comments are closed.