Economie à la EU, schulden aflossen met nieuwe schulden

De gebeurtenissen in Italië, waarvan het einde nog niet in zicht is, tonen aan dat de EU niet in staat is de controle te behouden over de steeds sneller stijgende schuldenberg, waarbij de hoofdrol ligt bij de Europese Centrale Bank.

Het antwoord van EU politici om deze schuldenberg beheersbaar te maken ( voor zover dat nog kan ) is het maken van nog meer schulden, waarna  in een normale samenleving het faillissement onherroepelijk nadert en het lang verwachte einde van de EU lijdensweg inluidt, daarmee honderden miljoenen EU burgers in armoe achter latend.

Het is niet zo moeilijk om e.e.a. te begrijpen, want  in ieder te berechten land en ook in Nederland zie je dagelijks bedrijven en personen failliet gaan. En vaak is hier ook getracht de ene schuld met de andere af te lossen, waarbij de uiteindelijke schuld stijgt en stijgt, waarbij een faillissement de oplossing biedt.

De op macht en aanzien beluste megalomane oprichters van de EU zagen in hun dromen al een imperium ontstaan, waarvoor zijn later geprezen zouden worden. Ofschoon een tribunaal à la Neurenberg of den Haag meer op zijn plaats zou zijn om deze mannen en vrouwen die nog steeds ongestoord hun vernietigende werk kunnen voortzetten, is de kans klein dat dit ooit zal gebeuren. Of zij leven niet meer, of lijden aan een acute geheugenstoornis , of zij zijn al lang naar veilige oorden vertrokken.

De toverkunstjes van de Italiaan Mario Draghi, afkomstig van Goldman Saxhs hadden al lang verboden moeten worden, maar wie van diegen die de ramp aan zien komen durft dit openlijk te zeggen?

Italië zegt dat de 250 miljard schulden die zij bij de overige EU landen via de banken en ECB hebben hebben hen moeten worden kwijt gescholden, daar zij niet willen eindigen als Griekenland dat nog steeds en ook nog in de toekomst geteisterd wordt door de opgelegde besparingstechniek van de voormalige Duitse minister van financiën, Wolfgang Schäuble.  Helemaal ongelijk had Schäuble niet, want de ongelimiteerde knoeierij en het aangaan van schulden ( om de andere schulden te kunnen betalen ) van de Grieken was onverantwoord. Echter de spaarmaatregelen troffen zoals zich nu ook weer aftekent niet diegenen die verantwoordelijk zijn voor de gemaakte fouten, maar zoals gewoonlijk de gewone burger.

Overigens gebeurt dit in nederland al geruime tijd. Rutte 1,2 en 3 proberen met succes over de rug van de werkende burger, een prachtige balans te tonen, die echter mede als doel heeft, de ster van Rutte te doen schitteren en minder bedoeld is Nederland het beste jongetje uit de EU klas te laten zijn, ofschoon beide wel nauw verband met elkaar houden.

De pensioenleeftijd in Italië die moeizaam naar 60 jaar was gebracht moet nu weer terug naar 57, waarbij de kanttekening gemaakt moet worden dat Italië niet zoals b.v. Frankrijk een echt staatspensioen systeem kent. Daar moeten de toch al noodlijdende Italiaanse banken maar voor zorgen.

Zou de ECB de Italianen de 250 miljard betalen, d.w.z. kwijtschelden ( NEE ) dan is de ECB bankroet en daarmee de centrale banken van de EU landen meesleurend..

1.1931 Miljard Staatsobligaties heeft Draghi de ECB sinds 2017 op laten kopen. Waarmee hij betaalde ? Met papiergeld dat in feite niet bestaat !

Maar de politiek van de ECB is geen onderwerp van discussie in Brussel. Nee , wel hoe wij de consumptie van plastic tegen moeten gaan en dat er EU etiketten moeten komen op een aantal artikelen, waaronder maandverband, zodat de consument kan zien van welk materiaal ( plastic ? ) het product gemaakt is !

De waanzin van de EU stijgt per dag, maar Draghi laat nog steeds meer geld bijdrukken, waardoor Brussel en de nationale regeringen zich nog steeds de heersers van Europa voelen, daarbij geholpen door de lamledigheid  en dadenloosheid van zeer veel EU burgers. De EU dreigt met deze politiek economisch gezien een soort een soort derde wereldland te worden, maar dat toegeven , laat staan tegenmaatregelen nemen dat zou het feest in Frankfort en Brussel bedereven , en dat willen we toch niet ?


7 Reacties

 1. Roepiedeltoetie zei:

  Rutte tovert wel weer een oplossing tevoorschijn, maar of iemand hem nog geloven wil?

 2. Hoeder zei:

  Draghi zou veroordeelt moeten worden voor malversatie en met hem vele andere EU adepten. Zijn beleid is desastreus gebleken. Eerst de rente verlagen, in de hoop de vraag te stimuleren en daarmee de inflatie aan te wakkeren. Helaas werd het een totale mislukking.
  Vervolgens koos dit financiële genie voor zg monetaire financiering. In gewoon Nederlands ongelimiteerd ongedekt geld bijdrukken. Ook dit sorteerde geen effect.
  Tenslotte koopt de ECB leningen op van debiteuren, die eigenlijk failliet zijn.
  Hier hoor je Rutte niet over, maar ook een zekere meneer Knot, president van DNB houdt zijn kaken stijf op elkaar. Zo af en toe mompelt hij wat, maar van een echt protest is geen sprake.
  Met al dat ongedekte geld boven de markt en insolvabele landen/bedrijven is het een kwestie van tijd voordat de Euro ter ziele gaat. Laat Italië maar zo snel mogelijk met hun absurde plannen komen, des eerder is de Euro voorbij. NL zal het wel overleven zo’n crisis, niet dankzij, maar ONDANKS onze geweldige criminele regering en nepparlement.

 3. Jan zei:

  ECB houdt de al jarenlang rente kunstmatig laag en drukt honderden miljarden Euro’s bij om de zuidelijke EU landen in het zinkende EU schip te houden. De EU zou geen transferunie worden zo is ons beloofd. Maar maakt ondertussen massale schulden waarvoor wij garant staan. EU pleit zelfs voor EU obligaties door de schulden van de zuidelijke landen te vereffenen met de tegoeden en spaar- en pensioengelden van de noordelijke landen. Kun je nagaan wat de Euro nog waard is, binnenkort enkel papierwaarde.
  Het monetaire ECB beleid heeft de Nederlandse spaarders en (toekomstige) pensioengerechtigden al honderden miljarden Euro’s gekost. Het gaat zo goed met ons land zegt Rutte maar de pensioenen en AOW worden niet geïndexeerd en zelfs verlaagd, jongeren krijgen geen vaste banen meer en kunnen geen toekomst meer opbouwen, zeker niet met kinderen, alles is peperduur geworden. Immigranten worden ontvangen op gratis huisvesting en uitkering, En niemand heeft het door. Nederland wordt steeds armer en de zuidelijke EU landen -met uitzondering van de arme onderklasse- leven lekker op onze kosten.

 4. Jan zei:

  Maar Rutte lacht want door de lage rente betalen we minder voor onze staatsschuld en dat komt hem goed uit. En dan toch nog grote tekorten bij defensie, politie, OM, zorg, onderwijs waar hij geen raad mee weet. Hoe kunnen we de belastingbetaler nog meer belasten daar is hij naar op zoek.

 5. Joost Visser zei:

  ‘Zou de ECB de Italianen de 250 miljard betalen, d.w.z. kwijtschelden ( NEE ) dan is de ECB bankroet en daarmee de centrale banken van de EU landen meesleurend..’.

  Denk het niet.

 6. marieke zei:

  @t.a.vJan

  Lees deze colum in de Knack eens, als je door de regels heen leest, weet je dat ons geld naar Brussel en de crimigranten gaat.

  Ook ik heb ( een beetje ) AOW, omdat ik in het buitenland gewoond heb en nog, indexering…………….nog nooit van gehoord een triest land.
  Het geld wordt uit het raam gesmeten voor …. you name it.

  Maar ik heb vandaag de dag geplukt, hoewel, was wel een beetje warm, ook hier.

  https://www.knack.be/nieuws/wereld/voor-europa-is-een-ontnuchterend-koud-bad-dichterbij-dan-velen-denken/article-opinion-1152413.html

Comments are closed.